Какви мерки ще вземе България срещу войната по пътищата?

Премиерът Николай Денков коментира какви ще бъдат те
21 юни 2023 12:24, Йоана Цонева
36
Какви мерки ще вземе България срещу войната по пътищата?
Снимка: БГНЕС

Държавата трябва да вземе спешни мерки за безопасността на движение по пътищата. Това обяви премиерът акад. Николай Денков в началото на днешното заседание на правителството. Една от първите му срещи е била с МВР министъра, министъра на регионалното развитие, на транспорта на 16 юни, за да се набележат мерки, които да обърнат негативната тенденция с жертвите на пътя.

В резултат са набелязани системни мерки-ремонт на рискови пътища, мерки за безопасно шофиране, мерки за обучението на водачите. Премиерът Денков поздрави МВР за вече взетите мерки. Сега започват съвместни проверки на 6 различни институции. Те тръгват на изненадващи проверки по различни пътни участници. Ще се проверят автомобили, товари на тирове и др. Надявам се тази система да проработи, подчерта Николай Денков.

Няма да работим кампанийно, а това ще бъде част от нашата работа, увери още министър-председателят. Затова и се предвиждат ежемесечни срещи. Денков очаква обаче да има видими резултати след месеци.

Припомняме, че от Министерски съвет вече съобщиха за разговорите, които премиера Николай Денков е имал, както и за набелязаните мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Крути мерки!Друго спасение няма.Като в другите страни.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не трябва да се подобрява обучението, трябва да се подобрява манталитета! Тук не е бързи и яростни, тук е реалния живот!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То пълно с камери и сега... колко още камери искате да слагат?? Редно е КАТ да си вършат работата за която им се ПЛАЩА! Махнете изр0дските камери !!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да се подобри обучението, ако това не се направи ще се люпят като пилци все нови и нови лошо обучени водачи.
5
0
 
5
 
! Отговори
тъпчо преди 11 месеца
Kва корупция е, барт ме....Ще кажеш, че тез дет карат като изтървани и газят по пешеходните само корупцията им го позволява! Да бе! Сгазиш двама на пешеходна пътека, автоматично се третира като умишлено убийство, да взима две по 30+ години в панделата, кръвнина 1,2 милиона, че до 9то коляно да плащат родата и да видим кой как ще кара...
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Увеличете заплатите в ДАИ за да не напират там да работят само корумпета. Корупцията при шофьорските изпити е главен виновник за некадърността на шофьорите.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най добрата мярка е да започнем първо от вас и веднага да си подадете оставката и да се изметете от властта!Веднага!
2
1
 
6
 
! Отговори
тъпчо преди 11 месеца
Мога да се хвана на бас за колкото кажат пари, че ситуацията по този начин няма да се оправи! Да слагат колкото искат камери, легнали полицаи, ремонти на пътища да правят, резултатът ще е същия! Промени в законите и и то сурови и съответно прилагане ще оправят всичко!
1
2
 
8
 
! Отговори
Смях! преди 11 месеца
То пътища няма , мерки ще взимат въпреки че е супер късно ! Слагайте камери (като на всякъде в ЕУ), щот с КАТ няма да се получат нещата, те само пречат (и събират подкупи ) но работа никва !