Украйна пак е поискала военна помощ от нас, Тагарев: Търсим варианти

Засилили сме бдителността за терористични атаки у нас
21 окт 2023 10:09, Александър Попов
422
Украйна пак е поискала военна помощ от нас, Тагарев: Търсим варианти
Снимка: БГНЕС

България е засилила бдителността си по отношения на риска от терористични атаки заради конфликта между „Хамас” и Израел, заяви пред Нова тв министърът на отбраната Тодор Тагарев и допълни, че към момента няма такива индикации в нашата страна.

По думите на военния министър нито НАТО, нито България планира да вземе страна в конфликта в Близкия изток.

Тагарев отново открои действията на Русия като най-голям риск за страната ни и Евро-атлантическия регион. Той не скри, че Киев отново е поискал помощ от София.

„Нашите възможности от тази гледна точка са ограничени. Търсим варианти. Основно нашата помощ е с боеприпаси – в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията, и в по-голяма – това, което произвежда индустрията ни”, посочи ресорният министър.

Тодор Тагарев заяви, че страната ни няма нови системи за противовъздушна отбрана, които да предостави на Украйна, но, ако се отдаде възможност, би помогнала със старите си.

Действията на Русия в момента не увеличават опасността за нашата страна. Имаше учения за кратко време, за дни и нямаме данни да се провеждат вече такива учения в Черно море, което не пречи на Русия да казва, че тази зона е опасна за преминаване. Целта е да се препятстват нашите намерения в икономическата зона на Черно море. Работим повече от 2 месеца със съюзниците ни да намерим решение по този въпрос. Имаме намерение да се организира операция с участието на България, Румъния и Турция, основната задача ще бъде да осигурим безопасност на морския трафик и навигация. С присъствието на кораби на ВМС на трите страни ще покажем на Русия, че не е желателно да изпраща свои кораби в зоната на тази операция, заяви Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой пита ли украинския народ дали иска да води война, той избра за президент Зеленски защото Зеленски излъга че е единствения кандидат който ако стане президент ще донесе траен мир. ЗЕЛЕНСКИ ИЗМАМИ НАРОДА НА УКРАЙНА. ОБСЛУЖВА КУКЛОВОДИТЕ СИ ОТ ОРЪЖЕЙНИЯ БИЗНЕС И ОТ ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ.
325
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обвиняват Тагарев, но гласуват за ГЕРБ + ДПС + ПП/ДБ..... На това, ако не му се вика шизофрения... Хайде да ви видим на изборите "смелчаги"... пак ще гласувате за десните и бесни. Не се правете на улави!
324
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Останаха ми в склада 2..3 германски каски от войната и ена пушка с крива цев. А кажИ ко да търся, кажи де!
323
1
 
5
 
! Отговори
... Пак е поискала преди 6 месеца
До кога. Няма нищо вечно. Укро и нашите мафиоти да се захващат да работят.Някои вече подсказва"АРБАЙТЕН"
322
2
 
2
 
! Отговори
Веско преди 6 месеца
Никакво оригинално мислене у наште "политици". Едно елегантно решение. Педлагаме обединение на Украйна в обща държава. Автоматически цялата ни армия и въоръжение минава под управление на Зеленски. Сегашния ни президент става вице и отива в глуха линия, и без това много не го траят. Същевременно Укробългария е член на НАТО и задействаме член 5 за да борим нашествениците!
321
4
 
7
 
! Отговори
Народен Съд преди 6 месеца
го чака тагаренко..
320
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Можем да ви пратим половин милион укри, избягали от мобилизация, та да ви подсилят фронтовата линия и тагаренко да ги води. А европата може да даде над 10 милиона укри, предполагам и там ще се намерят бая тагаренковци да ги водят.
319
4
 
17
 
! Отговори
Има вариант! преди 6 месеца
Тагарев, Паси, Атанасов, Събев, Борисов, Петков, Василев и още много юнаци на самолета и в Украйна!
318
21
 
15
 
! Отговори
Юруш другари ! преди 6 месеца
Само така Тагарев !!! Щом вият на умряло по форумите българските путински мужици, значи яко си им го наврял в гевреците.
317
1
 
16
 
! Отговори
маилс преди 6 месеца
Ама има варианти естесвено ,евроатлантиците грабвате по една пушка и аиде на фронта .Казват добре плащали -ако оживееш естесвено ,ще натрупате бонуси пред съответното посолство може после и мазна работа да ви дадът ,на хранилка.Кво чакате проявете малко инициатива
316
0
 
15
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 6 месеца
Абе Монито Паси що го нема, да не би да е заминал за Израел, или се е скрил някъде като мишка?
315
2
 
9
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 месеца
До Патриот.. българскиТИ НИТО СИ ПАТРИОТ,НИТО БЪЛГАРИН,А СИ БЕЗМОЗЪЧЕН ***.
314
4
 
26
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 месеца
ТОЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ Е ЗАСУЖИЛ СМЪРТНА ПРИСЪДА НЯКОЛКО ПЪТИ.
313
0
 
31
 
! Отговори
сглобката преди 6 месеца
За помощ на Украйна да се свормира армия от български патриоти които ще воюват под пряпореца на щумбанфюрера Киртак Кирчо Кирташки с началник щаб Кокорча Просташки . Тилът ще се подсигурява от далновидния *** Магаренко. Знаменоска ще е Корни Княгиня . Поради липса на бронетехника под пряпореца ще бъдат призовани и хвърковатата чета на Тумбак Воевода. На всички доброволци ще са осигурявани безплатни опела и пищни погребения.
312
48
 
6
 
! Отговори
Патриот.. български преди 6 месеца
Браво на г-н Тангарев. Достоен българин. Всички българи искаме да помагаме ва Украйна че тя е барикадата срещу руските окупатори.
311
43
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
'' нашата войска, съвсем олися '' ................................. това което много хора не искат да разберат e, че войната тече с пълна сила и само благодарение на украинците руския ботуш все още не е на българска територия.
310
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тагарев, благодарение на теб, нашата войска, съвсем олися. Всичко пратихме на Украйна. Поне ти добре ли се нагуши? Хубави парици ли направи? Щото ако го правиш само от благородно и добро сърце, още по-зле.
309
4
 
44
 
! Отговори
мафиот преди 6 месеца
Този път да изратим тагарев като военна помощ,да им стане министър.Това им е достатъчно.
308
4
 
36
 
! Отговори
предател преди 6 месеца
Предател
307
1
 
38
 
! Отговори
п.п. преди 6 месеца
в канада зеленски доказа и показа на света че са фашисти! как се нарича този който дава оръжие на фашистите?