Нинова иска шефът на ДАНС да каже на депутатите защо гони руски свещеници

Левият Гечев иска нормални условия за работа на законотворците
60
Нинова иска шефът на ДАНС да каже на депутатите защо гони руски свещеници
Снимка: БГНЕС

Нинова иска шефът на ДАНС да каже на депутатите защо гони руски свещеници

Левия Гентчев иска нормални условия за работа на законотворците

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска изслушване в парламента на председателя на ДАНС Пламен Тончев във връзка с доклада на агенцията, на базата, на който един руски и двама беларуски свещеници бяха изгонени заради шпионаж и Руската църква в София затвори врати.

„Никой от депутатите не е виждал този доклад, така че искаме изслушване на Пламен Тончев и той да ни обясни какво пише в него. Тези хора са без дипломатически имунитет, така че трябва да бъдат съдени от български съд. Явно няма доказателства, за да бъдат скоростно изведени от страната. Странно е, че е и премиерът Николай Денков се дистанцира от този доклад, защото службата е подчинена на изпълнителната власт. Искаме да чуем истината“, мотивира се червената шефка.

Председателят на НС Росен Желязков й отговори, че от 25 до 30 септември Тончев е на планирани служебни командировки в чужбина, което не позволява да бъде изслушан в парламента.

Нинова настоя в такъв случай Желязков да изиска доклада на ДАНС, така че депутатите да се запознаят с него.

В началото на заседанието Румен Гечев от БСП пък отсече, че е крайно време депутатите да имат нормални условия за работа в сградата на бившия Партиен дом, където работят от началото на септември заради ремонта на историческата сграда на Народното събрание.

„Много се лъжете, ако мислите, че по 5-6 души в една стая без принтер, без интернет, без закачалка могат да работят нормално и Ви питам кога ще ни осигурените нормални условия за работа“, обърна се той към Желязков.

„Има ли шефове на комисии, които имат самостоятелни кабинети и ще Ви питаме най-редовно какво правите по този въпрос“, скочи още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Корнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички отново виждат чрез Нинова, че България е само троянския кон на Русия в ЕС и НАТО.
10
3
 
14
 
! Отговори
Дони преди 8 месеца
Тая верно си проси съд за държавна измяна... С копейката се чудят, колко по-ниско могат да се наведат...
9
11
 
6
 
! Отговори
Антонов преди 8 месеца
Ясно защо се гонят свещенниците- за да ни вкарат Физически във война с Русия!Украинците са на привършване и на САЩ им трябват още чужди ръчички за борбата с лошия Путин
8
3
 
12
 
! Отговори
вижда се преди 8 месеца
В тази снимка се е събрала цялата злоба в света !!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Абе червена - Не твърдя, че не е така. За съжаление, не виждам особена разлика и от западните ни приятели. И не - ние не сме "Запад". Не сме и "Изток". Ние сме си ние.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И едните и другите искат да се махне този шеф. Едните защото е чакал 5 години ,а другите че сега е направил нещо в полза на България сега. Значи тези политици имат едни и същи шефове. Те искат едно и също ,без значение какво истъкват за причина. И двете страни искат да се махнат тези шефове на службите.
5
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гонят ги може би защото всички разбраха, че православието е ерес на Католическата Църква-църквата на Христос, апостол Петър и апостол Павел.Православието е термин от Петър Велики, който иска да лансира и обособи идеята за пренесената империя.Съответно Москва е третия Рим както Константинопол е бил втория Рим.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да не ползвам груби термини, но това е едно много противоречиво изказване. От началото до края. Не мога да разбера как Българин, ще застане в защита на хора чужденци за които има съмнение, че са шпиони и работят не в интерес на България, а срещу интереса и.
3
5
 
14
 
! Отговори
Абе червена преди 8 месеца
Цирко и ти като оня копейката само се чудите къде за какво да се хванете май не ви е ясно че руснаците винаги са били срещу нас и използват къртици постоянно в България гнусни гадни Нинова и копейката и тъпите им скапани поддръжници промити мозъци от които бас държа че 80% работят на минимална заплата
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тая освен че е лъжлива е и доста тъъъпа... на моменти опасна за България!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защото може.