96% от влезлите в България украинци през тази година са си тръгнали

859 334 граждани на Украйна са влезли у нас, а 825 760 са си тръгнали
1 сеп 2023 22:15, Нели Христова
43
96% от влезлите в България украинци през тази година са си тръгнали
Снимка: БГНЕС

96% от влезлите в България украинци през 2023 г. са напуснали страната.

"В периода януари - 25 август 2023 г. 859 334 граждани на Украйна са преминали границата на страната на вход, а 825 760 лица са напуснали страната, т.е 96%. Регистрирани за временна закрила са 166 998 украински бежанци, от които 54 797 деца и 589 непридружени непълнолетни", каза МВР министърът Калин Стоянов по време на парламентарен контрол.

При влизане у нас украинските коли трябва да имат валидна застраховка "Гражданска отговорност" и Зелена карта. В противен случай, шофьорите ще трябва да сключват договор при влизане в страната за гранична застраховка "Гражданска отговорност".

Тя може да се ползва и за транзитно преминаване, и за престой у нас, обясни още той.

При катастрофа с украински автомобил, пострадалият може да се обърне към кореспондента на украинския застраховател у нас. Ако виновният автомобил е с украински номер, пострадалият трябва да се обърне към компанията, издала застраховката на границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Пена преди 8 месеца
Даже афганистанците не искат България. Казват: българите са путинисти! Затова по-добре пак в Афганистан. Афганистански камък по-вкусен от български камък.
35
2
 
1
 
! Отговори
СлаваУринаХемероидом преди 8 месеца
най лесно това може да се установи по броя на украинците в нашите училище, омножено по 1.7 и количествата пари отпускани *** Унията за издръжката . Ако мпрез марта това са били 50 Евро на ден за украинец, демек 5 милиона на ден, и днепак са толко ще се окаже укритите збират парата за да откупват момчетата си от военкоматите. Че от къде ще намерят за 300 000 повикани в армията по 10 000$ = 10 милярда $, за да се одкупят? От помощите давани на бегълците от ЕУ
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
предвидливо се шепне че >90% са гон, ако руснаците решат да догонват бандеровците да арне ни подкарат по дроненоснарядните бум-трес технологии.
33
6
 
4
 
! Отговори
??? преди 8 месеца
Останалите 4% когааааа?!? Зельоньй ФюрЪр ги чака на фронта,да защитят Бандерата от лошия агресор!!!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Близо един милион украинци влезли и излезли? Значи следващото лято да очакваме пак към-то един милион да дойдат да си направят няколкомесечна ваканция по нашите морски курорти, за която някой друг (в случая, ние българите) ще им плати.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вярно, че умишлено крият и целенасочено не ни казват какви са реално и в крайна сметка сумите, които НИЕ ПЛАЩАМЕ (с любезното съдействие на политиците ни) за украинците, но само ако сметнем близо за 900 000 души поне по 100 лева на ден, за по няколко месеца... свят ще ни се завие. Ама ние не си правим труда да смятаме, да мислим, да изискваме, най-много да се напънем да драснем някой ред по форумите. И те така...
30
0
 
1
 
! Отговори
8 преди 8 месеца
Са тръгнали,но накъде,а не са си тръгнали!Неса се върнали , а като всички мигранти са отишли на запад и в хамериката!
29
10
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 8 месеца
Дано конфискуват имотите на руснаците и да ги раздадат на бедни българи. Руснаците да ги изгонят с черни печати! Толкова много български семейства се нуждаят от собствено жилище, а не могат да си позволят такова.
28
5
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 8 месеца
ОТ ВСЯКЪДЕ ГИ ПРОГОНИХА !!! САМО В РУСИЯ СЕ ЧУВСТВАТ ДОБРЕ - С РАБОТА И КВАРТИРА , С РОДЕН ЕЗИК И ОБНОСКИ , ПО БРАТСКИ !!!
27
8
 
7
 
! Отговори
РУСОФОБА преди 8 месеца
русофилите в сибир, кво ми ревете тука за русия бе
26
5
 
4
 
! Отговори
РУСОФОБА преди 8 месеца
До Анонименкакво си платил ти от джоба си бе?
25
1
 
1
 
! Отговори
Ильо преди 8 месеца
До AsdПа не знам че България плати някому репарация за изгубените 2 световни (а и други) войни.
24
4
 
2
 
! Отговори
Кико преди 8 месеца
Ами явно, спасили са се. Тук нито българи не остават, не пък чужденци.
23
9
 
8
 
! Отговори
РУСОФОБА преди 8 месеца
на тукашните *** ще им кажа: ПО ЛОШО ОТ РУСНАКА Е САМО РУСОФИЛА, ако не беше любимата ви русия тъпани такива сега българия щеше да бъде на 3 морета както навремето , русофилите сте жалки предатели незнаещи историята си, вие сте срам и позор бе , ВСИЧКИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБОРЯТ , като ревете за русия отивайте там ***
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чудесна новина! Дано сега има начин да се бие шута на тези национални предатели в СОС, които ни натрапиха украинското знаме, вместо българското. Така де, техните любимци се местят, да идат след тях там да им веят украинското знаме. Какво дирят в управлението на София с това украинско знаме, не знам?
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Обаче преди да се махнат опапаха каквото могат да получат от фалиралата ни държава и дори намериха време да провеждат шествия и протести в София! Още не са минали прага и взеха да ни дават акъл как да живеем правилно, та да заприличаме на Украйна.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чудесно, че са се махнали тези ***! Дано сега се махнат и тези, които преди тях са се домъкнали. Това е единствената добра новина от политическите събития в България през 2023 г до сега.
19
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България, заради копейките, загуби уникалната възможност да привлече млади и образовани хора, с руси коси и сини очи. За сметка на това, копейките не гъкват за сирийци, пакистанци, сомалийци и тем такива ***..
18
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Т.е. близо ЕДИН МИЛИОН украинци са влезли, направили са няколкомесечно безплатно море по 3-звездни и 4-звездни хотели и са си тръгнали. Масрафа им го плащаме ние, българите. Догодина, като наближи лятото - пак така. Докато има балами, които безропотно и овчедушно плащат за това, защо да няма и такива, които да се възползват...
17
4
 
5
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 8 месеца
Кво да дирят в страна от четвъртия свят?По добре да отидат в страна от третия свят.