Софиянски: Как може демократи да ме връщат в комунизма?

Конституцията е написана на коляно, заяви той
28 юли 2023 21:30, Александър Попов
179

Промените в Конституцията са написани на коляно. Това си личи, защото всичко е много тенденциозно направено. Конституцията е сериозен документ и тя организира обществото. Това не е юридически документ. Понеже тази Конституция беше приета, когато България беше член на Съюза за икономическа взаимопомощ, а днес сме член на НАТО и ЕС България, трябва да потърси нова по-съвременна организация на обществото, за да може да се движи напред", каза бившият министър председател и кмет на София Стефан Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение за новоизбраните промени и се фокусира върху президентските права.

"Идеята дали да има или да няма служебно правителство показва несъстоятелността на всичките. Едно НС избира едно правителство. С изтичането на мандата на НС, изтича и това на правителството. Оттам нататък трябва служебно правителство и президентът трябва да го назначи. В този преходен период той осигурява условията на едни нормални избори. Всяко ограничение на правата на президента е грешка. Те и без това са му до такава степен ограничени правата с тази Конституция. За какво ни е президентът, когато той е с ограничени права? Тези хора, които посочват, че могат да бъдат избирани, те всички са избирани на квотен принцип. Значи те отново вкарват политизация, а на нас ни трябва независимо служебно правителство", коментира Софиянски.

Анонсираната мандатност на кметовете пък той определи като глупава идея.

Темата за националния ни празник

"24 май не пречи на бъде национален празник, но те искат да ме върнат в комунизма. Как може демократи да ме връщат в комунизма? Това да отречеш 3 март е все едно да отречеш Иван Вазов. Ако има един смислен референдум - това е този за нашия национален празник. Нека попитаме народа, а не едно ниско представителство да ми сменя празника".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: Стефан Софиянски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
уоу ОАЕ...обявяват война на...САЩ и Свободният Свят???заради свата ти "скрил"се там,САЩ време е да закриете островите на престъпници,ограбващи Народите си като агента на дс...Божков!!!ОАЕ...са съучсатници на престъпници..имащи пари от грабежи и убийства...и Света ни е възмутен и гневен заради прикриването на престъпници агенти на мАсква...ОАЕ!!!Война е...време е да изберете страна!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!!!
95
7
 
2
 
! Отговори
До милимунда преди 9 месеца
НАТО воюва с кучета роботи, които целят право в средата на петолъчката от 2 километра с изчислено отклонения на вятъра, като НАТО-вски снайперист в Афганистан.
94
7
 
4
 
! Отговори
Мъка преди 9 месеца
Ей така с този Радев и Копейкин ще си останете. Ще им гледате имагинерните приказки през крив макарон, както сега гледате Волен Сидеров. Просто ще приключите, няма и да се усетите кога ще стане. И ще се появи новия Волен Копейкин, дето пак ще ви протрие гладките мозъчете със същата пропаганда, след няма и 5-10 години. Единствената разлика ще е, че тогава ще сте стари, употребени, бедни и безнадеждни.
93
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руската авиация ,със точен удар - унищощени БМП Брадли - 4 извън строя..
92
4
 
0
 
! Отговори
ТИ ще го лапкаш преди 9 месеца
Подаден е сигнал в полицията. Току що се обадих на 112, за да докладвам за заплахата, която ми отправихте.
91
6
 
3
 
! Отговори
Европа е "слаба преди 9 месеца
Ужас. В тази дигитална ера, в която всичко се следи (ама всичко в дълбочина) най-големите глyпaци от Възраждане първи настъпиха мотиката, като си повярваха, че това да ги оставят да си говорят каквото искат е просто свобода на словото. И как точно сте подтиснати, когато си говорите каквито си искате пpоcTотии, като да речем, това че ще затворите Кирчо в Белене. Да не стане само обратното, нема кой да има и да ви чуе. Готвят ви на бавен огън, като ваксините. Пак ще загубите мача с тоя копейката
90
5
 
1
 
! Отговори
Опомнете се балами преди 9 месеца
възраждане много напред скачате. доста по-напред от времето си. Не ви е дошло времето за тези неща, за които се заканвате. Вие не се ли усещате, като говорите че е "време за ПП Възраждане" как всички седят и ви гледат сеира.. и има толкова много големи риби, които ще вземат мерки. А вие сте просто едни бедняци, които нямат думата и още по-важно - никога няма да имате думата. Не сме 40-те години на 20 век. Отива един век напред - няма нищо общо. Използват ви. АМА ЯКО
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Днешните управляващи не са демократи. Затова правят тези глупости. Комунистите отменили трети март по времето на комунизма, сега "демократите" искат да го отменят. Случайност а?".............Това са представители на евроатлантизма. Секта посветила се на безусловното обслужване на западния интерес без оглед на държавния интерес. Могат само да си мечтаят някой да се обърка и да ги нарече "демократи".
88
9
 
3
 
! Отговори
Ще го лапкате преди 9 месеца
Всичките там балyчета, дето сте се самоопределили за родолюбци и възрожденци, много ще го лaпкате. В България има и други хора освен Путински сектанти. И ако продължавате по този крив път, по който сте поели. Ще ви се стъжни, така или иначе тъжничкия животец... най-добре си намерете някаква работа, работете си - отворен пазар сме, възможности има всякакви. Ако не искате да работите, просто си почивайте. Но ако продължавате да изисквате разни неща от РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ, на вас от Възраждане ще в
87
0
 
7
 
! Отговори
радио ереван преди 9 месеца
как може да се продадат ХАЛИТЕ за един лев ? този на снимката ше ви каже .
86
1
 
8
 
! Отговори
е как така преди 9 месеца
как така те връщат като ти не си излизал от комунизма бе
85
2
 
6
 
! Отговори
Джипкин преди 9 месеца
Че ти не си излизал от него другарю!
84
5
 
4
 
! Отговори
Възраждане си Отива преди 9 месеца
Сектата на Ивелин Михайлов, трябва да се забрани. Човека е психопат. Имуществото там трябва да се разруши, земята да се национализира и там да се построи ветро-централа или пък може би американска военна база. Тормоза за 6aлъците трябва да е системен. Да се ***, докато се пропука. Чукай бате Киро. Кокорчо ще ги разпука. МНОГО СКОРО.
83
3
 
2
 
! Отговори
КИРЦА и КОКОРЦА :D преди 9 месеца
ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ и "НЯЙ-ГОЛЕМИЯ БЛЯ-БЛЯ" ще бъдат затворени за самоуправство. Прокурора сме го намерили. Сега само изглаждаме детайлите - с Възраждане е свършено. А с Ивелинчо - съвсем. Избрали сме фирма, която да дойде с булдозерите и да превърне "НАЙ-ГОЛЕМИЯ БЛЯ-БЛЯ" в равно поле, на което да бъдат монтирани НЕВЪОРЪЖЕНИ ветрогенератори.
82
4
 
5
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
ДПС ще се разправи с Копейките. А коця Копейката много лошо настъпа мотиката в Германия. Много скоро с този човек е приключено. Да - Кирца и Боко не могат да се оправят с него, но той изнагля. Отиде да държи фашистка реторика на братята германци. Е точно тука Коце стъпка мотиката, очаквам до месец Септември, партия Възраждане, да я няма.
81
4
 
3
 
! Отговори
Смех преди 9 месеца
Потни русофили ще вземели властта, само да мобилизират пияните ловджии, които тая година нямат зарзават, заради лошото време и нямат какво да ядат, камо ли да си купят бренеке.
80
6
 
2
 
! Отговори
Опомнете се преди 9 месеца
Нато ще ми ПОДАРИ автомат с нощно виждане, радиостанция, артилерийски гръб, въздушно превъзходство. При евентуална гражданска война в България, вие русофилите ще се биете с ловджийски пушки срещу сателити и самолети. Нали знаете, че България няма нищо общо с Украйна. Там всичките бойни действия се водят на земя. България е в НАТО. Тук ще имаме подкрепа от въздух. Русия ще клекне на НАТО. Проблема на НАТО е Китай, не Русия и нейните ръждиви Сармати. Русия е страшна заради Китай, не заради Путин..
79
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно пък костадин копейката, водещия на тв-шоу Митрофанова ли ще ни оправи?! Това е все едно тошко йорданов да ни оправи. А и вие сте толкова слепи да видите как тези хора единствено говорят ПРОТИВ другите, но не предлагат абсолютно нищо насреща, само фашистка пропаганда. Гръмките им фрази ви поддържат огъня, който нямате в живота и няма да имате. Ако стане гражданска война срещу Възраждане, ще ви размажем. Ще ви размажем като ***. Имате ръждиви ловджийки, опомнете се. НАТО ще ми даде автомат
78
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ся гледам руска пропаганда. Е ми хора, вие трябва да сте много глyпави, за да вярвате на всичките глyпости на възраждане. Значи тоя Костадин буквално говори врели-некипели, току-тъй "потвърдени" (уж) с история и току-тъй добави малко драматизъм и задължително цитат, но задължително изваден от контекста. Разбирам защо много хора му вярвате - просто сте необразовани. А коця работи върху животинския ви инстинкт, а най-лошото е, че го прави по задание. Това ще съсипе България. Кога ще се научите...
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днешните управляващи не са демократи. Затова правят тези глупости. Комунистите отменили трети март по времето на комунизма, сега "демократите" искат да го отменят. Случайност а?