Демерджиев опонира на Гешев за престъпността

Бившият вицепремиер обмисля да влезе в политиката
7

Бившият вътрешен министър и вицепремиер Иван Демерджиев опонира срещу изявлението на бившия главен прокурор Иван Гешев по отношение на престъпността.

"Не съм съгласен с тази констатация, присъствах на отчетите на всяка една от областните дирекции, в много от тях няма ръст на престъпността. Там, където има ръст, е незначителен, но разкриваемостта е доста по-висока. Задачата на МВР е да разкрива престъпления, така че това, което Гешев коментира, че едва ли не има бум на престъпността и в частност на организираната престъпност, далеч не отговаря на обективната истина", каза Демерджиев в студиото на "Директно" по Bulgaria ON AIR.

"Интересна е тезата, че той знае всичко за всеки, след като знае всичко за всеки, през този период, когато прокуратурата е била под негово ръководство, е могъл и е бил длъжен да образува досъдебни производства, да уличи този всеки, за който той е знаел, да повдигне обвинения, да внесе обвинителни актове и да имаме осъдителни присъди", допълни Демерджиев.

Според него, ако динамиката по делото "Барселонагейт" в последната седмица е била спазена в предходните години, отдавна е щяло да има краен акт.

"Не съм срещу тази активна работа, аз съм срещу бездействието преди. Приветствам тази активна работа не само по това производство, но и по много други, но тя трябваше да бъде такава години назад във времето. Нищо не пречеше на Гешев да вдигне темпото по тези производства с голям обществен интерес и даде отговор на въпросите, които обществото поставя и все още няма отговор", каза бившият вътрешен министър.

Той коментира и полицейските протести, които започнаха днес.

"Намирам ги за основателни тези протести. Ние не готвихме изцяло нов бюджет, а се готвеше продължение на действието на стария бюджет.  В частта, която касае възнагражденията, нашето предложение беше за увеличение с 20%, защото предишното увеличение покриваше инфлация, настъпила назад във времето. Това не е компенсирано по никакъв начин, а тези хора трябва да бъдат мотивирани по някакъв начин да работят. Няма интерес, особено в големите градове, няма интерес към тази работа. Около 1200 лева е едно стартово възнаграждение", коментира Демерджиев.

Демерджиев определи хода за смяната на директора на главна дирекция "Гранична полиция" за "лош грешен сигнал".

На въпрос дали влиза в политиката, той отговори: "Многократно съм казвал, че съм част от обществения живот, доверието и признанието за работата ми, което получавам от много хора, ме мотивира по някакъв начин, обмислям сериозна стъпка да вляза в политиката, но конкретни постове да коментираме на този етап, би било спекулация", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Гешев или Копейкин! преди 10 месеца
Ако бъдещата партия на Иван Гешев не е против комунизма, Кремъл и дявола,то няма никакво значение дали гласуваш за Гешев или Копейкин, защото Европейска България се нуждае от Свободния свят, а не от примитивните мюсюлмани на Евразия...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен Държавата е овладяна от кастите на БКП. Ние това отдавна го знаем!!!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако съдим по това как се опазват пътишата от нарушители, то според мен имаме регрес на 90% спрямо 5 години назад, нито съм виждал контролиращи от КАТ, нито имам фиш за множество нарушения нито съм чул някой да е глобен - он топ всеки ден ставам свидетел на брутални нарушения за които се взима книжката по принцип!
1
0
 
9
 
! Отговори
Майора преди 10 месеца
От къде на къде"Бях точен с парите.." ще знае за пресстъпността! Публична тайна че по негово време се нсблюдава бум на миграцията и нарушенията !