НС ще избира ръководствата на парламентарните комисии

13 юли 2023 07:30, Анисия Иванова
11
НС ще избира ръководствата на парламентарните комисии
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

На редовното си заседание в петък народните представители ще гласуват проекторешения относно избор на ръководства и промени в постоянни комисии на Народното събрание. Проектите на решения са внесени от Десислава Атанасова и Мустафа Карадайъ.

Депутатите ще гласуват и Проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагането на кандидат за подуправител – ръководител на управление „Банково“ и на кандидат за подуправител – ръководител на управление „Емисионно“ на Българската народна банка, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание. Вносител е Комисията по бюджет и финанси.

Освен това народните представители ще гласуват и Проект на решение за приемане на процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за двама заместник-председатели и двама членове на Сметната палата, представяне и публично оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси, както и процедурата за избор от Народното събрание Вносител е Комисията по бюджет и финанси.

Депутатите ще проведат и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, както и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата. Освен това ще гласуват на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: парламентзакони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен, к.8 Какво обсебва ББ? Който държи властта, той разпределя благините. Боце е наблюдател и понякога Академика му бутне някоя благинка за залъгалка. В ГЕРБ младите вече едва се сдържат да не изригнат и скоро ще пратят Пожарникаря на заслужен отдих. Засега Деси и Д.Митов все още задържат свирката на локомотива да не изсвири. ББ отново е заел любимата си поза: върви тежко и с лявата си ръка в джоба на панталона държи лявата си топка. И гледа лошо напред, но никой не му обръща внимание
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво НС ще избира председатели на комисии? Към ПП-ДБ и ГЕРБ се присламчи ДПС и сега двете коалиции и ДПС си самоизбират председателите. Ввъзраждане, БСП и ИТН са в ролята на наблюдатели. Нинова отвреме навреме излезе на трибуната, попеняви се малко, но кой я слуша? Евродемокрация в български вариант в действие.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Б.Борисов постепенно обсебва цялата власт-БНБ,регулатори,Сметна палата,комисии.Промяната не се ли усещат?
7
0
 
1
 
! Отговори
Нали щяха преди 9 месеца
да приемат "важни" закони за да лапнат милиардите от ПВУ?!?!? Хич не им се бачка на тия евроатлантици... Не че някога са свършили нещо полезно през съществуването си,като изключим редовното напълване на WC то :)
6
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
колко години ще се окомплектовате оставка и отиваме на нови избори работа за5 стотинки не сте свършили до сега вие сте позор за българия 40 процентаизб активност
5
0
 
2
 
! Отговори
Пп преди 9 месеца
Изменението на закон за контрол вьрху наркотичните вещества от - пп ли е внесено не става ясно от статията
4
0
 
5
 
! Отговори
Истински Математик преди 9 месеца
Колко е Инфлацията и Обезценяването на Лева, ако Бюджета на Борисов3 е 42 Милиарда, а Текущият на Коко е 73 Милиарда - Вие Вервате ли, че за послените 3 години на КОВИД и Кризи Държавата е Реално 2но Забогатела, което е грубо скока от 42 до 73 Милиарда Държавен Бюджет?!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДПС щели да получат 5 комисии в НС. Те пък как, кога и защо влязоха в управляващото мнозинство?
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва са вдигнат заплатите малко с участия в комисии. С тез 15 000 лева месечно живее ли се?
1
0
 
8
 
! Отговори
Неадекватни преди 9 месеца
Тия да вземат да си изберат дата за закриване на институцията. И без тва нито знаят кво прават, нито що са пратени там. Безполезна ***.