ПП вече трябва да отстъпват за ротации, иначе ГЕРБ ще си поискат дрехата на властта

Енергийният министър помага за това да бъде атакуван, смята доц. Буруджиева
Обновена: 6 окт 2023 20:57 | 6 окт 2023 20:54, Красимир Ангелов
33

"Възраждане" получи подкрепа от БСП и ИТН и трите формации заедно входираха първият вот на недоверие към кабинета "Денков-Габриел". Има ли шанс този вот на недоверие да успее?

"Вотът на недоверие не е непременно, за да се махне правителството. Той е възможност на опозицията да наложи своя тема в публичното говорене и аргументи по повод тази политика. Имаме нестабилно правителство. Вотовете на недоверие от този нататък ще бъдат използвани от политическите субекти, които крепят това правителство, за пренареждане на властта и отговорността", коментира политологът доц. Татяна Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Според нея това ще се случи след местния вот. А битката се изостря, защото самото правителство е решило да прави крайни неща по време на местни избори, смята тя.

"Енергийният министър помага за това да бъде атакуван и да му се иска оставката. В такива моменти максимално се говори, след като не си направил нищо превантивно. Точно обратното виждаме, не си отвори устата. Това говори за две неща - не взима никакви решения или е безсловесен. И в двата случая нямаме нужда от такъв министър", подчерта доц. Буруджиева.

Тя е на мнение, че акад. Николай Денков не е ставал за министър на образованието, а сега огромна част от българите не го признават и за министър-председател.

"Ротацията е нещо много интересно. Ако имат малко опит, от "Продължаваме промяната" ще се съгласят да сменят министри, които ще бъдат съгласувани с тях. "Продължаваме промяната" вече трябва да отстъпват. Доказаха, че не се справят добре. Ако не се съгласят на ротация и смяна на министри, ще трябва да отстъпят. ГЕРБ ще си поиска дрехата на властта. Или няма да останат във властта и пак ще имаме правителство", заяви доц. Буруджиева.

Политологът проф. Росен Стоянов обърна внимание пред Bulgaria ON AIR, че вот на доверие понякога се иска от мнозинството и не е невъзможно някой от конструкцията да поиска именно такъв.

"Най-хитрият и опитният ще извлече дивиденти. Борисов се явява като спасител и може да се явява силната фигура, която да обяснява на всички: Аз ако не бях, вие падахте", отбеляза той.

Проф. Стоянов очаква промени в министерските кресла и пренареждане на силите на терен след местните избори. Но следвайки логиката, а не с тропане по масата, изтъкна политологът.

Той смята, че избраното правителство се възприема от мнозина граждани като абсолютно формално.

"Те не припознават изпълнителната власт като власт и заради това не искат да си говорят с министри и дори с премиера, а с партиите, които поддържат правителството", посочи проф. Стоянов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 6 месеца
Този парламент е индикатор за партиите на рската агентура у нас.Няма нужда от сложно издирване ДАНС направо знае кой на кого служи по гласуването в парламента.
26
1
 
3
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
Русия бега от Черно море, нашите червени шарани, чакат да ги "освободи"....ХАХАХА....блаженни са верующите!
25
0
 
2
 
! Отговори
ЯЛОВ Е ВОТА... преди 6 месеца
....ЗА " НЕДОВЕРИЕ".....само за предизборни надувки...ХАХАХА ....нищо повече!!!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофилите викат Русия да ги освободи от Европейския Съюз. Ако дойде, ще ги прати на фронта в Европа, както през 1944 1945 и през 1968 !!!!!!!!!!!
23
1
 
4
 
! Отговори
България днес преди 6 месеца
Когато законите защитават частната собственост и семейното предприемачество, а бандитите работят в затворите, за да си плащат издръжката, ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРИКАЗВАМЕ ЗА ПРОМЯНА ! ПРИ СЕГАШНИЯ БАНДИТИЗЪМ КАКВОТО СЕ ПРОИЗВЕДЕ, ИДВАТ БАНДИТИ И ГО ОГРАБВАТ БЕЗНАКАЗАНО, ЗАЩОТО ПОДКУПВАТ КЪДЕ ЛИ НЕ ! БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ НА ЗАПАД, КЪДЕТО ИМА ПОЛИЦИЯ, СЪД И ЗАТВОРИ ЗА БАНДИТИТЕ ! В УЧИЛИЩЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАУЧАТ, ЧЕ НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ ОЗНАЧАВА БОГАТ НАРОД !
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Затриват ни като нация. При нас е най-скъпа храната съотносено към доходите. Може би защото има много частна собственост и малък обем ипотеки. Целта на масоните след 1944г. бе да унищожат българското село и традициите, а след 1989 г. морала и традициите. Комунизъм и либерализъм са само едни розови очила за смирените. "Те ще наследят земята" както пише в библията и вече е наследяват с отрицателната демография. Смирени ли сме вече. Аз не, а Вие.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Г-н Кирил да си взима украинските министри и в Украйна на фронта ,като толкова милеят за нея
20
3
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 6 месеца
Ти яко си се натрупал щом си мислиш, че Пуйкия може да се мери със САЩ! Нали бомбардират с купени от тях оръжия, че Тия Байрактари и 100 км в час не могат да вдигнат. Бюджета на Пуйкия е колкото половината на Калифорния, а на Туршия колкото на цяла Калифорния . СТуршия и Пуйкия е приключено. Фините. Фалит
19
3
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Правителството ще оцелее докато парите на Баце и Шиши са под (американска) заплаха! Все пак има и вариант с изритването на шарлатанската коалиция, ако гореспоменатите успеят да убедят Посолството, че могат да служат по-добре.
18
4
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА Е ЧЕТВЪРТИЯТ КОННИК НА АПОКАЛИПСИСА, СЛЕД НЕГО ЦЕЛИ РЕГИОНИ В БЪЛГАРИЯ ОСТАНАХА ОБЕЗЛЮДЕНИ, ЗАТОВА ТОЛКОВА СЕ РАДВА И НА ЧИСЛОТО 7, ЗАЩОТО ТОЛКОВА СА СМЪРТНИТЕ ГРЕХОВЕ И ТАКА ВЪЗХВАЛЯВА СВОЯ ГОСПОДАР.
17
4
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
ЗА ДЯВОЛА ЩЕ ГЛАСУВАМ С ДВЕ РЪЦЕ, НО ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА ДАЖЕ НЯМА ДА СИ НАПРАВЯ ТРУДА ДА СЛЯЗА ОТ МАГИСТРАЛАТА,ЧЕ ДА ХОДЯ ДА ГЛАСУВАМ. КОИТО Е НАМАЗАЛ КРАЙ КРАЖБИТЕ НА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА И СРИВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ ХАРЕМ ГРАБ ДА ХОДИ ДА МУ ГЛАСУВА.
16
12
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
ГЛАСУВАМ ЗА БОРИСОВ УСПЕХ НА ГЕРБ ГЛАСУВАМ ЗА УСПЕШНА БЪЛГАРИЯ
15
1
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА МИ ПЛАЩА ЗА ДА ПРАВЯ ЖАЛКИ ОПИТИ ДА МУ ЛЪСКАМ СРИНАТИЯТ ИМИДЖ И ДА СЪЗДАВАМ ИЛЮЗИЯ,ЧЕ НЯКОЙ ВЯРВА НА ТАЗИ ТИКВА ПРОКЛЕТА, НО ВЕЧЕ СЕ ЗАМИСЛЯМ, ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ ИЗЛАГАМ ПУБЛИЧНО ТАКА ЗА ЕДНА КАДЪНА.
14
7
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ УСПЕХ НА ГЕРБ УСПЕХ НА БОРИСОВ
13
2
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
АЗ СЕ МРАЗЯ И ЗАТОВА ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА, ЗА ДА МИ Е ГАДНО НА МЕН И ДРУГИТЕ ОКОЛО МЕН.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тате беше комунист Бойко беше комунист. Комунистите трябва да се подкрепяме.
11
1
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
КАКТО ВИЖДАТЕ ВСИЧКИ, АЗ СТРАДАМ ОТ ОСТРА ФОРМА Н ШИЗОФРЕНИЯ И ЗАТОВА ПОДКРЕПЯМ БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА. ИСКАМ ДА ВИДЯ ЮЖНА БЪЛГАРИЯ ОТНОВО В ЛАПИТЕ НА РОДИНАТА МИ ТУРЦИЯ И ЗАТОВА ГЛАСУВАМ ЗА ТУРСКАТА МАТА ХАРИ, А ИМЕННО БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА. АКО МРАЗИТЕ СЕБЕ СИ, АКО МРАЗИТЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БОЙКА КАЛДАРЪМ КАДЪНА.
10
6
 
4
 
! Отговори
Ралица преди 6 месеца
УСПЕХ НА БОРИСОВ УСПЕХ НА ГЕРБ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ АЗ И ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ГЕРБ или ПП са една монета,ези-тура Комунисти
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ, ЗА РАЗПИЛЯВАНЕТО АЗ СЕ СПИРАМ НА МОДЕЛЪТ БАДЖАНАЦИТЕ - ПРИМЕР- ДАМАДЖАН И ЕДНА АРХИТЕКТКА С КЪЩА ЗА ГОСТИ БЕЗ ДА Е ИМАЛО ГОСТИ, ЕДИН МИН НА ТРАНСПОРТА КОЙТО СИ КУПИ МИНИСТЕРСТВОТО СРЕЩУ 250 000 ЛВ ДАДЕНИ НА ПАРТИЯТА, ЕДИН ЛИДЕР КУПИЛ СИ КЪЩА С ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ, ЕДИН ЗАМ МИНИСТЪР СПРЯЛ ТОКА В МЕТРОТО И С ТОВА ПОКРИЛ ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНИ ДЕФИНИЦИИ ЗА ТЕРОРИЗЪМ НО СЪДЪТ КАЗА - ИМА ПРАВО ПРОТЕСТИРАЛ Е- ТА ЗА ИМА ДВЕ ГОДИНИ СЕ ПОЯВИХА СТРАННИ ХОРА ДАЛЕКО ОТ МОДЕЛА ГЕРБ