Надежда Йорданова: Връщането на машините е правилно

ЦИК не устояла на политическия натиск
36
Надежда Йорданова: Връщането на машините е правилно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ЦИК не устоя на политическия натиск, решението на ВАС е крачка в правилната посока. Това заяви пред БНТ Надежда Йорданова, депутат от ПГ на ПП-ДБ и бивш министър на правосъдието.

"Решението на ВАС от вчера е крачка в правилната посока, крачка в това да се връща доверието в изборния процес, крачка към това, че българският гражданин може да види, че в България може да има функционираща правова държава, може съдът да отсъжда във върховенството на правото", каза Йорданова.

"По повод на това кой е губещият, това е българският избирател, който не успя да гласува с машини.
В София недействителните гласове са общински съветници са над 17 000 бюлетини, при 22 000 бюлетини - не подкрепям никого. 5500 гласа е квотата за общински съветник, тоест трима общински съветника изчезнаха в небитието, защото за съжаление, Централната избирателна комисия не устоя на политическия натиск", подчерта тя.
Според Надежда Йорданова ЦИК не трябва да се формира на квотен принцип съобразно политическото представителство в Народното събрание.

"ЦИК трябва да бъде реално независим орган, при който на преден план да излиза професионализма, а не послушанието към една или друга политическа сила. Пътят за това е ясен - необходими са изменения в Изборния кодекс, а защо не и нов Изборен кодекс", каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: ЦИКНадежда Йорданова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Догегна ми да слушам само за тези машини венецуелски Българите къде са в тези избори кой ги брои Машини машини реват само Отвратихте хората не гласуват но нали ДС печели
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега С. Трифонов веднага да си върне думите назад и да се извини за казаното във FB срещу машините! Той раздуха една поредна лъжа и поиска затвор за човека с кода и оставка на правителството. С което доказа, че е един от мафията, замесен в това
3
1
 
7
 
! Отговори
Правилно е,разбираСе преди 6 месеца
Хората си бяха нагласили работата така, че посредством машините да изкарат резултат над 38% за Васко, а сега, без манипулациите с машини, момчето успя да вземе само 31%, което ще рече по-малко от 16% от имащите право на глас са избрали "нашето момче". Ама как може така, бееее?
2
5
 
7
 
! Отговори
Видя се преди 6 месеца
ЦИК са послушковците на Боко Тиквата. Уйдисаха му да махнат машините само заради недоказани клевети!
1
1
 
6
 
! Отговори
КАТО ВЪВ преди 6 месеца
ПЛАНЕТАТА НА МАЙ МУНИТЕ