За момичето с 400 шефа: Прокуратурата действала под обществен интерес

Мъжът вече е извършвал други подобни престъпления
105
За момичето с 400 шефа: Прокуратурата действала под обществен интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Този случай, тази изключителна жестокост повдига няколко въпроса – доколко като законодателство, институции и общество сме способни да предотвратяваме подобни ситуации и колко адекватно можем да реагираме. Това коментира бившият правосъден министър Надежда Йорданова за случая, при който 18-годишно момиче беше обезобразено с макетен нож пред Нова телевизия.

„Проблемен елемент в този случай е, че мъжът вече е извършвал други подобни престъпления – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански мотиви”, допълни Йорданова.

Защо предполагаемият нападател е на свобода, а получените травми са квалифицирани като „лека телесна повреда”, бившият правосъден министър коментира: „Става въпрос все още за преценка на ранен етап на това производство. Окончателно произнасяне на съда какво престъпление е извършено и какво наказание трябва да бъде наложено – няма”, уточни тя.

„В настоящия случай съдът е до голяма степен обвързан с това какви материали е представила прокуратурата, как точно е направена експертизата, какви въпроси са зададени и какви отговори са дадени. Засиленият обществен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши още по-добре работата”, смята Йорданова, която очаква обвинението да събере доказателства за всички обстоятелства около посегателството.

Защо се създава впечатление, че прокуратурата действа по-бързо след обществения натиск, тя уточни:
„Прокуратурата е имала достатъчно време да обследва по-адекватно и да събере повече доказателства за всички обстоятелства и аспекти на това деяние. А не само доколко причинените наранявания застрашават живота на жертвата”, допълни Йорданова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
6
 
! Отговори
Днес... преди 9 месеца
Егати и заглавията. Летвата ви е вече високо над главите.
57
2
 
15
 
! Отговори
Категорично осъждам преди 9 месеца
извършителя. Но се замислих. При такова зверско кълцане, което просто няма как да стане само за 1-2 минути, момичето би трябвало дълго време да е викало за помощ. Никой ли не се е отзовал? Кои са свидетелите и какво казват? Някой притекъл ли се е на помощ? Колко време е продължила касапницата и в това време някой обадил ли се е в полицията? Всички тези въпроси са много важни. Как реагират околните, ако някой налети да пребие и да започне да коли беззащитно момиче посред бял ден в населено място?
56
4
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 9 месеца
Мне, не позна. Не мога да дишам ПП дб, но да му хвалиш Тошо, е не, мерси! Пий си ракията и пусни една сълза
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Индивида не е толкова ***, определено е знаел как да се гаври и осакатява и после да му се размине с лека телесна повреда.
54
1
 
9
 
! Отговори
Не Нормален преди 9 месеца
Прокуратура - Смърдите, от долу, до горе.
53
3
 
3
 
! Отговори
400 шеФа ??? преди 9 месеца
Ако някой наистина има 400 шеФа, сигурно ще влезе в книгата на Гинес. Особено пък ако само той работи, а останалите му са шефове и нямат друго занимание, освен да си пият кафето на бюрата си. У нас още от соца, та и до днес се срещаше явлението един да работи, а 5-6 да са му шефове и поне половината от тях да знаят и могат по-малко от него. Ама чак 400 шеФа?
52
4
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 9 месеца
Стига се пени, няма как да се върне тоталитарен режим! Дори и твоите деца и внуци ще те тричат. Освен ако не си ги пратил на фронта да *** за Путин. Дишай! Неделя е.
51
2
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 9 месеца
Ти си един от тия наследници на ДС! Живял си в розов балон, простено да ти е
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прокуратурата отдавна е под шапката на Сорос и крайните либерали, за това е така. Лозан Панов праща даже в ЕСПЧ кадрите от "центъра за либерални стратегии" и "отворено общество" като Йонко Грозев. А в парламента се подвизава Антоанета Цонева от хелзинския комитет. Така че дайте му награда - българин на годината. И да не забравите да обвините бай тошо и дс.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами експертизата е като комисия на ТЕЛК дето вика всяка година човек без крак да видят дали не му е пораснал.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Действам под обществен интерес" директно съвпада с "Действа с обвинителен уклон". Което пък съвсем излиза от изискването за точно и безпристрастно разследване. Ама, лельо йористке, не ги говорете така тия работи...... Иначе скота трябва да си го получи от-до. Но "По устав" ,а не щото обществото ни натиска. Ама от такива компетенти- толкоз......
47
4
 
8
 
! Отговори
Никой преди 9 месеца
Не харесва бай тошовото време, освен че една групичка елит/ партизани грабеха, изнасилваха и убиваха, те се нароиха и създадоха ей тва поколение от ДС като госпожата горе!
46
7
 
8
 
! Отговори
@@@ преди 9 месеца
Знаете ли що хората харесват Тошовото време?Не беше по добре материално, обаче имаше справедливост.Държавата действаше за спокойствието на малкия човек, а сега само теоретици , като госпожата горе.
45
0
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 9 месеца
Кой прави законите кой ги прилага изобщо Безнаказаност
44
0
 
16
 
! Отговори
Божеее преди 9 месеца
Тая секретарката на Ристе, дето беше правосъден министър, не може да върже две изречения, а конституция ще променя! Та нали те промениха съдебната система с вълшебна пръчица. Плюе по себе си, но как да разбере
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На жертвата ще са й необходими години психотерапия, за да се справи с травмата. Кой ще осигури тези средства? Дано освен с ефективна присъда да олекне и със сериозна сума пари. Пожелавам му той и семейството му бял ден да не видят!
42
0
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 9 месеца
Каква е тази фирма с 400 шефа??? Дано момичето да преодолее физическата и психическата травма. За редактора обаче не вярвам, че ще преодолее неграмотността си!
41
0
 
17
 
! Отговори
читател преди 9 месеца
Тябва да се преоцени коя е лека,средна и тежка телесна повреда.Също и въздействието върху психическото състояние на жертвата.
40
0
 
33
 
! Отговори
??? преди 9 месеца
Да имаш 400 шефа не е лесно. По принцип хората работещи за други имат по 1 шеф. Шев и шеФ са две различни неща. Научете го този български.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В гр Бобов дол системно се изтезават хора от мутрите на Гешев, Борисов и Пеевски цял Бобов дол гие страх от тези мутри тормозят дори и деца