Възраждане сезира КС заради спирането на концесията на "Росенец"

Костадинов определи случилото се като закононарушение
Обновена: 21 юли 2023 16:42 | 21 юли 2023 15:43, Нели Христова
82
Възраждане сезира КС заради спирането на концесията на "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Партия "Възраждане" ще се обърне към Конституционния съд заради спирането на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец".

По-рано днес извънредно в дневния ред на парламента влезе извънредно първо четене на спирането на концесията. От "Възраждане" искаха да направят предложения за промени преди второ четене и дори да удължат слота за предложения. Хамид Хамид от ДПС обаче предложи още днес да гласуват и на второ четене. Това предизвика бурни страсти в парламента, тъй като Цончо Ганев от партията на Костадин Костадинов вече бе заявил, че искат да направят промени. Тогава НС излезе в почивка, за да се проверят стенограмите. Решено бе, че Ганев е изявил желание, но не е направил конкретни предложения. Затова парламентът пристъпи към второто четене и окончателното си решение.

Костадинов определи случилото се като закононарушение.

За пореден път правилника беше брутално изнасилен, я управляващата тройка коалиция чете правилника както дявола евангелието, обясни той.

Лидерът на "Възраждане" заяви, че предстои да организират протести, когато управляващите "най-малко очакват".   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А,представете си ,че това честно частно пристанище беше на ШЕЛ, B.P. или някой друга западна компания ,Възраждане щеше да вдигне вой до небесата!