Денков отговори на Радев: Не знам откъде президентът вади тези заключения

Той призова държавният глава да изясни противоречията си относно Украйна
Обновена: 20 юни 2023 13:36 | 20 юни 2023 12:30, Нели Христова
185
Денков отговори на Радев: Не знам откъде президентът вади тези заключения
Снимка: БГНЕС

Аз не знам откъде президентът Радев вади тези заключения. Нито законодателната, нито изпълнителнителната власт трябва да излизат от правомощията си. Така премиерът Николай Денков отговори на коментара на президента Румен Радев от по-рано през днешния ден.

Според държавния глава реакциите след избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор пораждат съмнения, че партиите, представени в парламента, търсят да назначат свой човек на поста.

Още по темата
"От друга страна на съдебната власт трябва да осигури доверие за това, което прави. В последните няколко месеца се случиха събития, които изсветлиха много процеси, които допълнително нарушиха това доверие. Нека членовете на ВСС се замислят дали работят за връщане на доверието, за да вярват хората, че ще има справедливост. ВСС трябва да направи най-доброто, за да избере най-качествените хора', добави Денков пред журналисти в Пампорово. Той участва във форум на Националното сдружение на общините.

По отношение на помощта за Украйна Денков добави:            

"Има решение на Народното събрание. В същото изказване, доколкото успях да се запозная, Радев е казал, че България помага на Украйна, включително с оръжие. От една страна участваме, от друга страна не участваме със снаряди. Така че нека президентът изясни това противоречие. Трябва да сме последователни, да спазваме решението на Народното събрание и да помогнем на Украйна да възстанови териториалната цялост. Загиват хора, изселени са семейства и деца. Да напомним за човешката трагедия. Много е лесно да се каже "дайте да спрем войната и да установим мир", но да припомним, че когато се установи несправедлив мир, следва нова война", изтъкна министър-председателят.    

Денков добави, че очаква една номинация от ГЕРБ-СДС и една от ПП-ДБ за еврокомисар.

"Все още тече процес на обсъждане за избор на областни управители. Лично аз не харесвам квотния принцип, смятам, че той е грешен. Търсим консенсусни лица, доколкото е възможно", коментира още той.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
5
 
6
 
! Отговори
антиплевнелизъм преди 11 месеца
Хлъзгавото поведение на Денков наистина направи така, че той да среща по-голямо недоволство дори от Плевнелиев. Последният поне беше откровено назначен за ратай от Борисов, каза му се: "Ти ще топлиш стола на президента!" Обратно, Денков и неговите хора създадоха впечатление, че уж ще се борят със статуквото, а всъщност това е сделка за осигуряване на неприкосновеност на човека от Банкя.
117
5
 
13
 
! Отговори
Анализатор преди 11 месеца
Денков,може да си академик,не знам дисертацията която си защитавал,но ти си лаик и то доказан по отношение на политиката в и вън от държавата ни.Изпращай родата годни да държат автомата в Украйна,ако искаш да си съпричастен към делото на клоуна ЗЕЛЕНски.Българите са обърнати с лице към Русия,а не към студените,алчни,*** американци.Свери си часовника,ако искаш още месец два,да се возиш в мерцедеса на НСО!
116
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой си ти бе, сламено човече ?? И какво зависи от теб ?? Освен пускането и загасянето на осветлението в МС!
115
3
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 11 месеца
ХА ХА ХАХА!!! РЕАКЦИЯТА НА РАДЕВ И ЙОТОВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЧАДЪРЧЕТО НА ББ - САРАФОВ, ГОВОРИ ЕДИНСТВЕНО, ЧЕ ББ ИМА ЯКИ КОМПРОМАТИ ЗА ТЯХ ЛИЧНО И ДОБРЕ ГИ Е ЗАКОПЧАЛ!!! ТЪЖНО. И СРАМНО. И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ. И ОСОБЕНО ПЪК ЗА БГ КАТО ЦЯЛО.
114
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За късопаметните - управлява коалицията ПП-ДБ-ГЕРБ-СДС. Така, че ГЕРБ да Неси измиват отново ръцете. Айде нема нужда, както казваше Кембъла, лека му пръст
113
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Напреднали като спрели 98 украински девизии КАКВО ОБЩО ИМА УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ, вече на бедните българи помощи не дават всичко украйна , какво стана с разледването на парите на Калина калинката
112
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че ще има война, която ще засегне целия свят, се е знаело, за този, който е курса на движение на стоките. Включително в този сайт през 2021 година имахте информация за рязко повишаване на цената на металите, конкретно и на стоманата. анализатори казваха, че такъв рязък скок показва подготовка за война. Написаното от мен е лесно доказуемо. Може да се провери цената назад във времето.Грозно и унижаващо държавническото ниво е да се изразява мнение "неочаквано" "изненадващо"и т.н..А къде са борсите?
111
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво, Денков!! Украинците са напреднали днеска, изтощават русснаците. Ръндьо е готов да капитулирва!
110
12
 
0
 
! Отговори
ИзДънков преди 11 месеца
Българите сме длъжни да убиваме руснаците в Украйна.
109
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Продадоха се тез от ПП повече няма да гладувам за тях смятсм вече за възраждане въпреки че не ми харесва Копейкина както го наричат Не знам още ще мисля
108
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Химикът само се усуква , хлъзгава жаба
107
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Переме ли, переме ли ... айде спирайте пералнията вече, че на банкянската мутра му се завъртя свят.
106
3
 
6
 
! Отговори
ПУТИН ВТОРИ... преди 11 месеца
Е ПРЕДАТЕЛЯТ НА БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА....
105
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков го играе агне, но не той ще ходи на заколение, а държавата. Денков е длъжен да се осведомява за ситуацията в Украйна. Длъжен е да знае, че еждневно заради вековйите мераци на Велобритания и нейното раково образувание САЩ, на тази богата земя ежедневно загиват поне няколко стотици хора. Той е длъжен да знае какво е Бабий Яр, какво е Волинско клане - знаковите "приноси" на националия герой Бандера в изтреблението на невинни хора. Ако е умен, няма да се подлага на изчадията от САЩ и Вел.-я!
104
7
 
13
 
! Отговори
Боян преди 11 месеца
Денков-Шорош ,те ти новина от днес ,която е публикувана в различни информационни сайтиве.CNN- Руската авиация и артилерия смляха и разгромуха дълго чаканото и подготвяно контранастъпление на ВСУ по всички направления на фронта.В същото време докато тоя мишок молеца , пак писука за помощи на уКрайна ,а забрави за бедстващите българи от наводненията не САЩ не ЕС,а Русия предложи помощ за наводнените райони,но властите в Б-я отказаха подадената ръка от РФ.
103
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пропагандата фалшифицира и изопачава вота на хората и те винаги гласуват и получават от същото защото друго няма.Изборите са опорочени и безсмислени .
102
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе къде е Батко бе. Никакъв го няма, повече от месец. А и другите герберастки активисти се покриха. Дори Добрев, Биков, Сачева, Къдрават Сю и Смръдлата от Дулово.
101
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Наистина е така последната година слушам само за Украйна която е руска територия като Крим но нищо не чух за България страна която си е и ще си запази името за векове наред разбира се ако продажниците не решат друго но и народът има думата рано или късно се надявам да се произнесе за предателите на България
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сороспията Денков по известен като молеца католик успя само за 1-2 месеца да подобри рекорда по отвращение ,погнуса и омраза която българите изпитвахме към съществото Плювналиев.
99
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бг фашизма ще се гушне и ще си избере кмет на София одобрен от посолството .