Бойко, кажи си истината... Нинова захапа Борисов за приятеля му Орбан и газа

Защо му повиши цената на газа и сложи кръст на Шенген, пита тя
21 окт 2023 08:57, Александър Попов
160
Бойко, кажи си истината... Нинова захапа Борисов за приятеля му Орбан и газа
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова коментира транзитните такси за руския газ, които според нея ще сложат кръст на Шенген. Тя атакува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и го призова да обясни на приятеля си Орбан защо скача цената на газа на прага на зимата.

"Преди дни Бойко Борисов се хвалеше какъв велик международник е. Как всички световни лидери му се радвали и му викали конгратюлейшънс. Може би и затова стана председател на външната комисия в парламента. Е, дойде време сега да обясни на приятелите си Орбан и Вучич защо лично се подписа да наложи нова транзитна такса на руския газ и да им го увеличи на прага на зимата. Подведен бил. Не знаел какво подписва. Стига бе.

Бойко, кажи си истината. Поне веднъж в живота. Защо подписа? И не казвай, че Асен Василев е виновен. Негов подпис под закона няма. А твоят слага кръст на надеждите ни за Шенген", написа Нинова в социалните мрежи.

Новата енергийна такса влезе в сила на 13 октомври и според нея операторите на газопреносната и газоразпределителните мрежи трябва да декларират пред митниците още на 10 ноември пренесените през техните съоръжения количества руски газ през настоящия месец, а до 14-то число да платят по 20 лв./МВтч за тях. Същото се отнася и за вносителите на руското синьо гориво.

По темата вече се сблъскаха президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков. Според държавния глава акцизната такса ще доведе до фалита на държавния газов оператор "Булгартрансгаз", който трябва да плаща за транзита на руския газ не само до Сърбия, но и до Гърция и Северна Македония. Причината е, че не било ясно как дружеството ще си прибира парите от "Газпром". Министър-председателят му отвърна, че страната ни има пълното право да налага такава такса, чиято цел е да повиши конкуренцията на газовите доставки в региона и да ограничи търговията с руски газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Надяваме се милиардите които даде за озеленяване на магистралата до Варна да стигнат. Да не се наложи през 2035 година когато ще се извърши озеленяването да даваме още пари за озеленяване на магистралата.
98
0
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 7 месеца
Анонимните им се отваря парашута. Защо така
97
4
 
4
 
! Отговори
Бате Корнелий преди 7 месеца
Бойко, престани с твоите к.....ски номера! Нека най-накрая да се разберем като мъже, но ако не можеш, предоставям ти женската роля. Тъкмо да е по европейски... Че все ме подозират в някакво несъществуващо русофилство. А то виж сега как се грижа за Шенген. Преди това пък за Украйна. Ей на това му се казва мъжественост, а не като теб!
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дявола в мен повтаряше как няма любов без която не мога, ангела в мен сега иска теб, но какво от това, но какво от това, че съм комунистка и с паста за зъби устата си мия и не мога комунизма от мен да изтрия! Искам те пак Бойко, да върнем комунизма, понеже не мога, аз Нинчето, от мен да го изтрия!
95
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно така. Правителството слага мито на газа към Унгария и Сърбия. Унгария с право може даа гласува против България за Шенген. Нашите дуп давци могат да си печелят врагве по всяко време целувайки американ ***.
94
3
 
12
 
! Отговори
Васил Левски преди 7 месеца
Хохохооо! Видя се че за Уйнелия хазните на сърбите и угрите са много по-важни от нашата хазна!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Откакто свят светува, борбата за надмощие между мъжът и жената съществува! Обичат се - мразят се! Разделят се - събират се, непрекъснато са във война.... но все пак комунизма ги връзва във любовта, със червената вратовръзка на врата!
92
4
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 месеца
грознаси и избори няма да спе4елиш никога
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Комунистите родината изграждат. Нинчето след тях върви. Трака, трака влака трака, пак е закъснял влака! Защо родината опръскахме със кърви? Какви са тез червени знаменца? Трака, трака закъснял е влака.... чакам пак народа да ми заработи "за без пари"!
90
17
 
5
 
! Отговори
Любо Къдравия преди 7 месеца
Толупа се покрил и е много оплашен.Хървати,сърби и унгарци са ни взели мерника.Спящите клетки на Ал Кайда също.
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нинче! Неслучайно най - ниската температура 0 Келвин = 273,15 градуса по Целзий. Неслучайно лунен месец е 27,315 дни. Неслучайно дължината на най-добрия мъжки *** е силна, когато = 27,315 см. Неслучайно менструалният цикъл е 27,315 дни. Неслучайно бебето в утробата на жената израства 273,15 дни. Неслучайно дължината на пробега на протони в тръбата на най-големия ускорител на частици в света е 27,315км. Поради липсата на знания хората не могат да ме разберат. Нинче, ти разбра ли ме?
88
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е не му ли свикнахте вече на лакърдиите на Борисов.Той освен за цирка,за друго не става.Аз одавна престанах да му обръщам внимание.Ама щом ви кефят неговите простотии,радвайте му се.Това само показва какво ви е нивото.Или какъв ви е интереса.
87
0
 
1
 
! Отговори
Само свестни преди 7 месеца
В българската политика има само свестни - цвета на нацията
86
1
 
8
 
! Отговори
абе.. преди 7 месеца
Постоянно го хапе,а той все си дебелее.Че и отличник по висша математика се изкара!Уникален ***!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как и защо?
84
1
 
8
 
! Отговори
Иви Цатагаза преди 7 месеца
Няма ли новини от Израел или Украйна, че опряхте до тая тьотка. Ха-ха-ха
83
4
 
5
 
! Отговори
Боко го знаеме. преди 7 месеца
Той Бойко е емблематичен как подарява кученце на Путин, после как се превиваше като бит ****ерас до Путин на една друга среща преди няколко години и за капак с постоянните си контакти и приятелство с шефа на Лукойл в България.
82
2
 
7
 
! Отговори
РужА иГНАТОВА преди 7 месеца
Нинова,трай,недей много да знаеш.Що оръжие изнесе за Украйна през Полша само ти си знаеш.Дедо Байдън ще го осветли това нещо,а може и в списъка Магнитски да сеозовеш.
81
11
 
8
 
! Отговори
До 81 преди 7 месеца
Борисов е най-простоватия български политик за всички времена.Възхищават му се само себеподобните.Лошото е,че сте много.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом нас ни цакат със цените,защо не и ние тях?