Мирчев: Помогнахме на Украйна с 20 млн., тя на нас с 5 млрд. лв.

БТР-те не са некачествена техника
21 юли 2023 17:30, Стела Стоянова
128
Мирчев: Помогнахме на Украйна с 20 млн., тя на нас с 5 млрд. лв.
Снимка БГНЕС

Помощта, която България е оказала на Украйна до момента, е на стойност 20 милиона лева, а тя е инвестирала у нас 5 млрд. лева за оръжия. Това заяви депутатът на "Демократична България" Ивайло Мирчев по време на дебатите за даването на бронетраспортьори на Украйна.

"Бих искал да разсея няколко мита, които върлуват в социалните мрежи и сред хората и се надявам с тях да внеса малко успокоение. Първият е, че ако дадем бронирани машини на Украйна, ще намалим бойните способности на армията. Това не е вярно, защото за армията тази техника няма никакво отношение, тя просто е в МВР. И МВР, и армията неколкократно заявиха, че тази техника не е актуална, не зависи и не е нужна нито за МВР, нито за армията. Това са експертните становища на двете министерства", каза Мирчев. Той обясни, че техниката не може да отиде при армията, тъй като тя има достатъчно бронирани машини, пише "24 часа".

Още по темата

"Следващият мит е, че помощта, която оказваме на Украйна, ни струва скъпо. Това не е вярно. До момента веднъж сме оказвали помощ на Украйна и тя е на стойност 20 млн. лева. Украйна до момента от нас е купила въоръжение за 5 млрд. лева, а ние сме им дали само 20 милиона лева. До края на годината между другото тези милиарди, които Украйна е инвестирала у нас, ще станат 7, което я превръща в един от доста големите инвеститори в българската икономика", каза още той.

Депутатът обясни, че БТР-ите не са "качествена техника", което е потвърдил и военният министър Тодор Тагарев. Депутатът обясни, че дори Северна Македония е дала самолети и танкове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: украйнапомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само не мога да разбера що сте сложили зеленяка на снимката а не мирчов. Може би е с цел да ни се натрпва или с цел да ни писне.....
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БТРите не стават за НИ-ЩО! :)))) 35 години в склада текат като разсъхнати бъчви. Но за укри са идеални. Дано се пробват на тях със здраве. Но ще са по удобни за руснаците... на мерника
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 66 Така ли бе и що през 2015 имаше репортаж точно за това от БТВ,а сега се правят на ощипани,а украинския от украинското посолство кършеха пръсти в студиото и заекваха.Айде у лево.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 65 Да и за това пак трябва да се праща,а какво стана с предишните дето ги пращаха.Що така бе нали млатите ,а непрекъснато трябва още и още.Май някой друг му млатят чутурата здраво.А такива като тоя ще си платят в най-скоро време.Дето мислят за другите повече от колкото за собствената си държава и население.
59
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 56Когато украинските фашисти избиваха българи през 2015 )))Лъжа!Няма и 1(един) убит българин.Питай тамошните бг организации ,а не слушай копейковци и мутрофанки.
58
2
 
4
 
! Отговори
За 49 преди 9 месеца
Всички сили са впрегнати за реклама! Всяка лъжа е за ваше добро, така да се каже! Трябва да има победа на всяка цена, щото трябва да се пее "Ода на радостта" на 9-ти май. Всеки месец да е май. Това, че знамето на ЕС е синьо и жълто е случайност, ама ако не беше, щяха да го променят.
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 60Ами не ги е инвестирала тя щото няма при за нищо,а България харчи милиарди да им издържа бежанците)))Точно на обратното е.Украйна получава в бюджета си ежемесечни субсидий от ЕС в размер на 1,5 млрда евро.Освен другите помощи от други държави и организации.Българският бюджет не дава и стотинка за бежанците ,всичко се покрива от програми на ЕС.
56
3
 
20
 
! Отговори
Рендету преди 9 месеца
НАТО е най-миролюбивата оргнизация!!!! Така съ бори за Мир, че дето стъпи камък на камък не остава и трева не расте!!!! Многу съ миролюбиви, ей... туй Югславия, Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, сега и Украина... бая почва наторихъ!
55
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това с плашенето, че сме следващите и Украйна едва ли не се трепела зарлади нас няма никаква логика. Украйна има конфликт с Русия от преди повече от 10 години, с предупреждения от страна на Путин, че, ако така прлодължават, ще се стигне до сблъсък. Ами, стигна се, щото си правеха оглушки и споразуменията ги нямаха за нищо. Ние с Русия конфликт нямаме и не ни е заплашвала, така че всичкото това са празни кукички за шарани. Което не означава, че както сме я подкарали, няма да си заработим такъв.
54
21
 
3
 
! Отговори
Украинец преди 9 месеца
Голям кеф е да слушаш безпомощния вой на русофилите! :)))
53
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами не ги е инвестирала тя щото няма при за нищо,а България харчи милиарди да им издържа бежанците нагли и неблагодарни.и още нещо.Колко са загубите за българската икономика от тия "помощи"
52
0
 
21
 
! Отговори
Лоялен преди 9 месеца
Тези депутатчета вече откровенно се подиграват с нас. Лъжат, мажат само и само да си оправдаят продажнитегъзове. Никой не ви вярва. Народната любов скоро ще ви застигне като поискате и хора за любимата ви украйна
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама кажете за България какво свършихте? За България?
50
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато украинските фашисти избиваха българи през 2015 мълчахте като женски органи. Безроднiци!
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е днешната версия на Павлик Морозов,който с комсомолски плам и пионерско дръзновение застава на амбразурата жертвайки мило и драго в името на демокрацията и евроатлантическата интеграция на изстрадалата ни родина ...
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой българин дали си дава сметка в каква държава сме се превърнали? Как американските ни приятели и техните слуги, които уж ние избираме ни докараха до положение да говорим и пишем за изтребване на нации, да участваме във война, която няма нищо общо с нас и да ни плашат, че следващите сме ние? Може би ще сме следващите ако не се подчиняваме. Хора, осъзнайте се!!! Най- гладни сме в Европа, а собствените ни ръководители не се съобразяват с волята на народа си!
47
19
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 9 месеца
***, не богохулствай! В поведението на руските зверове няма нищо християнско, а Путин се държи като същински антихрист!!! Такива като теб нямат нищо общо с християнството, защото довчера бяхте червени безбожници, рушихте храмове и преследвахте свещеници!!!
46
2
 
16
 
! Отговори
мАалатъ преди 9 месеца
Пет Милиардъ.....!? Лъже, бе, лъже и окото му не мигва!!! Ей, на туй му викат "Баш Политик"! -))))
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днес някой в парламента се сетил, че можело и черешовите топчета от музеите да дадем! Как не са се сетили тез, дето се чудят какво откъде да измъкнат, само и само да дават.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И как Украйна ни е помогнала с 5 милиарда като е фалирала бе национални предатели. Украйна се издържа от васалния ЕС и сащ. Всичко пратено за фашисткия режим е безвъзмездно много скоро ще отговаряте за предателството което извършвате.