Заради липса на ваксина бебета за първа доза с приоритет

През септември се очаква доставка на "Хексацима"
8
Заради липса на ваксина бебета за първа доза с приоритет
Снимка: Pixabay

Инструкциите до личните лекари как да действат заради дефицита на детската ваксина "Хексацима" са готови и днес ще бъдат изпратени до тях. Това заяви за bTV заместник-здравният министър проф. Илко Гетов.

Инструкциите към лекарите са подписани вчера от здравния министър и днес ще стигнат до тях.

С приоритет ще са бебетата, на които им предстои първо поставяне на ваксина.

Тъй като в момента у нас са налични само около 1000 бройки от ваксината.

Останалите нужни количества за произведени за страната ни, предстои да бъдат доставени. Очаква се това да се случи през септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ваксинабебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая липса е животоспасяваща.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
... заради мнението си и твърдата си позиция да не им се прилага експерименталната Ковид 'ваксина', но това едва ли ще видите по основните медии. Мисля, че това, че образовани хора бяха против, също говори само по себе си.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 2. Не знам защо, но често се смесват понятията ' антиваксър', когато всъщност става дума за две различни неща. Аз нямам против утвърдените с времето ваксини, но имам против насилствено прилагане на неизпитан препарат, налаган с заплахи, обиди, рестрикции, включително загуба на работа и възможност за пазаруване. Да, имам против т.нар. Ковид ваксина, а не всичко това, което съм получил като дете и след това. Между другото, много медицински служители в западни държави бяха уволнени ...
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Конспита, преди ерата на ваксините, смъртността сред новородените често е била около 10%, като има периоди в историята когато е достигала дори до 30%! Но нищо, вие си знайте там конспирацийките, че без тях живота ви няма да интересен! Между другото, хрумвало ли ви е поне за момент, че може пък да няма никакви конспирации, а просто вие да сте твърде глy*пави???
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Заради липса на ваксина бебета за първа доза с приоритет"----------Не разбрах. Заради липса на ваксина ще взимаме бебета вместо първа доза ли?