Атанасова: Ако ПП-ДБ загърби приоритетите на ГЕРБ за бюджета, ще предложа разглобка

Поиска законодателните инициативи да се обсъждат с ГЕРБ
Обновена: 11 ное 2023 12:40 | 11 ное 2023 12:39, Александър Попов
116
Атанасова: Ако ПП-ДБ загърби приоритетите на ГЕРБ за бюджета, ще предложа разглобка
Снимка: БГНЕС

Неизпълнение в 90% от записаните в Управленската програма цели. Това е оценката на ПГ на ГЕРБ при прегледа на управлението на некоалицията, заяви Десислава Атанасова на национално съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

"В началото на управлението ни беше представена една ЕКСЕЛ-ска таблица, която пращах за забавление на останалите колеги, защото беше неприемлива да бъде основа за програма. След много срещи, включително и със заплахи, че ще счупят сглобката, стигнахме до тази управленска програма, под която стоят подписите на Денков и Габриел. Тя е подкрепена и от пълното доверие на ГЕРБ-СДС и от 69-те ни депутати.

Оценката на нашата ПГ не само че не е добра, но трябва да сме и по-критични. Има неизпълнение на цели сектори от тази програма, плюс огромен финансов дефицит. Както и странните мерки за повишение на данъчните приходи без да са обсъдени с ПГ на ГЕРБ-СДС, които не заслужават подкрепа. Моля Борисов нашето събрание да ни даде мандат не само да сме критични, а и да не даваме никаква подкрепа на тази полицейщина в публичните финанси. Говоря за облагането на гъбарите, бакшишите, за отнемането на автомобили и жилища, за доносничеството", допълни Атанасова.

Кратката равносметка на представения по късни доби Бюджет сочи: очертава се най-лошото финансовото управление от 25 г. насам. Това е голям шлем от провали - това ни очаква!

От 30 месеца Василев е шеф на финансите в 14, а Спецов - на НАП в 21. Искам да попитам този екип къде са тези 8 милиарда, за които обвиняваха ГЕРБ, че са откраднати, сега защо не ги намериха, попита още Атанасова.

Смятам, че това нашата ПГ не може да подкрепи, затова, без да говоря за останалите сектори, които определят икономическия подем на страната - икономика, здравеопазване, наука, образование, култура. Средствата за тези сектори в следващия бюджет са много малки! Затова нашата ПГ реши да не приемаме нито една законодателна инициатива, която не е съгласувана предварително с ГЕРБ-СДС, да не участваме и в пленарни заседания, в които министрите на ПП-ДБ предлагат законопроекти, които не са съгласувани предварително с нас. Това е предупреждение към колегите ни да прочетат управленската програма. И ако нашите приоритети не се случат и реализират в Бюджета за 2024 г., ще предложа разглобка, завърши Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма такова нещо като разглобка. Казва се разглобяване.
71
1
 
2
 
! Отговори
боб преди 6 месеца
Деси, когато някой ти е отзад и главата ти е опряна на стената трудно се разглобяваш дори и да искаш, а вие не искате.
70
2
 
2
 
! Отговори
евроатлант преди 6 месеца
Единадесет милиарда са това! Нищо няма да предложиш, ша си траеш....
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ДЕСЕГЛАВА СЛУШАЙ БУДА - СГЛОБКА НЯМА, ЧЕ ДА ПРЕДЛАГАШ РАЗГЛОБКА...
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тази може да предложи само друга поза,примерно кучешката и нищо друго.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това ,,Куклено шоу" говори мъдро и съвсем сериозно .
66
2
 
10
 
! Отговори
Ангелина преди 6 месеца
Освен това единственото самостоятелно нещо ,което може да прави Десислава Атанасова е това ,което тя го може най- добре ,да кима утвърдително ,когато говори "умно" нейният "пръв учител" другаря Борисов- шеф на клана на мека казано политическата групировка !
65
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Приоритетите на ГРАБ бяха да се краде с пълни шепи.Помним тия приоритети .Всяко правителство е крадяли.Но това правителство на ГРАБ държи рекорди , като най дръзките и неприкрити кражби .И ни едно не беше наказано.Макър Борисоф да се кълнеше в децата си като ром пред общината , че ни един лев не е краднал.Само ,,подаръци" е получавал в знак на благодарност От Путин и други...
64
4
 
7
 
! Отговори
ХЕЙ преди 6 месеца
Герб, само не си мислете,че като хората не гасуват са с вас.Не ви издържат,затова и не гласуват.толкова се обичате,че забравяте НАРОДА си.
63
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прилича ми на една пуйка, кряка като нея, мисли и изглежда. Рядко антипатично същество, онази секретарката на Валери Симеонов дето и за вице я сложиха беше такава, английския и беше тотал щета, компютрите също, образованието зле, но неспирно празнодумие и самочувствие до Бога, едни кухи ***.
62
6
 
1
 
! Отговори
Вичи преди 6 месеца
Ще и изпия сокчето от гащичките.
61
3
 
9
 
! Отговори
ТАЯ САМО ПЛЯ...МПА преди 6 месеца
Лаят, лаят, пл'ят и накрая сдават багажа и като им скръцнат зъби от посолството клекнат. Така и баце каза, че е за държавна собственост пред ДС, ама след тайна забележка се обърна кат палачинка. ГЕРБ са посмешище и заеднно с ППДБ и под ръководството на ДПС убиват БГ и крадат.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СМЕШНИ СТЕ. САМО КВИЧИТЕ И ТЕ ВИ КОЛЯТ ЕДИН ПО ЕДИН КАКТО СИ ИСКАТ.ВЗЕХА СОФИЯ И ВАРНА, А ТОВА Е 1/3 ОТ БЪЛГАРИЯ
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сглобката ще счупи ГЕРБ.
58
1
 
4
 
! Отговори
Волтрон преди 6 месеца
Тез са превърнаха във Волтрон с тези сглобки ;))
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много ми прилича, ако не се лъжа на скумрия!
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По-красива, очилата риба не бях виждал! От кой магазин изкарахте тая риба и колко струва килограм? А някой знае ли, по кои ресторанти може да си я поръчаш?
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Марионеткииии!!! Както и ППДБ. Кукли на конци с един и същ кукловод.
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Единия чупи, другата разглобява държавата...:)))
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички знаем че от тези нищо не зависи. Театър. Сглобяването и разглобяването се случва ва друго място.