Вълчев: Борисов управлява 15 години и това не се промени

Сблъсъкът президент-правителство е взаимно изгоден конфлик, смята той
12 сеп 2023 15:00, Росен Стойчев
22
Вълчев: Борисов управлява 15 години и това не се промени
Снимка: БГНЕС

"Конситтуционни промени се направиха доста от 1991 година насам, даже твърде много по моя вкус. Акцентът трябваше да бъде върху съдебната система. Но сякаш се работи на парче, направи се само първа крачка. И втора крачка трябва да се направи. Ще ви обясня какво имам предвид.

Още по темата
Преди години, когато бях министър на образованието, ме поканиха на първа копка на училище до Пловдив. Отивам, радваме се, ще има ново училище, поливам вода. Но гледам - кметът не се радва. Питам го защо не се радваш. А той ми отговаря - как да се радвам, като вие сте четвъртият министър , който прави първа копка. Горе-долу и с Конституцията е така."

Това пред БНТ обяви проф. Даниел Вълчев и обърна внимание и на конфликта между управляващи и президент.

"Това е един взаимно изгоден конфликт. Има враг, около който казваме - дайте да се обединим. От другата страна също има интерес. Когато има голяма коалиция в едно общество - първата и втората политическа сила, то има опозиция, но тя би трябвало да е по-малка и повече се радикализира. Формирането на такава коалиция обаче доведе до недоволство сред част от избирателите. Защото промяната не се случи. Последните 15 години Борисов управлява и това не се промени".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ТОЧНО 9Г И 8 МЕСЕЦА, БРОИХ ГИ В УИКИПЕДИЯ.
21
0
 
1
 
! Отговори
мнение преди 7 месеца
Нека си управлява,ако не вади бухалката за щяло и нещяло.15 години,а от 89 до 08,какви бяха тея неща.Неща ,вадени от задното отверстие.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Борисов от години не управлява,а тези които управляват всеки ги вижда и какви ги вършат и докъде ни докараха.Дъвчат Борисов за отклоняване на вниманието.ГЕРБ може да са подкрепящи,но не може да се съгласяват с всичко когато виждат небивалици.То и добре че ПП не са изцяло самостоятелни,жална ни м....и не ,че ДБ дебилните станат за нещо.
19
1
 
1
 
! Отговори
Вълчев, преди 7 месеца
Ти като беше министър,Борисов беше главен секретар на МВР.И той управляваше,а не крадлив дЕдо.
18
2
 
5
 
! Отговори
Кичка преди 7 месеца
Капят му лигите на Вълчев иска да е във властта
17
2
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 7 месеца
И добре, че управлява той. Защото другите всичките ги видяхме колко могат.
16
3
 
3
 
! Отговори
Управлява.... преди 7 месеца
Какво управлява? Нали го видяхме. Всяка седмица ходи в посолството да му дърпат ушите. Докато беше премиер какво правеше? По цял ден обикаляше с джипката по строителните обекти да се здрависва с работниците и по селата да се снима с бабите. И любимото му беше да ходи да реже ленти. На един същ обект реже ленти по 5 пъти. На всеки 20% прогрес прави ново откриване. Е може ли такъв човек да управлява държавата? Айде малко сериозно.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ВСИЧКО ДЪРТО, ЧЕРВЕНО И КРАДЛИВО ХВАЛИ БОРИСОВ. БОРИСОВ УПРАВЛЯВА САМО БАБА СИ ВЕЧЕ.
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя Вълчев не разбра ли, че вече няма да е в политиката, колкото и да иска да се натика.
13
1
 
2
 
! Отговори
Олд преди 7 месеца
Важното е че червените кхмери,*** от Възраждане и драскачите на живия труп са вън от властта.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И си е точно така. Фаши означава "наши". Щели да изолират всички с друго мнение. Чак изкараха НДСВ от нафталина без години да е провеждала партийно събрание, каквото изискване има за да съществува, със Соломон Паси. Паси е в НПО " атлантически съвет" Как ЦИК го допуска до избори в явен конфликт на интереси и груби нарушения? Ами питайте посолството. И после като дойда да ви трепя ми се правете на заплашвани.
11
3
 
1
 
! Отговори
Хайл Хитлер $$ преди 7 месеца
Президента го канят достатъчно, не си измисляй. И не е "обединяване", а поръчка от посолството. Освен това е нарушена конституцията. И освен това не сме еднопартийна система но по поръчка от посолството станахме. Буквално фашистки режим.Никога никъде е нямало такова нещо - нпота сформират партии, 5 партийки стават дб и се вливат в емигрантска пп. По какъв закон сдс влезе в герб и хем се води отделна паттия хем не, не става ясно. И накрая хоп коалицийка в коалицийка в коалицийка в коалицийката
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От кога да крадеш и да наглееш 15 години се нарича да "управляваш 15 години" ? Или това е само за БГ ?
9
4
 
3
 
! Отговори
обединяване преди 7 месеца
но какво правят . Президента не го канят на срещи с други президенти . Боко един път каза за сглобката и един път за черепа и само мълчи . Вълчев явно послъгва необмислено- иска да стане кмет . Да го издигнат . Гешев бойко не осъди , Импийчмънт бойко не поиска .
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
5 абе ти нещо пак старата песен 'цвета на нацията" алабала. Кой е цвета на нацията бе смешен, такива като плевнелиев ли? Как ще убедиш някой че десетилетия е нямало престъпници и такива направо за трепане а всички видиш ли били политнещо си.? Ето ти например " цар" киро е със седем присъди, цвета на нацията. Идва твоята демокрация с мутрите и го пуска. Онзи слага кпптата и умират двама млади заради него.
7
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 7 месеца
Най-голямата простотия, която българите допуснаха, е връщането на Банкянската гад във властта.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вълчев, погледни себе си. Съсипа образователната система с този делегиран бюджет!
5
6
 
3
 
! Отговори
Напомняне преди 7 месеца
Вълчев, ами кой да дойде на власт, като вземи единия, удари- другия, все тая? Има нещо много правилно казано от Маркс-Енгелс:- Една власт се дава и взима с кръв. Какво направиха комунистите 45 год, нали си учил? Избиха за седмица интелигенцията на страната ни. Считам, че си умен и знаеш защо са го направили. Подсказване- е, онези 240 търтея
4
2
 
4
 
! Отговори
Професорът преди 7 месеца
е прав! Точно това се случва.
3
6
 
3
 
! Отговори
Резидент-разединител преди 7 месеца
Е от две години не управлява по-добре ли е?