БСП: Кабинетът ни вкарва в месомелачка заради Еврозоната

ПП и ГЕРБ се страхували от съдебни процеси срещу лидерите си
22 юни 2023 10:09, Анисия Иванова
55

"България продължава с цирковете в ЕС. Непрекъснато разиграваме ЕК с оттегляния. Ние сме единствената страна, която праща двама кандидати за еврокомисар. Някой друг ще решава вместо България кой ще бъде еврокомисар, това е унизително. Циркът се разиграва, за да се спасяват имунитетите на определени хора в търкалящата се в борба коалиция. Представителят най-вероятно ще бъде от ГЕРБ, която е член на ЕНП", заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

"Tе казват, че си нямат доверие. Никакви партньори не са. Всеки ден гласуванията им показват, че двете партии се страхуват от съдебни процеси срещу техни лидери. Запълват времето, само и само българите да не се занимават със същинските проблеми", смята той.

От БСП са категорично против предоставянето на оръжия на Украйна.

"Тези проблеми трябва да се решават с мирни средства. Украйна отказа да изпълни Минските споразумения. Г-н Зеленски не изпълни тези споразумения, тъй като САЩ са му казали да не ги изпълнява. В Украйна избиха 14 хил. етнически руснаци, по данни на ООН. България какво трябва да прави в тази война? Почват да ни подготвят и за други участия, новият министър на отбраната е много агресивно настроен. Въпросът е дали българските министри ще работят за интересите на България", коментира Гечев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Европа реагира различно на убийствата в Близкия Изток и на тези в Украйна.

"НАТО какво прави там, печели ли икономически... Внасят ли руски петрол през Индия - внасят. Лишиха ЕС от евтините енергийни ресурси. Инфлацията в Русия е по-ниска от тази в Еврозоната", изтъкна депутатът от БСП.

"Бюджетният дефицит, ако е 3%, а не 7%, изглежда по-добре, но това не е достатъчен извод. Хората питат какъв ни е жизненият стандарт. Намаляват се капиталовите разходи, не се използват европейските средства. Не са усвоени средствата по ПВУ. Вкарват България в месомелачка, за да поддържаме някакъв дефицит и да ни приемат в Еврозоната", каза още Гечев.

Според него правителството не вдига доходите на гражданите, а пенсиите трябва да се коригират с процента на инфлацията, като в случая разликата е 10%.

"Швейцарското правило, който и да го прилага, то е закъсняло. Покупателната способност на пенсионерите ще бъде по-малка. В българските бюджети от много години има разминаване с европейските практики. От БСП искаме България да прави европейски бюджет - минималната работна заплата и пенсиите трябва да растат с по-голям темп, но искаме и икономически растеж", подчерта Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А референдум ще има ли. Все пак е задължителен. Или бързат да сменят конституцията.
22
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма как да се вмъкнем в дефицит 3%. Ще се наложат допълнителни разходи в помощ на украйна.
21
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Алоо азиатски ***, какво ви предлага Руския МИР ? Технологии, развита инфраструктура, търговия . Едно голямо нищо, предлага на хората мизерия, тоталитаризъм, беднотия. Вместо да си развиват държавите с ресурсите които имат тръгнали война да правят и да подкупват политици да правят пропаганда. Абсолютни манипулации и лъжи от БСП,Радев,ИТН,Възраждане и другите кибици в парламента те го знаят много добре това !
20
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
До Анонимен/15 "Даже укрофилите които вият по форумите няма да отидат а ще избягат в чужбина" - бе какви укрофили са неграмотната и некадърна мешаница, гласуваща за ес и нато, за да им ДАДАТ "европейска МРЗ"?
19
4
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
"Ние сме единствената страна, която праща двама кандидати за еврокомисар." - прав е. Но да не забравяме, че сме и единствената страна пратила двама кандидати за генерален секретар на ООН.
18
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези пропагандисти вместо да плашат по телевизиите и да правят услуги на Кремъл да вземат да кажат истината. БА е общо 30хил. Заедно с генералите, офицерите и администрацията, при едно разширяване на войната нямаме шансове да не говорим че и в момента сме уязвими. По добре за държавата е да разчита на партньорите си и да вложи малко пари за подсилване и оборудване на армията отколкото да се правим че проблем няма. Войната трябва да спре в Украйна другия вариант би бил гореща война !
17
5
 
18
 
! Отговори
от бузлуджа преди 11 месеца
абе вие бяхте ли на власт ? бяхте , и то не един месец или година . е що не го направихте тоя европейски бюджет та пенсионерите и работещите да се чувстват спокойни ? а точно па ти да говориш за загриженост е много цинично , помним какво сътвори . и стига сте плашили хората с войната ! никой никъде не е казал или написал че българи ше ходят на война .
16
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
едно към едно поватаря опорките на крвмъл. нали те видяхме колко милееш за България и какъв управленец си. Фалирахте държавата первени кхмери.
15
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Никой българин няма да отиде да се бие за мизерната Украйна срещу Русия.Няма как да стане.Даже укрофилите които вият по форумите няма да отидат а ще избягат в чужбина Естествено за контрата пак нито дума тя се провали.Освен това Наполеон и Хитлер не можаха да победят Русия,че Зеленски ли ще я победи.Смях.
14
4
 
17
 
! Отговори
Долар...3000лв преди 11 месеца
ГЕЧЕВ.....станахме набързо милионери....
13
3
 
19
 
! Отговори
ГЕЧЕВ, ВЕРНО ЛИ преди 11 месеца
Преподаваш на студенти....как се фалират банки
12
4
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Гечев дето трябваше 1997г. да увисне пред парламента тръгнал да дава акъл?!? Помним как фалира 13 банки за нула време и после избяга в ЮАР от народната любов. Ай сиктир!
11
16
 
12
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 11 месеца
НЕ ОЧАКВАИТЕ ОТ НАЗНАЧЕНОТО ОТ С.А.Щ. ПРАВИТЕЛСТВО ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ.ТЕЗИ ПОСЛУШКОВЦИ НА С.А.Щ. ЗАСЛУЖАВАТ ЕДИНСТВЕНО РАЗСТРЕЛ.
10
4
 
15
 
! Отговори
ДРОГАРИ преди 11 месеца
На тоя му знаем лафовете.....от 1995г.
9
2
 
10
 
! Отговори
ДРУГАРЮ ГЕЧЕВ преди 11 месеца
Не требе ли да си у иауша
8
3
 
7
 
! Отговори
БСП НАТОВЕЦ преди 11 месеца
Подкрепям Путин, ама не се отказвам от пачките от оръжието за Украйна.
7
5
 
17
 
! Отговори
ГЕСЕЕ,,,,, преди 11 месеца
Ти и Виденов не фалирахте ли БГ.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Крайно време е поразяващата уста да си седне на *** и да млъкне. Хората още помнят 1995 год. и великите му дела в банковия сектор.
5
8
 
12
 
! Отговори
ГЕЧЕВ,,,, преди 11 месеца
Като нещете в НАТО и ЕС...чии го крепите тука....
4
7
 
12
 
! Отговори
ГЕЧЕВ, СТИГА НИ преди 11 месеца
Плаши....соца отдавна си отиде