Тагарев обеща: Бюджетът за отбрана ще нарасне

Няма да изпращаме военни в Украйна, категоричен е той
12 авг 2023 20:43, Анисия Иванова
130
Тагарев обеща: Бюджетът за отбрана ще нарасне
Снимка: БГНЕС

През 2024 година бюджетът за отбрана ще нарасне, каза днес пред журналисти във Варна министър Тодор Тагарев. По думите му бюджетът ще достигне два процента от брутния вътрешен продукт. Имайки предвид ситуацията със сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат известен приоритет, каза още министърът. Той допълни, че няма достатъчно наблюдения, за да даде цялостна оценка на дейността на военния флот, но вижда желание да се усъвършенстват способностите му и ще се работи в тази посока.

Министърът коментира, че още през тази година е осигурено повишение на заплатите на военнослужещите с 10 процента, но за преодоляване на проблема с недостига на кадри в армията ще се търсят комплексни решения. Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и от Народното събрание, че нуждите на армията са съществени и разрешаването на проблемите с комплектоването е много важно, каза Тагарев.

На въпрос за изпълнението на проекта за бойните самолети F16 министърът посочи, че три такива „вече са на конвейера“. Той уточни, че планира през есента да посети САЩ, за да види на място строежа на машините.

Министърът призова да се спрат спекулациите, че страната ни ще праща военнослужещи в Украйна. Не бива да се стряскат хората, няма нито такива намерения, нито някакви обсъждания, бе категоричен Тагарев, цитиран от БТА.

Във Варна тази вечер министърът на отбраната бе гост на събранието-концерт, посветено на празника на Военноморските сили (ВМС) на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Неприятен тип с гадно мислене. Увеличават заплатите, той народът е шаран, на празна кукичка се лови. Сега вече ще има стълпотворение пред порталите. Нямал наблюдения върху военния флот, ами да беше се сдобил с такива вече, нали това ти е работата. Ама, от размахване на украинското знаме време не му остава.
12
6
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 9 месеца
- На тоя моцарел продажен дали изобщо му вярва някой?!?
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Предател! Трябва да отговаряш за държавна измяна! Кукла на САЩ!
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко Борисов обеща, че скоро време пътищата в България ще станат, като в Австрия. За тази цел вече са изпратени първите двеста булдозера за Австрия.
9
4
 
13
 
! Отговори
Смешки преди 9 месеца
Вече са на конвейера за скрап. И следващите след рециклирането ще дойдат.
8
4
 
10
 
! Отговори
Mustafa преди 9 месеца
Тагаренко, напълни армията с кафяви братя и ги пращай за Украйна
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обещаното не е като даденото.
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Другари, след 10 години американските самолети вече са на конвейра! След още 10 години ще им сложат гумите!
5
28
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 9 месеца
За първи път имаме достоен евроатлантик за министър на отбраната. За пореден път се доказа, че няколко тролчета, на хонорар при Мутрофанова ще се изтрепят да пишат коментари!
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рязко намаление на желаещите да стават офицери в българската армия. Никой не иска да се бие за интересите на САЩ и Украйна. Тагаренко, обясни това.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едно време го бяха измислили: войнишка заплата не по- малко от една средна в бюджетната сфера, сержантска минимум 1.3, за офицер - начална 2 среднобюджетни заплати. ......Кой искаш да се върже сега след като МО доказа ,че е некоректно в ангажиментите си, уговорени условия се нарушават и въобще военната професия е все едно да си купиш прасе в чувал.
2
3
 
15
 
! Отговори
Ама къде ще отиде ?? преди 9 месеца
....и на коя държава държава ще го дадете, Г- н Министър????
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ти кажи какво става с приема за военни училища?!?!?