Атанасов получил подкрепа от Бойко за реформата

Това заяви Христо Иванов
20 сеп 2023 21:00, Стела Стоянова
24
Атанасов получил подкрепа от Бойко за реформата
Снимка БГНЕС, архив

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов е обсъждал реформата в службите лично с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и е получил подкрепа за нея. Това заяви колегата му Христо Иванов.

Той работи дълго време да се изработи концепция, обсъждал го е лично с Бойко Борисов, получавал е подкрепа да работим в тази посока. В един момент без един телефонен разговор, се оттегля тази подкрепа, разказа Иванов в "Лице в лице" по Би Ти Ви и отправи призив партиите да се върнат на масата за преговори и ако ГЕРБ имат по-добра идея, да я предложат.

Беше в опит да се подкрепи правителството и да се даде парламентарна подкрепа за него, обясни Иванов защо е било нужно депутати да гласуват отмяна на забраната за внос на зърно от Украйна. Призна обаче, че може би не е било нужно Народното събрание да се намесва, тъй като премиерът се е справял добре, а парламентарното решение по-скоро е попречило.

В понеделник Борисов обяви, че не подкрепя сливането на Държавна агенция "Разузнаване" и служба "Военно разузнаване" - идея, която Атанасов представи в интервю за "24 часа". А по-рано днес лидерът на ДСБ подаде оставка като председател на комисията за службите в парламента.

Атанас е сериозен, отговорен човек с много опит. Усеща, че е време да даде много важен сигнал, обясни Иванов.

Той похвали Денков за решението му да се извини на бранша за думата "терористи" минути на брифинг по-рано.

Това е възможното управление и то е толкова добро, доколкото може да следва своите приоритети, каза той за общото управление на ПП и ДБ с ГЕРБ. Призна, че ГЕРБ са стабилни, както и че когато "са си сложили главата в торбата", не са имали илюзии.

Днес, като гледам акад. Денков си казвам да струва си. Като гледам оставката на моя приятел Атанас Атанасов си казвам, че още много път имаме път да извървим, коментира Иванов.

Ние нямахме право да не опитаме да придвижим страната напред. Това е толкова важно, че дори дългогодишни опоненти, разбират като ДПС, че е добре за страната и техните избиратели да подкрепят тези приоритети, обясни Иванов и добави, че 30 гласа по съществени теми са важни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трактористите в действие
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бате се е доказал с времето, че като ти добър ден, по-добре погледнете слънцето.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо е било нужно депутатите да гласуват отмяната на забраната за внос на зърно от Украйна,че незнае ли защо е било нужно,че да му кажат нали има депутати от неговата група ДБ,че от ПП и подкрепящото ГЕРБ от ротацията и ДПС от мнозинството за тази цел да е той начело на партия титуляр в НС и МС,а и на мнозинството свързано с него,че ги плашили с глоби от ЕС защото търговията била приоритет на ЕС и като през времето на комунизма ще трябва да товарите по всички гари и щом Путин ги оприличи на СССР
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каква реформа сънувате. Да събереш 2крушии 2 ябълки не е реформа.В цял свят това са самостоятелни служби със специфични задачи , само нашите гении решиха да ги обединят.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе наивници,вие не разбрахте ли,че на Боко не може да се разчита.Той ако не си промени мнението три пъти на ден,все едно нищо не е казал.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов е поредния дребен хитрец който се опитва да прецака световните сили.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВРЪТКО БОРИСОВ СЕ ВРЪТКА НА ДПС НА ГЕГАТА
10
5
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 8 месеца
Реформата ще бъде направена въпреки партизанската съпротива на комуниста Борисов.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БОРИСОВ Е НЕУСПЕШЕН ЛЪЖЕЦ И ЛУЗЪР
8
0
 
1
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Ееееххх един ден как можат намажат деветмилиметровите пелети... Ееееххх... А и ти покрай тях.... Ееееххх... ===))) колелото се върти...
7
1
 
6
 
! Отговори
404 преди 8 месеца
Ръководството на ДБ нямат никаква хигиена всеядни са за властта
6
1
 
9
 
! Отговори
очаквана оставка преди 8 месеца
Беше ясно още от самото начало, че кадруването ще подпали Сглобката. Като гледаме оставката на приятеля на Христо - Атанас си казваме: "Никога вече гномове в политиката!". Следващият изгонен по спешност трябва да бъде Христо Иванов, докато все още в комбина с Пеевски не са успяли да ни изфабрикуват "кьоше-конституция".
5
0
 
4
 
! Отговори
Ееееех преди 8 месеца
До Нанетия слуги правят на ден толкова пари, колкото ти за цял живот няда направиш...не ги мисли тях....
4
4
 
9
 
! Отговори
истина е преди 8 месеца
Борисов е направил повече мръсотии за 15 год.,които и турците за пет века не са направили на българите !!!
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов все пак има усет кои реформи са калпави!
2
8
 
6
 
! Отговори
ЩЕ СТАНЕ преди 8 месеца
РУСКИТЕ АГЕНТИ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ЩЕ БЪДАТ ЛУСТРИРАНИ....СЪС ИЛИ БЕЗ КЛИЗМА.
1
6
 
8
 
! Отговори
Нане преди 8 месеца
Тия слуги, още не могат схванат, че тикварий ги пердаши с 200...Язък,що лежаха по паветата в палатките... ===))) и ги дра полиса, кат животни...