Днес ГЕРБ решава: Ще оцелее ли сглобката или не?

Партията се събира на национално съвещание
8 ное 2023 08:27, Нели Христова
82
Днес ГЕРБ решава: Ще оцелее ли сглобката или не?
Снимка: БГНЕС

 ГЕРБ се събира на национално съвещание, за да вземе решение дали ще остане във властта заедно с "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Това оповести още в деня за размисъл лидерът на партията Бойко Борисов, след като уличи партньорите в некоалицията, че зад гърба му играят с БСП и "Възраждане". Повтори го и вечерта на местния вот, след като партията загуби знакови градове, като Варна, Пазарджик, Кюстендил и Благоевград. Борисов дори констатира, че за него сглобката не съществува.

В аванс Борисов отново настоя за коалиционно споразумение с водещи приоритети, за да се гарантира по-стабилното бъдеще на управляващата "сглобка".

Лидерът на ГЕРБ даде заявка за провеждане на тридневно национално съвещание, на което да обсъди, заедно с представителите на Изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народните представители и партийни координатори в страната, какво да е бъдещото поведение на ГЕРБ след провелите се местни избори.

"В сряда ще направим едно национално съвещание за два-три дена и там ще преценяваме имаме ли нужда с хора, които плашат собствените си министри и така нататък да бъдем и да носим заедно отговорност.", цитира думите му БНР.

Борисов обвини ПП-ДБ, че участвали в безпринципни коалиции по места срещу кандидатите на ГЕРБ и даде ясно да се разбере, че т.нар. сглобка в този вид няма как да продължи да съществува.

"Някаква такава пошла връзка в момента управлява държавата - наречена сглобка. Или се прави една коалиция с план, програма, време, място - или това е агония".

Все още националното съвещание на ГЕРБ не е оповестено официално от пресцентъра на партията, не е ясно дали ще стартира днес или в друг ден от седмицата. Под въпрос остава и дали народните представители на ГЕРБ-СДС ще влязат днес в пленарната зала.

"Би трябвало в сряда да са в парламента. Ще им гледаме сеира тепърва. Знам къде са им аверите, в кои партии са. Нека да го правят, аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях", коментира още Бойко Борисов.

Последното голямо национално съвещание на ГЕРБ, освен работното в началото на годината, беше в далечната 2014 година, когато ГЕРБ, като партия победител, трябваше да реши бъдещата конфигурация за съставяне на коалиционно правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кога ще сложите край на фасадната демокрация
66
1
 
0
 
! Отговори
Зла свекърва преди 6 месеца
Време е ГЕРБ да постави националните интереси пред тяснопартийните. България се нуждае от това прозападното правителство да продължи да работи, за да измъкне страната от руските капани, които са заложени в енергетиката, отбраната, агентурата и къде ли не. Затова правителството трябва да остане. Който иска оставка в момента, иска да предаде страната в ръцете на проруското лоби на Радев и да остави руската агентура да вършее у нас.
65
0
 
1
 
! Отговори
ДА ВИ Е ЯСНО преди 6 месеца
САМО БОЙКО БОРИСОВ МОЖЕ И ИМА ПРАВО ДА ИДРАЕ ЗАД ГЪРБА ВИ.
64
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
разтурваите си икон групировка наречена партия и кои от къде имате си бизнесзанимаваите се с него оставете политиката видяхте се че не ставате днес едно утредруго сега с едните утре с другите така не става трябват ни сериозни хора коитодържат на думата си вие нямате авторитет затова не гласуваме по изборите защотоне вярваме на никои
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
^ цитат: Това оповести още в деня за размисъл лидерът на партията Бойко Борисов, след като уличи партньорите в некоалицията, че зад гърба му играят с БСП и "Възраждане".Повтори го и вечерта на местния вот, след като партията загуби знакови градове.Борисов дори констатира, че за него сглобката не съществува.^ ВЪЗРАЖДАНЕ не подкрепиха на изборите нито БСП ,нито ПП,защото ще си развалят отношенията или с единия,или с др, а искат да са в новата сглобка,кокъла е най важен.Борисов май е прав
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Петков вече каза да ковът законите ГЕРБ, нема лабави, вече и на ГЕРБ нарежда, явно лидерските му качества превземат и послушните ГЕРБ. Е прав е спечелиха София, тя определя политиките на Бг. Всичко е преходно в този свят.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега ще го привикат в Европа, както винаги, ще разбутат и размиришат нещата още повече, ще му кажат какво точно да направи, как по-дълбоко да на.бута България в задънената улица. Ще му обещаят полагащия му се и на хората му хонорар и бонуси, и хоп, политиката ни е оправена. Но , ако не е Бойко , ще е друг, резултатът за България е един и същ - да сме държани долу, в ниското, без икономика, без образование.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Човек за едната чест живее, но някой пълзенето го предпочитат..."....
59
1
 
3
 
! Отговори
Оня преди 6 месеца
Бацее раираното ти отива :) айде още една стъпка към килията с изглед.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Човек за едната чест живее. Един писател от времето на Възраждането го беше казал. Герб нямат нито чест нито достойнство. Ако ги няма Герб тогава Електората им ще се прелее към ПП.дб и пак ще оцелее. Платения електорат ще пие една студена вода.
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Човек за едната чест живее. Един посател от времето на възраждането го беше казал. Герб нямат нито чест нито достойнство. Ако ги няма електората им ще се прелее към ПП.дб и пак ще оцелее.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има такова заглавие в сайта. Местните данъци ги вдигат 65%. Защо слагаш минус. Може да не ти харесва но никой не те пита. Така сте гласували ай си.
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
няма нормален човек който да си мисли че тоя ще разглобява нещо направено от американците- такъв магнитски ще му спретнат че оперен пемец ще стане - аа има и такива дето се надяват - не се надявайте не е той човека дето ще счупи сглобката
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ако разглоби сглобката няма да го има за нови избори и бай ставри ще му се види пионерски лагер - от това което ще му скроят началниците и той го зное
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
герб нищо не решава - от посолството са казали че сглобката е желязна и банкянското ще играе непрекъснато недоволния за заблуда на населението - ако някой иска да се обзаложим 1към 1000000- че сглобката ще продалжи да работи докато затрие страната ни - а тоя комунист второ поколение постоянно ще мрънка- да му се връзват де-билите
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма полезен ход ! Ако разглоби сглобката , при едни избори ще има силен вот анти Герб
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СГЛОБКАТА ЩЕ ОЦЕЛЕЕ НО ГЕРБ НЕ
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Още избрани не доизбрани и щели да вдигат местните данъци 65 %.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МИЛИЦИОНЕРСКАТА МАФИЯ
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Герб са срам и позор това поведение е неприемливо меко казано.