Борисов: Радев трудно преживява, че не е на власт

Забелязвам, че има реставрация на децата на ДС
20 юли 2023 09:29, Нели Христова
206
Борисов: Радев трудно преживява, че не е на власт
Снимка: БГНЕС

Голямо мъжество проявиха и Кирил Петков, и Христо Иванов, включително и ние, да рискуваме партиите си за да има редовен кабинет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание.

Грешите. Проверете си. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изнесените от президента Румен Радев вчера данни, че концесията на пристанище "Росенец" е удължена по времето на правителство на ГЕРБ, предаде репортер на БГНЕС.

Винаги съм твърдял, че ролята на президента в България е като обединяваща институция. Той вече трудно прикрива разочарованието си, че има редовно правителство. На него си му хареса две години и половина еднолично да управлява. Ние знаем, че правителството не е идеално, знаем какви щети нанася това управление на всяка една от партиите, затова дори механизъм или коалиционно споразумение не можем да подпишем. Но е безспорен факт, че обществото се успокоява, особено във външнополитически план работим много добре, безспорно е и че с приемането на Бюджета и корекциите, които направихме в отбраната, МВР, съдебната охрана, вероизповеданията - вече ще имаме редовен бюджет; приходните агенции с МВР да заработят по-добре, допълни Борисов.

Ние знаем колко е трудно - диаметрално противоположни партии, но в същото време - конституционна реформа, която възнамеряваме до Нова година да е факт, възнамеряваме дотогава да са избрани и висшите съдебни съвети, да има избор на нов главен прокурор, неща, които хората чакат от 20 години.

Така че ще понесем щети, макар че от изследванията, които излизат, виждаме, че хората са търпеливи. По-добро от това не може да се появи. А много партии говорят, но си представяме обратния вариант: "Възраждане" - първа политическа сила - с кои ще работят?, попита още лидерът на ГЕРБ. Веднага ще изпадне в изолация!

Така че - да, трудно е, на всеки от лидерите му е проблем буквално да удържа партиите си, а и предстоящите местни избори създават допълнително напрежение.

Вчера разбрах за нов зам.-министър и една реставрация на децата на бившата ДС. За Ивайло Шотев говоря, баща му ми е приятел, беше шеф, когато аз работех в пожарната, на Димитровския комунистически младежки съюз към МВР. Говорим за децата на ДС! Някой ще каже, че не носят вината на родителите си, но това прави впечатление - реставрация на децата на ДС! ДКМС беше сред най-висшите етажи на Държавна сигурност. Разбрах от медиите, че той е назначен, допълни Борисов.

Проектът за Конституция трябва да бъде направен, и конституционното мнозинство, което ще го подкрепи, трябва заедно да излезе и да го представи пред обществото, подчерта Борисов. Аз знам, че съм приел времевата рамка до края на тази година това да е факт - това има огромно значение и за Шенген, и за Еврозоната.

Що се отнася до задържаният за заплахата срещу министър Тагарев, той заяви, че му се вижда доста съмнително и е "пренатягане". Службите трябва да проверят това, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лято е! Илинден е! Гръмотевици пукат! От Белене стенания се чуват, духове на жертви там роптуват. Столицата преместете, комунисти изловете, в Дунав с шлепове изпроводете. Умъртвиха ни бавно те, с нокти копаеха окопи, избиха ни с дебели сопи. Скелетите ни са пръснати навред, изпочупени, прегризани от свински зъби. За *** от комунистите български народ. Илинден е, и никой не го споменава в тая Чорба от Коприва в Народното Събрание!
148
0
 
4
 
! Отговори
Дядката преди 10 месеца
Тоя тип няма да поумнее ,може само да хитрее!Време е да го разкарат от политиката!
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не зная за Радев дали и как го преживява, но ние трудно издържаме сглобката и престъпленията, които извършвате.
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Илинден! Честит имен ден на всички празнуващи днес! Св. Илия е господар на летните небесни стихии гръм и градушка. Св. Илия ходи по небето със златна колесница и преследва ламята, която пасе житата. Светкавиците са огнени стремена, които хвърля по ламята, или огънят, който излиза от ноздрите и изпод копитата на конете му, той дава дъжда и росата. Наричат го Гръмовник, Гръмолимник, Гръмодел!
145
5
 
8
 
! Отговори
@ @ @ преди 10 месеца
Целият свят знае, че България е троянския кон на фашистка Русия в Европа, благодарение на един ушат рашиски слуга на Дондуков и зомбирани копейкаджии... Браво !!!
144
3
 
4
 
! Отговори
какво се чудим преди 10 месеца
провежда се тихомълком реставрация на властта на комунистическите аристократи и тяхните а стражи от ДС.,които всъщност по подразбиране са и агенти на КГБ а руското агентство е пожизнено за целия род .Пример Стон Заимов , сина му ген.Заимов .Станеш ли руски агент и цедата ти и внуците са вербувани.
143
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин и Шойгу / Борисов и Радев. Руски патент. Ако не искате единия получавате другия. И обратно. Добре са го измислили руснаците.
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Баце е крайно отмъстителен. Тези политически шарлатани (Р. Радев), аматьори ли са, наивнци ли са или или слуги на мафията (Р. Радев), а може би изпечени мошеници, не си дават сметка, че Баце ще си отмъсти за показния арест рано или късно.
141
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен,к.144 Този бивш премиер-еднокнижник, с милиционерско образование, единственият премиер в ЕС, незнаещ английски език, се отличава с непомерна жажда за власт. Вече навършил 60 години, в залеза на своята кариера, отново иска да бъде шеф на БГ и да управлява. Само че не се усеща, че ситуацията се промени, зад него стои Манфред Вебер, а зад тримата авантюристи от Харвард - Държавният департамент, разбирай Байдън. Въпросът вече е кога ще дойде краят на господството на ББ..Очевидно скоро...
140
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** симеоновски милиционер,даже пожарникар,едва добрал се до тази последна по рейтинг специалност във ВМШ,макар че баща му е бил шеф на столичната Пожарна. Бил СИКаджия, лежал в затвора за участие в кражба на коли в ЕС. Това не попречи на Управляващите в Германия да го определят за лидер на нова партия - ГЕРБ и това беше началото на 12-годишното управление на ББ. САЩ пък се спряха на Киро и Кокорчо и настъпиха 2 години междуособици.Но Големият бос наду свирката и двете коалиции се побратимиха.
139
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прането било голямо мъжество. Тоя човек е направо тъжен.
138
13
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Президента Радев потъва в политическият буглук.Бойко Борисов ще продължи да управлява.
137
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Той все още ни е президент. Или Бацето е този, който преживява трудно, че не е на власт и е решил преждевременно да свали Радев от власт.
136
9
 
24
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Някой да обясни най накрая на простата тиква, че сме парламентарна република! 12 години в управлението и простото тиквено семе не научи как работи тази държава! Каква власт в Радев със служебно правителство? Те 2 лева немогат да изхарчат без това да е гласувано от НС! А тиквон проста, ти къде спа 12 години, че чак сега се сети, че изтичали пари от Лукойл към Русия? Къде бля? Ти тикво проста сама си признаваш, че си нанесла щети за милиарди на българският данъкоплатец!
135
8
 
16
 
! Отговори
Ралица преди 10 месеца
Борисов е нашата, Борисов е чума крадлива от комунистическо семе посята, Борисов е антихриста, Борисов е национален предател и агент на Ердоган, лична слугиня на Путин и за да си спаси краденото ще продаде България на който му гарантира възможност да отнесе откраднатото в гроба със себе си.
134
19
 
7
 
! Отговори
Радев е пътник преди 10 месеца
Румен Радев ще си отиде, както изчезна и Слави Трифонов. Ред е на прокуратурата да вземе съответните решения за повдигане на обвинения, относно многобройните престъпления от екипа на Радев - Йотова.
133
4
 
18
 
! Отговори
Ангелина преди 10 месеца
Ти "рискуваш" всичко ,само и единствено ,за да спасиш "собствената си кожа" ,но въпреки тава - "сигурността " ти е временна. Едноличният вожд да говори за" едноличното управление "според него на Президента Радев е пълен цинизъм Подмолните и подли души винаги обвиняват другите за техните мръснишки действия По този начин ББ и компания ,не са спирали да управляват ,чрез зависимите от тях хора в институциите и не само ,които са перфектни в изпълнението на техните поръчкови обединени мероприятия.
132
6
 
21
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 10 месеца
Борисов няма да преживее като влезе в панделата и връща всичко което е откраднал от народа, а това скоро ще стане:))))
131
6
 
21
 
! Отговори
Жжээф преди 10 месеца
И ти тикво гадна скоро няма да си.Повече никога няма да гласувам за теб.
130
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виждаме, че по тия форуми още щъкат птички на гълъба Крадев... иска им се пак да ни малтретират!! Това правителство е направо БЕТОН!