Нинова прогнозира тежка зима, скок на петрола и покачващи се цени

В момента ГЕРБ са управляващи, категорична е тя
16 окт 2023 08:18, Александър Попов
227
Нинова прогнозира тежка зима, скок на петрола и покачващи се цени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националната политика в момента изглежда много сбъркана от това, което се случи в последните 4-5 месеца. Управляват ГЕРБ-СДС , ПП-ДБ и ДПС. Откъде идва големият проблем според нас – от пропиляната енергия от протестите през 2020-та година. Нашият основен опонент си остава модела, който изградиха ГЕРБ и Борисов в последните 12-13 години на тяхното управление, заяви в Гоце Делчев Корнелия Нинова.

Моделът на национално равнище, който се прехвърли надолу в общините и завладя местната власт. Има  цели феодализирани общини, където ще те уволнят от работа, ако не си във правата вяра с властта, ще ти спрат дървата, а на възрастните топлия обяд от социалнта кухня“, добави още тя.

Председателят на социалистите изрази съжаление, че промяната не е била постигната през 2020-та.

"Пропиля се енергията, защото ПП и ДБ вместо промяна на модела ГЕРБ – се прегърнаха с модела ГЕРБ, изпраха го и отново го върнаха на власт. Легитимираха го. Защото в момента ГЕРБ са управляващи, не са опозиция на каквито се правят. Видяхте ги – без техния пръст на копчето на вота на недоверие няма как да стане. Целта ни на местните избори е да продължим битката си за промяна на този модел, защото каквото и да ни говорят, както и да ни хулят – фактите са си факти. БСП останахме единствената алтернатива през годините на този модел и това управление. Има ли друга партия, която отказа да влиза в сглобка за пари, власт и постове? Отказахме да влезем в прегръдката на ГЕРБ. Вижте какво се случи с всички, които го направиха – те са политически трупове. Мога да изреждам редица партии и лидери, които направиха компромиса с тази прегръдка и приключиха фатално. Те се събраха, за да се изперат, да си разделят парите от Плана за възстановяване и устойчивост, да си направят съдебната реформа, която просто закри делата на Борисов и Кирил Петков. Това беше съдебната реформа", обобщи Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че в Европа дори и Полша, която е сред най-големите поддръжници на Украйна е казала не на украинския внос на земеделска продукция, защото това убива родното им производство.

"Нашите вдигнаха забраната и пуснаха всичко в България. Ще видите докъде ще стигне и селското стопанство. Идва и големият въпрос – последиците от войната в Израел. Ще има космически скок на цената на петрола – за 2 дни се покачиха с 5%. А какво ще стане, ако тази война продължи месеци или години? Какво ще стане с цените на стоките, които потребява всеки български гражданин – ще поскъпнат“, каза още лидерътна БСП.

Тя направи прогноза за идваща тежка зима и заяви, че е основна отговорност на политиците да гарантират спокойствие на хората заради покачващите се цени поради новата война.

"Това ще бъде много тежко отражение върху бюджета на България. Защо мислите, че отложиха гледането на бюджета в парламента, което трябваше да е сега и излязоха във ваканция? Защото хората щяха да разберат, че липсват 800 милиона – недошлите пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Защото народът щеше да разбере, че ще запълват тази дупка с повишаване на данъците ни и го крият. Защото щяхме да разберем, че ще затягат коланите със социални замразяване. А въпроса за бюджета през тази зима е най-важния“, добави Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
15
 
! Отговори
ако обаче преди 7 месеца
Гласуваме за ***,лъжица или импексова партия....ни чака....безплатен газ и ток, безплатен хляб и забавления---всико това го осигуряват не само в Белене, но и в Магадан и друг гулаци.
97
2
 
19
 
! Отговори
нн преди 7 месеца
Нинова, грешна си, отивай си. 2020 г. два месеца преди да изтече мандата на Борисов, с Радев направихте най-гадния номер, опит за предсрочни избори, протести, компромати за ГЕРБ, лъжи и измами с цел, сл. правителство, да гласуват за вас 1 милион и 4 години вземате властта. Номера не мина. Настана политически хаус. В обществото се появиха полит. партии от нищото, без опит, знания и популистки, Манолова, Слави, Петков и т.н. Тези не облизани партии ни управляват в момента, резултата-катастрофа.
96
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бившите комунисти и настоящи русофили винаги са използвали страха от поскъпването на живота за подлите си цели...
95
2
 
24
 
! Отговори
Листопадов преди 7 месеца
Другарко Нинова чемодан вакзал ванючий руский мир. Гледаме жителите на лъйнъръ и дъйнъръ как се жалват - след пристигането на руския мир там през 2014та - най-ниски заплати и най-високи цени.
94
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тая пак плаши гаргите.
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като ви е скъпо- ей ги къщетата на село. Продавате *** панелка и отивате на село да гледате био продукция. С парите от панелката ще купите хем къща, хем ще имате капитал за начало на бизнес. Еврофондовете стоят неусвоени, чакат вас. Излиза, че хитрите програмисти ви изкупихме наследствените земи за жълти стотинки и си гледаме всичката храна сами.
92
2
 
27
 
! Отговори
По-добре преди 7 месеца
По-добре тежка зима от колкото руски ботуш
91
1
 
7
 
! Отговори
Лачидов преди 7 месеца
В ългария живея друзя и твърдя от месеци цените в магазините не са се вдигали, искам да ми дадете пример кои стоки са с вдигнати цени и колко пъти от последните месеци. Не говорим за сезонни цени на зарзават разбира се, макар че дори и тях да вземем цените пак са стабилни. А промоции има постоянно във всеки едни магазин и хората купуват само червения етикет. Другите стоки стоят почти непокътнати. Ново вдигане на цените може да направи само глобален конфликт или друго глобално форс мажорно събити
90
1
 
19
 
! Отговори
До 99 преди 7 месеца
В коя държава живее??? Защото не е България..даже и в Европа не живееш май ;)
89
13
 
10
 
! Отговори
Лачидов преди 7 месеца
Цените в магазините друзя отдавана вече не се вдигат. От месеци. Ефекта от вдигане на пенсии и заплати който доведе до покачването на цени, както и ефекта от повишено търсене на имоти който също води до инфлация, достигна своя пик. Никой от вас не може да ми даде конкретен пример за нещо поскъпнало в последните няколко месеца. Напротив, има леко намаление на цените защото търсене/предлагане регулира всичко. Защо арабелите не направят бенза 10лв например? А 20? Ами защото не могат и 4, понятно?
88
3
 
26
 
! Отговори
Totenkopf преди 7 месеца
Пак ли? Миналата нали щяхме да измрем без руския газ, да стоим на студено, гладно и в мрак? Едни и същи опорки ..
87
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СИЧКИ ША ОМРЕМ, от ЦК на БКП казаха!
86
2
 
12
 
! Отговори
пряко от Максуда преди 7 месеца
Ха-ха друзята се правят на приятно ударени с мокър пapцал. Никой не пишел м нищо не се знаело. При авдеевка друзя, рушките гащници бяха *** за пореден път от доблестните весеушницi, kоито за разлика от вас вместо да заемат поза партер на проскубаната руска путинска мечка, я полагат здраво по мордата.
85
5
 
10
 
! Отговори
Хората преди 7 месеца
Тя не ни плаши, а цените на храната в магазините ни плаши!!!!
84
5
 
22
 
! Отговори
Тъй, де! преди 7 месеца
Помним как БСП сваляше цените, особено при другаря Жан Виденов беше голямо сваляне на цените. По негово време дори станах милионер, а в джобовете ми имаше банкноти от по 100 000 лева. Но дойде изедникът Костов и вече не бях милионер!Чакам Корни да вземе властта и пак всички българи да станем милионери.
83
6
 
13
 
! Отговори
цикламке, преди 7 месеца
не плаши хората ами свърши нещо полезно
82
4
 
7
 
! Отговори
Полковник Рийзнър преди 7 месеца
От Бундесхер каза в интервю за немските ведии, че от чисто оперативна военна гледна точка, контрата на Украйна се е провалила!
81
5
 
9
 
! Отговори
Лачидов преди 7 месеца
Друграката като една черна станция ни плаши и искрено се надява да излезе права. Така както обикновения соц обитател на времето и сегашните рушки холопи искрено вярват че ей сега видите ли запада ше рухне и ше падне колене пред самача магучая и великая.
80
4
 
9
 
! Отговори
До 88 преди 7 месеца
Незнам никой в Западната преса НЕ пише вече за Украйна ;))
79
5
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 7 месеца
Контранастъплението на Украйна се провали..даже според западните военни експерти!