Николай Денков обсъжда Шенген в Румъния

Отива на визита днес
14 юли 2023 08:29, Росен Стойчев
40
Николай Денков обсъжда Шенген в Румъния
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят акад. Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Румъния, където ще се срещне с премиера на северната ни съседка Марчел Чолаку.

В рамките на визитата ще бъдат обсъдени напредъкът на съвместните транспортни проекти, присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство, както и сътрудничеството в енергийния сектор.

Европейският парламент вече одобри с голямо мнозинство нов призив за приемане на България и Румъния в Шенген. Това е поредният път, в който евродепутатите настояват Съветът на ЕС да постигне единодушие, след като готовността на двете държави бе отчетена още през 2011 година.

Още по темата

В състава на българската делегация са също министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Темата за Шенген коментира и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. По думите ѝ не бива да подхождаме към гласувания нов призив с излишен оптимизъм. Тя заяви, че България трябва да продължи да говори с резултати и факти за Шенген и да има ясен ангажимент, че е сигурна външна граница на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Бгг! Защо бе неуки, ти къде сакаш да ходиш - у ЕАИС или у ШОС??!! Че ходи бе!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Невзрачна - *** е тоя дето те е правил, то и той не те е искал ама оная дето те е пръкнала те е събрала от чаршафа! Скреий се или бегай у сибир!
16
1
 
1
 
! Отговори
Невзрачна преди 9 месеца
Денков и борисов, вие сте съвременните еничари.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков автибългарин проклет
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има една съществена разлика между Румъния и България. Тя е видима за нормалните хора (не шарлатани) в България. Румънците за няколко години направиха много в борбата срещу престъпността. Напълниха затворите. При нас няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта. Напротив, новопоявилата се формация ПП-ДБ, която говореше за нулева толерантност към корупцията, в момента прави точно обратното - прикрива всички огромни престъпления през 12-годишния Борисовски период.
13
3
 
12
 
! Отговори
Бгг преди 9 месеца
Някой виждал ли е гол oxлюв при това академик ??? Какви решения в полза на държавата може да вземе или да защити тоя послушко ???
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков обсъжда Шенген с Румъния ми звучи, като две пиянки на пейката пред блока, обсъждат политиката. Знаят всичко и могат да оправят държавата за ден, но реално нямат акъл да изкарат пари за следващата бутилка ракия и никой дори не знае за съществуването им.
11
0
 
6
 
! Отговори
Парадокс преди 9 месеца
Дали е взел един бус с "мигранти" със себе си? Все пак трябва да докаже постиженията ни по опазване на собствената ни граница по някакъв начин...
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак ще ни излага. Това е работа за Габриел, а не за Мекотел.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И тоя започна да скита като улав подобно на Зеленски по държавите от източния фланг на НАТО. Академик,какво да го правиш - Гешев твърдеше, че е инструмент на Господ, а този сигурно смята, че е Бог Марс от гръцката митология... Вижте го на снимката какъв унесен (или отнесен) поглед има.
8
3
 
10
 
! Отговори
Тулупа преди 9 месеца
Инсталиран премиер в резултат на избори "Ала бала с президента"
7
4
 
10
 
! Отговори
Дъглас преди 9 месеца
Той няма акъл за себе си,а ще преговаря за Шенген ,как ще го възприемат нормалните Бягай от там безумнико
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пинокио обсъжда нещо си, сякаш от него зависи. Боко поне имаше присъствие и даже Меркел го гледаше в захлас.
5
5
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
питаи го защо румъния е поръчала 130 самолета кои ще я напада тя ли щенапада аз се чувствам застрашена искам нашия раион да е мирен без оръжие
4
5
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 9 месеца
България от 34 години е демократична държава и падението е невиждано и нечувано. Демографската катастрофа е най-голямата в цял свят, а упадъка в ценностната система е неизмерим.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България като бивш комунистически сателит е като разграден двор. 33 години агентите на ДС са заети с крадене и усвояване на милиарди. Народа кучета го яли, държавата е абдикирала от задълженията си. Корупцията е проникнала до най- малките места, защото простотията и немотията са в неограничени количества. Пътят е само един и той е надолу, но този път ще бъде доста по-болезнено от 1990 година. А изгледи за оправяне няма и да има.
2
5
 
11
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Тоя е по зле и от росица банова... ===))) цял живот слуга на различни геополитичеси господари, сега в случая на кравария... ===)))
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Киро почти успя, но тоя ще ни дозастрие. Ега разтурят това правителство.