Вероятно е отрано да въведем цени в евро и лева

Ганев не очаква разрешение
30 юни 2023 14:15, Росен Стойчев
99
Вероятно е отрано да въведем цени в евро и лева
Снимка: БГНЕС

Вероятно е по-отрано да се въведе паралелното изписване на цените в евро и лева. От ЕЦБ и еврозоната обаче биха се отнесли „ревниво" към идеята да плащаме в двете валути преди официалното ни приемане. Това обяви депутатът от ДБ Георги Ганев пред Нова.

Въпросът се появи след изказване на Асен Василев, че се правят постъпки и преговори да се въведе възможност за разплащане с евро и левове едновременно, без да сме влезли в еврозоната.

Още по темата

„За приемането трябва съгласие от партньорите от еврозоната, защото трябва да се осигури логистика, съответните банкомати, които да дават евро”, обясни Ганев. И изрази съмнение, че ще получим това съгласие.

„Мои приятели юристи обясниха, че тези срокове са пожелателни. Като мине срокът, няма никакви последици. Според мен не би трябвало да има референдум. Разбира се, подлежа на убеждаване. Според мен въпросът е незаконосъобразен и затова е противоконституционен”, заяви Ганев.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И сега, ако си достатъчно грамотен можеш да сметнеш приблизителната цена в евро делиш левовата стойност на две.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За какво ни е проклетото евро?
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Референдум за еврото ще има ли???
4
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тотално дивашка и глупава идея е това с паралалната валута с нулев ефект за населението на страната!!! Не само няма да има ефект, а ще има дефект защото търговските обекти ще изръсят една стабилна сума пари за преконфигурации на касови апарати, стокови програми и т.н. Не виждам какъв е този зор да се плаща непременно в евро?!?! Какво ще спечеля аз когато отида в магазина и имам възможност да плащам в евро, след като заплатата ми се превежда в лева... Наистина тотално неадекватно предложение!
3
2
 
14
 
! Отговори
Психолог преди 10 месеца
Мтоооого е вероятно, защото ИМАТ НУЖДА ОТ НАС. ЕВРОТО И ЕС ЗАТЪВАТ ВЪВ ВОЙНАТА. НИЕ СМЕ ОТ ЗАТЪВАЩИТЕ. МИСЛЕТЕ!!!
2
3
 
8
 
! Отговори
Дъндьо преди 10 месеца
Дъндьо Ганев не е съд че да казва кой въпрос е законен и кой не е. Да сезират конситуционния съд ако не им отърва въпрса. А колкото до това дали да има или не референдум щом трябва този "демократ" да се убеждава дали да се пита народа значи ****си "Демократичната България". Демократична ама само като е нашата демокрация. Другата е "незаконосъобразна и противоконституционна". Явете се на референдум и го спечелете, cмeшници!
1
3
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 10 месеца
престъпници..