Център за анализи и маркетинг: Терзиев води пред Хекимян, Григорова повишава доверието

Ново проучване преди вота
Обновена: 6 окт 2023 15:50 | 6 окт 2023 15:50, Росен Стойчев
130
Център за анализи и маркетинг: Терзиев води пред Хекимян, Григорова повишава доверието
Снимка: БГНЕС

Близо 46% от столичани са решили за кого да гласуват на предстоящите местни избори. Около 35% е подкрепата за ПП, 25,1% е тази за ГЕРБ. Отливът от ГЕРБ е по-малък, отколкото този от ПП. Ролята на Ваня Григорова като компетентен и известен професионалист води до ръст на подкрепата с левицата с 12,2%. Това показа изследване на електоралните нагласи в София на Центъра за анализи и маркетинг в периода 30 септември до 3 октомври сред 1003 пълнолетни граждани по метода на пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Още по темата

Според социолога Юлий Павлов политикът с най-висок рейтинг е Мария Габриел, следвана от Николай Денков, а Радев е на трета позиция.

"От кандидатите за кмет Васил Терзиев е на първо място по рейтинг с над 25%, следва го Хекимян с 21, Григорова с 18 и Лилков с 15. От институциите президентството има доверие 28%, а недоверието е 51%. За правителството има покачване на доверието и недоверието. 33,8% от гражданите, участвали в допитването, биха гласували за Терзиев, 23,7% за Хекимян, а 13,8 за Ваня Григорова. 100% ще има балотаж, а с над 90% вероятност ще е между Хекимян и Терзиев", разкри той.

Изследването на електоралните нагласи в София на Центъра за анализи и маркетинг е проведено в периода 30 септември до 3 октомври сред 1003 пълнолетни граждани по метода на пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: очаквавот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
Денка Секуецарката преди 7 месеца
Гледайте как Украйна напредва на фронта в украинските телеграм канали: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса;
10
2
 
4
 
! Отговори
Шоп Шопляков от СФ преди 7 месеца
Шоп Шопляков каза: Нашите русофоби така са налапали американския ботуш, че не го пускат. Вкуснен ли е американския ботуш, а бе русофоби? Какво ви дадоха краварите освен един мирижлив ботуш?
9
5
 
9
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Ако не ви е ясно ЩЕ ВИ КАЖА- НОВИЯТ КМЕТ НА СОФИЯ ЩЕ Е ГРИГОРОВА- СОФИЯНЦИ И ВСЯКАКВИ НОВОДОШЛИ СЕ--ЛЯ-,,, ЩЕ ПОЛУЧАТ КАЧЕСТВЕН КМЕТ- ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ- - АЗ НЕ ЖИВЕЯ В СОФИЯ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА СОФИЯ- ПРОСТО КОНСТАТИРАМ
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Според социолога Юлий Павлов политикът с най-висок рейтинг е Мария Габриел, следвана от Николай Денков, а Радев е на трета позиция." аха, и как така Габриел, която няма почти никакви изяви и от нея абсолютно нищо независи е с най-висок рейтинг, да не говорим за Денков, който е изцяло под контрола на Пеевски
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този град е решил да се самоунищожи!
6
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Терзиев ще е кмет. Най-малкото 99% От ИТ сектора (разбирай заможните и интелигентните хора КОРЕНЯЦИ софиянци) ще го подкрепим. Нещо повече- интелектуалците гласуваме на 99%, а бачкерът бедняк от прованса, ринещ дъното из гетата Люлин, Младост, Обеля, Дружба само лае и не гласува.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кекимян каза че свали цените на имотите в София
4
1
 
16
 
! Отговори
Ххх преди 7 месеца
За 36 години един път не съм участвал в социологическо проучване
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
глигорова я помня още като ходеше по студията истерична, креслива и синеуста, сега са я лъснали, не прилича вече на ромова булка
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Каква изненада ДС унучето води пред кандидатката Антония Хекимянова
1
2
 
12
 
! Отговори
ДС ВОДИ НА ЦРУ..? преди 7 месеца
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ