Гечев: Протестът на производителите е за политики, но не е политически

Той би спрял вноса на зърно
19 сеп 2023 19:22, Нели Христова
8
Гечев: Протестът на производителите е за политики, но не е политически
Снимка: БГНЕС

"Надявам се да не се стигне до фалити на фермери. Но по-правилно беше правителството да състави политики за развитието на земеделието за следващите 2-3 години и земеделците да се адаптират към тях и да ги изпълнят, а не да вземат решения в 6 без 10 или в 6 без 5, каза пред bTV Явор Гечев, съветник по селското стопанство на президента и бивш земеделски министър.

„Протестът на зърнопроизводителите е за политики, но не е политически“, каза той.

"Аз, ако бях, първо временно щях да спра вноса на зърно от Украйна заради различните преговори, които са в момента с украинската държава. Говори се за някакви споразумения. Тези споразуменията, ако искат да ги подпишат, но с механизъм. И в него да пише, да, вкарваме един милион тона слънчоглед, но само това от Украйна. Приветствам такъв подход, но за съжаление това трябваше да се свърши в предходните 100 дни, а не сега да започне след самата забрана", добави Гечев.

"Министерство на земеделието се оказа като в небрано лозе, защото то не защитаваше тая политика на българските интереси, но пък служебното правителство нямаше право на законодателни инициативи. Как да промениш нещо, което е в закона", каза още Явор Гечев.

"Таванът на субсидиите се договори в един мол при правителството на Кирил Петков", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не само производителите трябва да протестират,а всички.Дават им снаряди с обеднен уран,а вие ще внасяте...Ненормална работа!Да мутираме ли искат?Да внимават какво си пожелават,че може да се появи някой като от "Х-мен" хаха.
6
1
 
4
 
! Отговори
Земеделците преди 7 месеца
Да си продадат земята на Монсанто на безценица, като украинците - те такива политики за фалиране. Изтрепаха на хората кравите, че били луди, свинете, че били чумави и пилците, че с грип, направиха горивата двойни, а тока троен и захванаха да внасят от Украйна.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Премиерът на Хърватия заяви, че няма намерение да допуска украинско зърно на вътрешния пазар на страната. Позицията и желанието на Хърватия е следното: ние сме транзитна страна, а не страна, която ще получи огромно количество украинско зърно, което е по-евтино от нашето, каза Пленкович.Според него вносът на такива продукти ще доведе до факта, че нашите фермери ще бъдат в беда.
4
0
 
3
 
! Отговори
За Витков преди 7 месеца
Доста нагло човече, какви проблеми реши като министър, че даваш акъл?! За 100 дни от както са на власт да решат проблеми трупани 30 години е няма как да стане. При това са правителство на малцинството стоящи в безтегловност зависещи баш от тези които творят проблемите 2-е десетилетия. Става същото като с правителството на Петков, пълно бламиране от цялата *** която ни краде от началото на прехода. Няма как да се мръдне нещо в нашата държава, корумпирани сме изначално и не ставаме.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да си е,бът майката паспалджиите... Хрантутници! Да си хващат тракторчетатата и в матери Русия. Обаче тя ги на,*** с ниските цени... Ще ми правят милиони на гърба на Европа, а ще симпатизират на една прогнила пропаганда. Повечето паспалджии са бивши комунисти, партийни секретари и ченгета! Партията им раздаде бившите ТКЗСта по партийна линия. Путин, татко им им разпра пръдните жили. Да им огранивя слънчогледа, да им мухлясва пшеницата да им изяде гъгрица царевицата. Да продават на пазарни цени!
2
3
 
8
 
! Отговори
Майора преди 7 месеца
Гечев , стига се оправдава , протеста си е чисто политически! Защо не протестираха по времето когато ти беше министър? Публична тайна е че те са основните спонсори на БСП! Тия приказки ги разправяй на малки деца!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така е като сте въвели съвсем безразборно чуждици в българския език и сега обясняват какво било и е така обаче е иначе.