МС оттегли програмата на служебния кабинет за инвестиции в отбраната до 2032 г.

С решението се оттеглят и други два акта на служебния кабинет
Обновена: 21 юни 2023 20:45 | 21 юни 2023 20:45, Йоана Цонева
10
МС оттегли програмата на служебния кабинет за инвестиции в отбраната до 2032 г.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за оттегляне на програмата за инвестиции в отбраната до 2032 г., внесена от служебното правителство за одобряване от Народното събрание. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

С решението се оттеглят и други два акта на служебния кабинет, внесени за разглеждане в Народното събрание. Те са свързани с определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса на въоръжените сили, както и с безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси на Украйна.

До избирането на редовен кабинет внесените за одобрение решения на служебния кабинет не са били разгледани от Народното събрание.

Предвид избора на редовно правителство на 6 юни 2023 г. е необходимо известно време за задълбочено запознаване на новото политическо ръководство в Министерството на отбрана със съдържанието на предложените решения, в което то да направи своите анализи и евентуално да нанесе промени в разработените вече документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците се застреляха не в крака, а много по-нагоре. Ще има да плащат поколения наред заради болните амбиции на ония в Кремъл.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За Украйна военна помощ- за българите - нищо. Сигурно искат американски контингент да вкарат на наша издръжка, но ние собствена армия и оръжие да нямаме. Такива предатели на Отечеството!
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фашистите се окопаха във властта и целта е да бъде унищожена цялата държава и нация!!! България е на прага пред гражданска война! Масово хората се въоръжават и се подготвят за простотията на кирчо и кокорчо.
2
0
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 10 месеца
Не издевателствай над фактите....нашите държавници могат да изпратят войници само на страната на Украйна,а нормалните хора не искаме да се бием на ничия страна.
1
3
 
5
 
! Отговори
Зелю преди 10 месеца
Гадни, долни, мръсни Предатели. Грабвайте оръжията и бегом марш в Хохландия