Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат

Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки, обясни той
4 окт 2023 11:28, Нели Христова
242
Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат
Снимка: БГНЕС

Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия, предложи се и индустриална стратегия. Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат. Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки и да започнем разговори по същество.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков след среща с работодателските организации.

Имахме ползотворна среща с национално представените работодателски организации, съобщи в началото Денков, като отбеляза, че основната критика от страна на бизнеса е, че комуникацията не е добра.

"С днешната среща успяхме да се фокусираме върху това, което предстои. Има пълно съгласие за нуждата от изготвяне на енергийна стратегия, колегите предложиха да има и индустриална стратегия, за да се види как ще се развият и индустриалните производства", каза още Денков.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов коментира, че заключенията от споразумението в голяма част са приемливи.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, отбеляза, че социалният диалог трябва да се укрепи и развие. "Индустриалните отношения в Европа имат добър модел, който трябва да се следи. Трябва тристранният диалог да се укрепи и развие", отбеляза той.

Велев съобщи, че се рестартира процеса за набиране на инвестиционни намерения. „До 6 ноември следва нов период, в който предприятията от страната, а защо не и от чужбина, могат да заявят инвестиционен интерес“, каза Велев и апелираме към активност предприятията в страната.

Относно работната ръка, на срещата в МС страните са се съгласили, че България има "средносрочно и дългосрочно огромен недостиг на човешки ресурси". "Затова е добре, човешките ресурси да бъдат интегрирани в съществуващи и нови предприятия, които ще бъдат изградени“, каза още Васил Велев, визирайки въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От много години т.нар "български правителства" не са нищо повече от местната администрация на Брюксел. Оттам идва огромното разочарование и обърканост на хората, че "правителството" не иска да ги разбере. А то обективно не е така. То ги разбира много добре , но няма компетенциите и правомощията да им помогне. ЕС е единна политическа организация, на която са прехвърлени ключови държавно-властнически компетенции, включително правото да законодателства. Трябва най после да приемем това положение.
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
оказа се, че имаме няколко главнокомандващи- денков, борисов, пеевски и пр. затова е и тази бъркотия.
151
2
 
1
 
! Отговори
Дърти въглищарски преди 7 месеца
Пръ дни и пенция и заплата от 3 и нещо бона влачат
150
6
 
2
 
! Отговори
Изключително преди 7 месеца
Адекватен премиер браво!Академик Денков!
149
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кюмюрджии и ТЕЦ-ове си отиват поради една проста причина - икономическа и финансова несъстоятелност. Колкото и да си лежат по магистрали, пътища и площади това няма как да се промени. Ако имат капица акъл да вземат обещаните обезщетения и да си търсят друга работа.
148
2
 
5
 
! Отговори
XИPEP-HE.AДЕКBATEH преди 7 месеца
XИPEP-HE.AДЕКBATEH - няма какво повече да кажа за т.нар. акад. Денков.
147
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
пилешки акъли. без да е осигурена алтернатива, затварят енергийни мощности по време на война в съседство. всичките им обещания са трябва, в бъдеще време. първо подсигури, пък тогава затваряй.
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Искам да ви кажа, че каквото се постигна за ограничаване на вредните емисии газове за 10 години, американците, техните слуги в Европа, украинците и руснаците разсипаха за една година война. Не знам защо никой не говори за това, то не е само обединения уран. Къде са разните грети и аналени да коментират този проблем? Или там нагазват в дълбоки води?
145
1
 
2
 
! Отговори
Джурналист преди 7 месеца
156 Какво те б о ли пи ч кя та за Кевин Макарти
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бас, че тези от Стара Загора не знаят, че ни управляват от Брюксел още от 2007 и че има законодателство на ЕС, което се ползва с преимущество пред локалното българско. Затова не разбират Денкоффф , че и му се сърдят, че не може да реши проблемите им. А той човека обективно не може да решава.
143
2
 
4
 
! Отговори
Горноница преди 7 месеца
Стана обяд,а Вие джурналистите от Днес още не смеете да пишете за "уволнението" на Кевин акарти в конгреса ? Чакате разрешение от "посолството" ли или от "Ала -бала-кирчовска попара",смешници===залъгвате тук с криминални хроники и жълтинизма .ГМО-ЖУРНАЛИСТИКА е у нас и по ТВ предавания е същото ,за съжаление .
142
6
 
1
 
! Отговори
М.у.р.в.и. Долу Теца преди 7 месеца
Въглищарите в затвора!По 36 заплати на човек да се изплатят на мен!Мухахаха
141
7
 
1
 
! Отговори
копейките безсилни преди 7 месеца
Никой не може да бутне сглобката! ИТН и БСП беснеят че тяхни фирми няма да могат да лапат европарите...
140
1
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 7 месеца
Съдбата на тецовете вече е решена! Какви разговори, какви преговори, какви ултиматуми? Академичният се прави на премиер, а всъщност изпълнява диктат, наложен ни отвън, с оправданието, че ще изгубим някакви милиарди, оп поправка, те тройната сглобка ще ги изгубят, ако не слушкат и не изпълняват. Пък народът...хах той си знае, че от трите пръста, най-дългият пак ще е за него!
139
1
 
6
 
! Отговори
НЕАКАДЕМИЧНО преди 7 месеца
ПРОТОКОЛНА СРЕЩА С ОПОЗНАВАТЕЛНА ЦЕЛ И ЛАИШКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ!!...
138
3
 
2
 
! Отговори
Анинимна преди 7 месеца
Баща ми е работил в Завода за изчислителна техника.
137
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
10 завършили студенти затвориха Софийския университет и психодесните им ръкопляскаха. Сигурно и Денков е ръкопляскал
136
9
 
3
 
! Отговори
Зелената Партия преди 7 месеца
Не на въглищата не на замърсяването на природата!Въглищарите на босата без 36 заплати!
135
1
 
6
 
! Отговори
Soli Invictus преди 7 месеца
Поклонете се на Бога на вятърните мелници Кирчо и на соларният ви езически Бог Кокорчо Непобедимото Слънце! Това е езически ултиматум! Ще включим душите ви към езическата електрическа система и ще произвеждате езическа сатанистка енергия! О Соле Мио, вятър и мъгла, поклонете се на новите ви божества!
134
1
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 7 месеца
Тогава бях дете.