Настимир Ананиев се усъмни, че бунтът на Пригожин е нагласен

В Русия текат едни процеси, които очевидно не желаят тази война да продължи
25 юни 2023 11:23, Нели Христова
204
Настимир Ананиев се усъмни, че бунтът на Пригожин е нагласен
Снимка: БГНЕС

Вчера бяхме свидетели на един замисъл, който тепърва ще видим какво е целял. Всъщност този опит за метеж може да се използва за една голяма мобилизация в Русия. Това коментира пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

"Отдавна се говореше за такова нещо, но Путин не смееше да направи такава мобилизация. Сега обаче има причина да я направи. Необезпокояван Пригожин се придвижваше към Москва и в един момент дойде беларуският президент, който не е известен със силната си дипломатичност и външна политика, и реши кризата. Някак си нагласено изглеждаше цялото нещо", поясни Ананиев.

Според него, всичко това показва, че в Русия текат едни процеси, които очевидно не желаят тази война да продължи.

По отношение на предоставянето на военна помощ за Украйна, Ананиев заяви:

"Ние сме част от ЕС и от НАТО и за нас е важно да помогнем на Украйна в този момент, когато има нужда. Нашата армия не е в цветущо положение и ние не можем да дадем много. Въпросът обаче е по какъв начин тази война може да бъде прекратена, но прекратена като агресорът се оттегли, защото агресорът е Путин. И за да се седне на масата за преговори, Путин трябва да се оттегли от тази завладяна територия, която е украинска."

За работата на новото правителство, Настимир Ананиев каза, че в момента в кабинета има назначени 10 заместник-министри по предложение на Мария Габриел - хора експерти, които са минали всички критерии.

"Да имат обществено доверие, да няма корупционен риск и да не са безчинствали върху граждани и бизнес. Има експерти, които могат да се включат и да помагат в Министерския съвет", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ананиев, ние може да сме част от ЕС и НАТО, но Украйна не са! Те сами си навлякаха тази война и сами да се оправят. С нико не сме им задължени дори напротив, ощетени сме и потърпевши от цялата алогична политика на ЕС да спасяват Украйна от собствените глупави действия и решения през последните години. Путин е последователен човек и доста предсказуем. На всички включително и на украинците беше ясно до какво ще доведе това да го настъпват по мазола. Да си ядат попарата сами!
13
1
 
6
 
! Отговори
Спряха статията преди 11 месеца
Това е продължение на един и същи сценарий" - така членът на ВСС Олга Керелска обобщи смяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов."Голямо нарушение, което е допуснала прокурорската колегия при избора на и.ф. главен прокурор, е това, че на практика те изобщо не са обсъдили професионалните и нравствените качества, което е задължително. Някои от тях даже поддържат тезата, че видите ли, и.ф. главният прокурор има всички правомощия на главния прокурор, включително и да сезира конституционния съд".....
12
0
 
16
 
! Отговори
ХАХА преди 11 месеца
Оф...и ти ли бе Настимире,вредно врескало?Голям си разбирач от пътни знаци до войни,направо от всичко,само гледай Тошкото да не те набара насаме че знаеш ли..))))
11
0
 
10
 
! Отговори
Ььь преди 11 месеца
Сети се Мара да се побара!
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аве нарочно ли ги вадите тея антипатични субекти ве?
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя от кога почна да вярва в конспиративни теории бе, нали те бяха за бай *** и глупавите русофили
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре се е сетил, постфактум. Вчера такива като него беха готови да *** гзъ на Пригожин, а още не са си измили устите от Бойкоборисовия гьс.
7
0
 
11
 
! Отговори
Бончо преди 11 месеца
Кавалоанастислав е специалист по ФсичкУ! Брао!
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя мазник и нагаждач,жаден за власт и пари е непоносим и отвратителен.
5
2
 
16
 
! Отговори
Омар Хаям преди 11 месеца
Именно. Сега ще има яка мобилизация и укрите ще видят една контраофанзива. Свят ще им се завие чак. До Нова Година в Киев! Крайно време е вече. Стига игри.
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДБ кажете освободихте ли тротинетката от затвора
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой е този човек?
2
0
 
28
 
! Отговори
Лайновоз преди 11 месеца
Лайновоза се опитва да говори!
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не съм му фен на този, но и аз се съмнявам, че бунтът на Пригожин е нагласен. Дори повече. Вярвам, че не е нагласен.