След 21 часа заседание депутатите приеха държавния бюджет

Те ще се съберат отново в 13 часа днес
Обновена: 28 юли 2023 07:19 | 28 юли 2023 07:00, Нели Христова
53
След 21 часа заседание депутатите приеха държавния бюджет
Снимка: БГНЕС

Народните представители приеха окончателно Държавния бюджет. Това се случи след близо 21-часово заседание, съобщава NOVA.

Следващото заседание на парламента започва в 13 часа.

В 5,41 ч. сутринта, след 20 часово заседание, държавата има бюджет. С 3% дефицит, ръст 1,8%, инфлация 8,7%. Ръстът на доходите- с 10% на бюджетните заплати и с 12% на пенсиите, което вече е в сила, за първи път от две години ще изпреварват инфлацията.

Приетите текстове предвиждат още заплатите да се превеждат по банков път, ако във фирмата работят над 100 човека. Това обаче да става в специална банкова сметка, която да бъде освободена от таксата за месечно обслужване и от такса за теглене, ако това става на банкомат, собственост на банката издател.

Ваучерите за храна с които може да се плащат и битови сметки стават електронни. Месечните помощи за деца от центровете за настаняване почти се удвояват- от 52 на 90 лв.

Депутатите не приеха предложението на финансовото министерство ако заведение за хранене на издаде касова бележка, клиентът да не плати сметката.

Помощите за бизнеса, ако токът поскъпне над 200 лв. за мегават час остават до края на годината, като за целта всички енергийни дружества ще правят вноски във ф. „Сигурност“

Фирмите ще отчитат пред НАП касовите си наличности, ако надхвърлят 50 000 лв. на всеки три месеца
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
17
 
! Отговори
до 20 преди 9 месеца
А бе то и Тиквун обеща че няма да прави коалиция с ПП-ДП, ама от Посолството като го стиснаха за топките, стана по-кротък и от агънце.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Искам и моята банкаво сметка да е освободена от такси, след като ми превеждат заплата по нея. Дискриминация! ОСТАВКА!
22
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво! Отпуши се за ужас на зложелателите - копейки, корнелки и тюбетейки! Само напред към Европа!
21
3
 
5
 
! Отговори
Сатир преди 9 месеца
Бързата *** слепи ги ражда.
20
3
 
11
 
! Отговори
КирчУ Парапета : преди 9 месеца
"Беше лудо парти с маскарад,рап,чалга,Буци ни мина с 200,пихме домашнярка с Рашков,пушихме по цигара с ХазартЪ, хапнахме пица с кристали и Пеефски ни качи на парапета!Разделихме най-сетне баницата и довечера сме на официална вечеря в посолството за нови инструкции и важни евроатлантически задачи... "
19
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
18- МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ГЕРМАНИЯ- 4000ЛВ- А СЕГА ОТВОРИ KAUFLAND.de И ВИЖ ЦЕНИ- КОЛКОТО У НАС ИЛИ ПО НИСКИ НА НЯКОИ ОСНОВНИ ХРАНИ- НЕ ЛЪЖИ, НЕ МАНИПУЛИРАЙ...МИН ЗАПЛАТА В РАША 300 ЛВ 1 ЕВРО- ВЕЧЕ 90 РУБЛИ.
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До еврозона? Референдум"Швеция, Дания, Швейцария. Доматите не ги ядем с колците."- СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ШВЕЙЦАРИЯ КЪМ ЕС. Швейцария никога и няма да бъде в ЕС от Времето на чичо Ади от Втората световна война!!!!
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Парламента Щунк! Демокрацията Щунк! Трябва Еднолична двулична власт! Зиг Зиг Лаурел и Харди! Айн цу Цвайн цу Фюрера!
16
5
 
17
 
! Отговори
Кирил Петков: преди 9 месеца
Ние от ПП обащаваме, никога няма да правим коалиция с ДПС и ГЕРП, никога! Честито избиратели на ПП и ДБ, радвам ви се!
15
10
 
9
 
! Отговори
еврозона? Референдум преди 9 месеца
Гледай с колко намаля Покупателната Способност на всички държави приели еврото. Германия, Гърция, Италиа, Испания, Португалия още плачат за Националните си Валути. Пътувай в Европа и говори с европейците, с обикновен народ. Затова Чехия, Унгария, Полша, Румъния не приемат еврото. Британия докато беше член на ЕС, не го прие, та даже излезе от потъващият кораб ЕС. Швеция, Дания, Швейцария. Доматите не ги ядем с колците.
14
2
 
7
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
козячетата още не са почнали работа - към 8:30 почват!
13
6
 
4
 
! Отговори
Референдум преди 9 месеца
За запазване на български лев. Идва цифровият концлагер, започват с фирмите, после с физически потребители, усещате ли накъде вървим? Зависимост от ЕЦБ, харчене на резерм 70 милиарда, който 3 поколения българи платиха с мизерия Валутен Борд. България не е имала собствена парична единица, единствено и само по време на Робство. Идват непосилни цени за ток, парно, вода. 2025 г. махат КЕВР.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аве Мария и Джинг Гьобелс! Айн цу Цвайн цу ротационФюрера! Слава на оркестър Кукубенд Парламент! Дует Кирчо и Тапирчо ви поздравява с новия ви химн на Чалгария, Месечина, Месечина, йой йой!
11
2
 
6
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
21 часа мафията и антимафията, модела герп и антимодела герп, партньорите бойко, мустафа, кирчо и христо иванов умуват, или по-скоро бойко и пеефски ги е.ат с 300, голям сехс е било - до 6 часа сутринта, имало и кристали!
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 12 "България ще дръпне напред когато влезе в Еврозоната" - Това си е надгробен камък след като нямаш производство и съсипан замаеделски отрасъл и ВСИЧКО ти е на Внос като има свръх пачатани хартийки Долар и Евро
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България ще дръпне напред когато влезе в Еврозоната. Приказките на Копейкин са за раздухване на паника- ако иска да докаже нещо нека жена му сключва сделки с имоти в копейки. И още факти НСИ Българи посетили Русия- април- 68, май 92, юни 88- в Европа за трите месеца- над милион....
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв бюджет и двете ЦСКА загубиха от румънци. Отново срам !
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
7- Отвиру НСИ- калкулатор инфлация- в горния отрязък вкарай юни 2022г в долния - юни 2023 г и получаваш информация за годишната инфлация 8.7%- спри алкохол и бело- казват че и отделно и в съчетание изпиват и изглаждат мозъчните гънки.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Работили са за месец напред!
5
3
 
13
 
! Отговори
ЧИБА ПСЕТА преди 9 месеца
Хайдееее,приехте го,омитайте се! Киро за Канада ,Буцан за затвора,Христо за Сибир! Какво чакате ??? Марш от тук!!!