Кабинетът удължи помощта за украинските бежанци до 30 септември

Хотелиерите ще продължат да получават 15 лева на ден на човек за настаняване
28 юни 2023 10:04, Красимир Ангелов
128
Кабинетът удължи помощта за украинските бежанци до 30 септември
Снимка: БГНЕС

Правителството удължи срока на действащата Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с временна закрила в Република България, приета с РМС № 317 от 2022 г., до 30 септември 2023 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Според решението, хотелиерите ще продължат да получават 15 лева на ден на човек за настаняване.

Помощта се използва в категоризирани или регистрирани места за настаняване, вписани в Националния туристически регистър, след като лицата, търсещи временна закрила, са преминали през буферни центрове.

Поради липсата на изготвена от служебния кабинет интеграционна програма с реални мерки за приспособяване на лицата с временна закрила в България, правителството възложи на министрите на труда и социалната политика и на образованието и науката в едномесечен срок да разработят предложения за конкретни мерки за интеграция, които ще бъдат включени в нова програма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
17
 
! Отговори
Хотелиер преди 10 месеца
А постоянното забавяне на плащанията към хотелите и то ли е удължено ? Впрочем няма ли БЕЖАНСКИ ЦЕНТРОВЕ за тези "украински бежанци".... ?
75
0
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 10 месеца
ти явно си наследствен гл-упак по природа!
74
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Е как няма да дължи, нали на СОС се вее украинското знаме и то вече от години? Такъв жалък и смешен слугинаж демонстрират от държавното ни управление и то навсякъде.
73
0
 
14
 
! Отговори
канибал преди 10 месеца
изгониха ги от полша тия нахални *** ние ги дундуркаме. безобразие, бежанци ли са или са на безплатна почивка дългосрочно. баси тъ пото плем е са това българите
72
0
 
10
 
! Отговори
Някъде преди 10 месеца
До началото на годината държавата е дала над 500милки от нашия бюджет, а ще режат бюджета. Резнете им помощите. Тези са по-зле и от руснаците.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правителството ДЪЛЖИ на украинците?!? Айде бе, да не би да са ни окупирали украинците и да им плащаме репарации??? А дължи ли нещо това правителство на пострадалите от наводненията и пенсионерите? Всъщност на нашите хора не дължи, защото сме окупирани от ПОСОЛСТВОТО.
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Посолството решава
69
0
 
18
 
! Отговори
Стига преди 10 месеца
Хвалят се, че работят, но продължават да пътуват безплатно по БДЖ и градски транспорт. За тях има, а за българите от Карловско и Северозапада, ограничени. Държавата е станала мащеха за коренното население, а за новите колонизатори , мило и драго дава.
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Видно е, че за "правителството" Българите, не са приоритет..
67
1
 
14
 
! Отговори
цитат преди 10 месеца
Правителството е създадено, за да предостави на Украйна всичко, което бъде поискано. И това украинският слуга Тодор Тагарев демонстрира с всяка своя публична поява. Правителството е нестабилно, създадено в порок и измами и ще си отиде с пороци и измами. За съжаление, сметката ще я платим ние.
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предателите лансират и помагат на украински богати хора с скъпи джипове и коли а за българския народ от наводненията нищо ,и товар украинска партия ,нямате срам ,за кметските избори да гласуват за ПП украинците бря )
65
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
отговорът е блокада НС и министерския съвет, но кой ще го направи?.......никой!
64
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така е но ще траете.За хората от наводнените села във фургони,а украинките по хотели на морето и почивни станции.Борят се срещу лошият Вова.
63
1
 
23
 
! Отговори
паф преди 10 месеца
ади стига бе, продажници! за тях има, за нас няма! че какви са те, да не са ангели небесни!....нахални украйненци бандити!
62
1
 
21
 
! Отговори
Гадове преди 10 месеца
Хора плачат,наводненията са унищожили живота им,а държавата не помага,но на украинците дават?!?!
61
1
 
24
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Сега разбрахте ли защо Възраждане печели все повече привърженици ?!
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Явно ще е така доживот.Ако евентуално свърши войната ще се оплакват че са им разрушени домовете и така завинаги.Укра да си в тея времена живеят си безплатно не само тук ами в цяла Европа.Познавам украинки бяха на хотел на Златните,после заминаха за Германия и със социалните от там пак са тук лятото на почивка.Живот мечта!
59
1
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Стотици Българи мизерстват след наводненията и са без дом а тези ид..ти,вместо да ги настанят по хотелите плащат за украйнци нацист?!
58
1
 
22
 
! Отговори
echo преди 10 месеца
вместо да ревете тук ,следващия път мислете за кого гласувате.....искате да се оправим, а все за боко или кокорчо гласувате!!!!! бо:кл"уци недо:"клате:ни
57
1
 
17
 
! Отговори
ЕС преди 10 месеца
Ще ни украинизират , после руснаците ще са виновни . Ами те украинците с риторика и действията си ги предизвикаха, оставиха НАТовските бази и лаборатории да вилнеят , да правят каквото си поискат - а НАТО ще съществува докато не победи Русия , и какъв избор оставят на руснаците, значи ако браниш дома си , си агресор, ако пуснеш бежанците си добър човек, каква манипулация на поколенията