Асен Василев за спорния бюджет: Време е да правим модерна икономика

Няма как да сме богата държава, ако заплатите и доходите са ниски, заяви той
14 ное 2023 18:47, Нели Христова
141
Асен Василев за спорния бюджет:  Време е да правим модерна икономика
Снимка: БГНЕС

Няма как да сме богата държава, ако заплатите и доходите са ниски. Това заяви финансовият министър Асен Василев.

"Тази година ще завършим на дефицита, който е заложен в бюджета - 3%", каза Василев.

"Проблемът според мен е, че се показва за трета година, че България може да има 3% дефицит, може да има рекордни инвестиции, истинска социална политика и всичко това да се върже с данъчната политика без да се вдигат ставките на данъците", каза още Василев.

"Повечето критики, които идват, са базирани на философията на "постната пица". Време е да правим модерна икономика и да вдигаме доходите на гражданите. Виждате, че задържаме данъчната политика. И работим за инвестиции в държавата", допълни финансовият министър.

"Политиката, която провеждаме от 2021 година досега, е, че няма как да сме богата държава, ако заплатите и доходите са ниски. Трябва да се вдигне цената на труда, трябва да станат по-високи заплатите. В същото време да инвестираме в нови машини, в пътища, в железници, така че държавата да може да дръпне напред и да се вдигне производителността на труда", каза Василев.

Той каза, че няма да се вдига данък "Сгради". И че общините се дава възможност сами да определят данъчната си основа и ставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никога, ама никога, след 2000г не сме били по-ЗЛЕ от сега
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А тъй някак модерно и цифровизирано тая двумилионна администрация кога ще се поидакрати а????
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В тая държава вече 20% са прдигрипали и подкрепят този смешниик! Никога ама никога министерството на финансите не е имало толкова некадърен министър! Бюджета му го прави един дърт комунист над 70 г - Пинджуров, който отдавна трябваше да е пенсионер!
57
7
 
4
 
! Отговори
За Витков преди 6 месеца
Не бях си попълнил ника. Истината е ,че по-кадърен финансист На чело на държавата не сме имали.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е тая държава вече 20% са прдигрипали и подкрепят този смешниик! Никога ама никога министерството на финансите не е имало толкова некадърен министър! Бюджета му го прави един дърт комунист над 70 г - Пинджуров, който отдавна трябваше да е пенсионер!
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Модерна икономика? Сигурно ще почваме да правим чипове, електрически автомобили, телевизори, смартфони... И изведнъж модерният сън свърши.
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е тая държава вече 20% са прдигрипали и подкрепят този ***! Никога ама никога министерството на финансите не е имало толкова некадърен министър! Бюджета му го прави един дърт комунист над 70 г - Пинджуров, който отдавна трябваше да е пенсионер!
53
2
 
8
 
! Отговори
КоКоРЧО преди 6 месеца
Ти не правиш икономика бе брат
52
1
 
4
 
! Отговори
555 преди 6 месеца
Явно иска на ни намести до PIGS(пр-асе-та) акроним на английските наименования на Португалия,Италия,Гърция,Испания,които със своята фискална политика и висока задлъжнялост винаги са били опасни за стабилността на евросъюза. Не случайно са бомби със закъснител и са назовавани с това обидно прозвище PIGS.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 60, абсолютен факт!
50
2
 
7
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 6 месеца
Да бе. ам го правиш за сметна на най-производителната класа в България! Която освен това издържа всички мързели в държавата! Ще има протести!
49
9
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 6 месеца
Никога не сме били по-добре от сега, черногледа оффцо.
48
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 6 месеца
КАК БЕ ДРАГИ !!- В тая държава НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ПРАВИШ НА УМНИК !!!- Колкото си траеш и си пазиш стола,ще оцелееш ,ИНАЧЕ ИДВАТ ЕДИН СЛЕД ДРУГ- СМЕТНИ ПАЛАТИ,НАП ОДИТИ,ЦСБОБ/сега ДАНС / от пиле мляко те ИСКАРАТ НЕКАДЪРНИК и СИ АУТ !!!СИСТЕМАТА Е-,,ЩОМ НЕ СИ С МЕН ,СИ ПРОТИВ МЕН !!!
47
2
 
6
 
! Отговори
До Абе.... преди 6 месеца
Пропусна да отбележиш, че Гърция си продаде островите и пристанищата на Китай за без пари и сега не могат да мръднат и наскоро блокираха ЕС заради Китай.Никой не ги е спасил гърците точно обратното ама ти си гледай нова и бтв да ти обясняват как цЪфтиш и връзваш.Чети малко и за Хърватска дето мантрата за пазарната икономика умрЕ.Пример ти давам- 75 ст. е киловата за бизнеса(пазарна цена в Европа), защо аз и ти дотираме бизнеса с 55 ст. на киловат? Нали си в свободния пазар???
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бг и модерна икономика аахаахаах
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проблемът е, че няма как заплатите и доходите да станат високи с теглене на заеми. Това в Харвард не ти го казаха? Става с работа, а за да има работа трябва кадърни управници, които да създават работни места.
44
5
 
2
 
! Отговори
Алена преди 6 месеца
Пълна подкрепа за правителството на акад. Николай Денков и д-р Мария Габриел и техните министри, които вярвам под менторството на Генерал Бойко Борисов, Генерал Атанас Атанасов, г-н Христо Иванов, г-н Делян Пеевски и г-н Кирил Петков, ще успеят да сложат край на далаверите и корупцията по високите етажи на властта и ще поведат България по пътя на европейското развитие и всеобщия просперитет!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Време е да си одиш Онумфрии
42
4
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 6 месеца
Кво ме интересуват лентичките. Хората, пенсионери и държавни работници живнаха.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Голям е! Най-добрия