Ананиев: Обмисляме норма за употребата на дрога

В момента се правят 4 нови лаборатории
11 сеп 2023 10:19, Нели Христова
36
Ананиев: Обмисляме норма за употребата на дрога
Снимка: БГНЕС

Депутати обмислят въвеждането на норма за употребата на наркотици, както е при алкохола - измерва се в промили.

Нормата ще определя дали ти си под влияние след кръвен тест. Тя ще е базирана на европейската практика, има и в Нидерландия, и във Великобритания. Това обясни зам.-шефът на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев пред NOVA.

В момента има хора, които несправедливо страдат от наркотици и техните аналози - някои, които взимат лекарства със сходна формула, или пък са под въздействие поради употреба преди, обясни Ананиев. Затова днес той и негови колеги депутати имат среща във ВМА по тази тема, а утре - с прокуратурата.

Ако си пил хапче за глава, това няма да излезе в нормата, защото кръвният тест казва какво си взел - хапче за глава, използвал ли си наркотик или си бил под влияние, обясни депутатът.

В момента се правят 4 нови лаборатории, а за тези, които проверяват, ще се закупи ново оборудване, за да може резултатите от кръвния тест за алкохол и наркотици да излизат до седмица.

Най-добрият подход е електронното връчване на глоби и се върви натам, каза още Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В крайна сметка, трябва да стене ясно, кое е по-безопасно. Да караш автомобил с главоболие, болки в ръката, крака или кръста, или да си вземеш нещо и да спре да те боли. Защото за изброените болежки, болнични не дават, пък и се отразяват на семейните бюджети, както и на НЗОК и др. проследяващи държавни институции.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НЕ КАДЪРНИЦИ! НА 2 МАГАРЕТА СЛАМА НЕ МОЖЕ ДА РАЗДЕЛИТЕ! ТРЪГНАЛИ ДЪРЖАВА ДА УПРАВЛЯВАТ!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Налага се да обсъдим съдържанието на 0,5 л Кока кола, както и съдържанието на кофеин в 10 г. кафе, продаващо се в България. Някои казват, че бъдещето на бозата е под въпрос.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така е, трябва да могат да влизат на работа в парламента, че ако ги тестват, доста няма да бъдат допуснати.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да напомним на "болните", ама с медицинско за депутати, че вече ще имат електронни рецепти. Хапчето за глава едва ли дава такива резултати, като други хапчета или прахчета. А кифлички с мак ако хапваме? Ами ако някой друг пестицид дава същите резултати, след употреба на повече плодове и зеленчуци? Ако тестовете ви не могат да определят дали е хапче за глава или наркотик, спрете да харчите пари за лаборатории, сертификати, иновативни тестове ... за нови подкупи, искам да кажа.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 5 -"Е защо да го съдят ако е употребил преди седмица ? Има разлика между под влияние и след употреба" - Защото притежанието на наркотични вещества е забранено, а за да е употребил е притежавал, за да е притежавал е купил, за да е купил е спонсорирал продавача и разпространителя (мафията с всичките ѝ пипала). Затова - условно за притежание и после редовни проверки. Толерирането на ползвателите и липсата на помощ за тях е директно спонсориране на разпрострнителите и мафията.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
какво иска каже тоз чиляк - ще разрешат легално да си друсаш гат ти падне до определено количество ли?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Бай 100ян _тревата остава в кръвта до 3 месеца, а не си под влияние 3 месеца, законите се пишат от неграмотни и поради тази причина са репресивни!
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а кога ще са готови тези лаборатории?... щото в един момент може да се окаже, че всички са наркомани, няма да има коли по пътищата, докато чакаме едни резултати...
6
0
 
0
 
! Отговори
Бай 100ян преди 8 месеца
Тревата те държи 1-2 часа. Белото един час. *** и амфети около 12 часа. А тестовете отчитат дни а може и седмица след приема което е несправедливо!
5
0
 
0
 
! Отговори
До номер 3 преди 8 месеца
Е защо да го съдят ако е употребил преди седмица ? Има разлика между под влияние и след употреба
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
значи първо вземаме колата на гражданина за 6 месеца, докато излязат резултатите, съсипваме му живота, а след половин година му се извиняваме, че всъщност си е пръскал капки за сополи, не били трябвало човек да е невинен до доказване на противното?...
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да се намери начин да се проверява дали е в момента или преди седмица, ако е в момента - затвор. Ако е преди седмица - условна и при втори път - затвор. Айде, да не са затвори - минимум 6м рехабилитация в трудов център от затворен тип и в последствие внезапни тестове, като при спортистите за допинга.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормата ще е колкото употребява Кирето плюс 5 процента.
1
0
 
0
 
! Отговори
Криптомир : преди 8 месеца
Само по две парчета пица с кристали на заседание на ППЛГДБТИ+ ! Без преяждане!