Кирил Петков за "некоалицията": Заедно постигаме успехи

Не било лесно и за двете страни
14 юли 2023 22:00, Александър Попов
155
Кирил Петков за "некоалицията": Заедно постигаме успехи
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков даде своята оценка за управлението до този момент.

"До този момент, въпреки трудностите, от една страна не сме отстъпили от принципите си, а от друга - заедно постигнахме няколко основополагащи успеха", заяви той в "Панорама" и даде за пример закона за разследването на главния прокурор.

"Това беше една реформа, за която ние мечтаехме да се случи. Заедно с това, мечтата ни да влезем в Шенген и еврозоната е основна задача, не просто защото са добри заглавия, а защото очакваме българският бизнес да стане по-конкурентен, виждаме по-голяма интеграция", каза Петков.

Попитан как протичат преговорите с Бойко Борисов, който бе арестуван по време на неговото управление, Кирил Петков обясни, че става чрез слагане на принципите напред

"Например говоренето кой закон да бъде следващ по ПВУ, как да успеем да направим най-добрия антикорупционен закон. Това, което не искахме да случи, е да влизаме в шести избори. Да, наистина има страсти, не е лесно и за двете страни, но до този момент успяваме да постигнем ключови неща, за които сме мечтали"

Петков е доволен, че правителството действа в синхрон. Посочи, че бюджетът за 2023 г. не отстъпва от социалните политики, но същевременно отговаря на критериите за еврозоната. Следващата цел е да се направи закон, който да води до реално противодействие на корупцията.

"В законите не слагаме имената напред, а начин и система за подбор, който да бъде максимално прозрачен и да гарантира конкуренцията. Има една конкуренция, която трябва да работи заедно и да даде възможност дебатите да доведат по-добър резултат".

Посещението на украинския президент у нас е вдъхнало допълнителен ентусиазъм на управляващите, каза Кирил Петков.

"Зеленски е символ на една борба за своя народ, за своята свобода, за територията на собствената си държава срещу един много по-силен враг и той успява. Убеден съм, че сме от правилната страна на историята".

Разделителната линия между управляващите и президента Радев е позицията на България по отношение на войната, коментира Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
11
 
8
 
! Отговори
Време ли е? преди 10 месеца
Русофилите са пoдчовеци и трябва да се види какъв им е проблема, защото се държат застрашително.
68
11
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
България не признава престъпните ви зАкони обслужващи ...русия!насаждащи...Несправедливости и отнемана на Права...налагащи Робство над Българите,облагоденстващи...администрация и назначили те им гОспадари от ..дпс-герб...финансирано от..щАзи-кгб...през..вебер...позор и срам е...ще ме гръмнете ли?ще ме отровите ли...само защото споделям как мисля!от кога еС убива мислещи с помаща на КГБ??без Ада няма да си върнем Свободата,Справедлив Свят,или Народите ни ще го запалят!!!гневен съм...милиарди сме!
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кики е подлизурко, но хайде да избутаме още малко, да видим дали ше махне Възхождане или трябва да им правим Майдан и да ги стегаме като Анита Мейзер. Щото мене вече не ме е страх да ви правя майдан. Само трябва някой да ми даде оръжие.
66
0
 
2
 
! Отговори
Пепи €-то преди 10 месеца
Много интересно как никой не искал Евро, но като смъркаме колумбиец, се изсипва цялата маса на розовия петстотинтак. Много е лош. Така не го искат, само в гъ3ъ дето не си го завреха.
65
8
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 10 месеца
Толкова много не искам Евро, че като ми изпаднат 2 Евро, тичам на Change бюрото, да го обърна в лев и да си купя сух хлебец. Глада е моя двигател.
64
1
 
2
 
! Отговори
Пашата МБТ преди 10 месеца
500 евро, некъде изчезна ми фунията (к'во напраихте бе?!) <-- народа "не" иска ЕВРО
63
4
 
2
 
! Отговори
Лева е гордост. преди 10 месеца
Който не иска евро, няма проблеми, ще ви даваме заплатите в левове.
62
5
 
3
 
! Отговори
ЕВРАЦИ преди 10 месеца
Трябва да се направи един клип как русофил му се плаща 50 хи евра за целия му живот и той мига на парцали в наведено положение и благодари, сякаш е видял Господ да слиза на земята.
61
7
 
0
 
! Отговори
Русофил преди 10 месеца
Пуснах на баба ми панелката за 2 евро на квадрат. И аз не съм случаен.
60
3
 
2
 
! Отговори
ДА на €-то преди 10 месеца
Оставете монетарната политика на хората, които разполагаме с пари и валута. Хора, които не разполагат с 4 лева за пресен хляб, да не изразяват мнение по тия въпроси. Малки са. Оставете Еврото на батковците. Малки момченца
59
4
 
0
 
! Отговори
Ст0ян колев преди 10 месеца
Еврото ще го приемаме ли вече, аз съм го приел. Имам стотици, вие нямате нищо. Нямате дори 5 лева за храна. Какъв лев защитавате. Вие нямате дори левове. БЕДНИ СТЕ И СТЕ ТЪППИИИИ АМА МНОГО ТЪЪПИИИИ.
58
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
"двете страни" продължват да обричат Народите ни на Несправедливости и Несигурност!!!майка ми садила дървета от почти 80 г..беше убивана от горски на дпс-герб...и им плащаме заплати..за да ни убиват...неграмотни обслужващи руски агенти??ТОВА Е ВОЙНА!!!не разбиращите го...използвайте малкото дни който остават на алчният и несправедлив Свят...ще гласувам за ***...за путин...съзнателно!!!...наказателно!!!ЕС убиват хора като путин.....не ме е страх от Смъртта...Свобода или Смърт!!
57
3
 
2
 
! Отговори
Хайде да си го кажем преди 10 месеца
По-добре крадеца Лойко, от колкото червения сатрап Радев. Лойко поне щеше вече да е вкарал Еврото. ... с радев дълбаем дъното (както е удобно на Путин)
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие си ги избрахте. Радвайте се сега. Бойко бетониран доживот във властта. Това искахте нали
55
1
 
0
 
! Отговори
Румен Радев преди 10 месеца
Като не щеш мира, на ти Родопите и Делиормана.
54
6
 
4
 
! Отговори
Лъсна Истината. преди 10 месеца
Кики е по-голям мъж от Радев и Бойко.
53
0
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 10 месеца
Кирчо, ако не е Посолството, никой нямаше да ти обръща внимание. Самохвалец.
52
2
 
6
 
! Отговори
Кражбите Значи преди 10 месеца
вече са УлтраГалактически - все пак в Записите казаха - Опоскваме Всичко и си Отиваме на Островите в Тихият Океан!!
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денко вкарва чужди армии на НАТО и Турция а бг армия намалява и праща оръжие в Украйна
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Подаряват АЕЦ и армията ни на Украйна а САЩ ЕС и НАТО не дават нищо в замяна. Цените и безработица скачат