Кабинетът прие Национален план за противодействие на тероризма

Разработеният от МС документ няма да доведе до въздействие върху бюджета
23 авг 2023 14:14, Красимир Ангелов
25
Кабинетът прие Национален план за противодействие на тероризма
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие Национален план за противодействие на тероризма. Документът е разработен в съответствие с изведения основен приоритет за България и Европа - борбата с тероризма и ефективното му противодействие, съобщават от правителствената пресслужба.

Отчетено е, че тероризмът, който води до насилие, е все по-голямо и променящо се предизвикателство, което изисква нови и широкообхватни отговори - от действия във връзка с непосредствени заплахи за сигурността до мерки по отношение на факторите в неговата основа.

В отговор на това предизвикателство и изведената необходимост от актуализирането на съществуващия до момента Национален план, със заповед на министър-председателя на България, бе сформирана междуведомствена работна група.

В нея участваха представители на министерствата на: вътрешните работи, отбраната, външните работи, здравеопазването, транспорта и съобщенията, електронно управление, енергетиката, икономиката и индустрията, регионалното развитие и благоустройство, земеделието, околната среда и водите, а също така на Върховната касационна и на Софийската градска прокуратури, на Държавните агенции „Разузнаване“ и „Национална сигурност“, на Агенцията за ядрено регулиране, Националната служба за охрана, Столичната община и Областната администрация на област София, както и Секретариата на Съвета по сигурността към МС.

Разработеният и приет от МС документ няма да доведе до въздействие върху държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Новата фашистка власт на "Сглобената подмяна" се занимава с всякакви антибългарски дела и заговори срещу държавата и народа, за унищожаване на енергийната сигурност, историята ни, демокрацията, терор срещу опозицията, фашистки милитаризъм и агресивна външна политика, слугинаж на чужди интереси.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не демокрация искат те, а дясна диктатура на картелите на олигархията и тяхната власт; да бъдат фашисти и десни диктатори, под закрилата на НАТО, САЩ, ЕС. Да правят фашизъм и репресии, без отговорност за това, защото изпълняват желанията на ЕС, НАТО, САЩ за агресивна политика и антибългарска политика.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Започват репресии и фашизъм срещу свободното слово и правото на мнение. Картелните сдружения на олигархията и новата фашистка власт ще преследват неудобните и свободните хора. Оформя се дясна диктатура на богатите, картелите, богаташите във властта. Ситуацията е тревожна и съдбовна. Демокрацията ще бъде само лозунг и лъжа, а зад нея ще има фашизъм и преследване на всеки неудобен на олигархията и богаташката власт. Свободата ще става все по-малко, терорът ще стане норма, защитавана от властта.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скоро ще тябва да задържат всички граждани на Бг поради опения в терор геройзъм
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Запомнете какво ви казват. Това е предназначено е вътрешната опозиция, всеки който не споделя линията на брюкселските марионетки ще бъде третиран като терорист. Това вече се случва в Европа. Искат например да забранят Алтернатива за Германия, парламентарно представена партия!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вижте с какви глупости се занимават ментетата! Хвърчащите цени, ниските доходи, престъпността, корупцията, миграцията не ги интересуват. Тръгнали тероризма да оправят. Къде го видяхте тоя тероризъм у нас бе, смешници?
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Димитър 16 Нещастникоо заблудено канарче, не знам дали си гледал филма "Бразилия"? Ако не си го гледал, намери го и го гледай. Ще видиш там как Националните сили за антитероризъм поради една *** получават грешка в системите си и правят живота на един такъв като тебе пълен ад. Твоето браво е абсолютно безмозъчен акт и способства в България да се случва същото като във филма.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След тоталната цензура сега си гласят механизъм за натиск над всички, които не им харесват. Бързо, лесно обявяват несимпатичните за терористи, после следва терор... Интересно в коя нормална държава, без война и сериозни заплахи се приема НАЦИОНАЛЕН ПЛАН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ТЕРОРИЗМА, тука да не е Сирия или Либия?
13
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 9 месеца
Браво за взетите днес решения от българското правителство: приетия национален план за противодействие на тероризма, променения закон за въоръжените сили на Република България и отхвърлянето на референдума на копейките против еврото.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малиииии...бегай че идем! Плана ако не друго е доста дебел и ако удариш с него някой терорист по главата сигурно ще го ликвидираш
11
0
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 9 месеца
""""Всички копейковци във форумите подкрепят терористичната държава Расиа!""" ---- Я, сега да ни изброиш терористичните актове на РФ с факти и доказателства !!!! Поне един!!!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демек, кабинета си почеса езика днес. Такива документи са пълни глупости
9
0
 
2
 
! Отговори
ъц преди 9 месеца
Терористите се тресът от смях...., ъъъъ страх, бе, страх! -)))))))
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички копейковци във форумите подкрепят терористичната държава Расиа! Подпуквайте ги!
7
1
 
7
 
! Отговори
Държавен тероризъм преди 9 месеца
Как да се борим с нелегитимното терористично правителство?
6
1
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 9 месеца
Тоест Терорист Номер 1 на Украйна - Кирил Буданов повече НЯМА да стъпи на Българска Земя!
5
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 9 месеца
Определете значението на думата "тероризъм" и тогава създавайте план! Че май няма много държави които да не попаднат под тази квалификация! Смешници!
4
1
 
5
 
! Отговори
До Прост план преди 9 месеца
господине, Вие явно никога не сте чел документа наречен Конституция на Република България. импийчмънт има в една друга конституция :) объркахте държавие май? :)
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До Анонимен 3...А после на Белене пак ще има щастливи прасета.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Следващата стъпка на тия българофоби ще е да приемат закон за защита на държавата.