Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме, но трябва да стане веднага

„Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен“
Обновена: 16 ное 2023 08:51 | 16 ное 2023 08:40, Елка Василева
42
Пеевски за дерогацията: Ще преговаряме, но трябва да стане веднага
Снимка: БГНЕС

Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски преди днешното заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което ще бъде обсъждана предложената отмяна на дерогацията за руския нефт.

Пеевски припомни, че внесеното предложение предвижда дерогацията да отпадне в тридневен срок.

Още по темата
„Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен“, посочи Пеевски.

„Надяваме се, че ще има разум в министър-председателя и в „Продължаваме промяната“, за да не бъде видяно, че финансират Путин“, допълни той.

Министър-председателят акад. Николай Денков свика за днес извънредно заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет по повод внесения в Народното събрание проект на Закон за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.

Фокус на заседанието ще бъде оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия. Доклади по темата ще представят компетентните органи - Държавните агенции „Национална сигурност” и „Разузнаване”, както и Служба „Военно разузнаване”.

За участие в заседанието са поканени председателят на Народното събрание Росен Желязков, както и председателите на комисиите в парламента по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната - Кирил Петков, както и по икономическа политика и иновации - Хамид Хамид. Поканени са още председателите на парламентарните групи, подкрепили предложението за отмяна на дерогацията за три дни – Десислава Атанасова - ГЕРБ и Делян Пеевски – ДПС.

В съвета ще се включат и министрите на икономиката и индустрията и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от докладите, които не са засекретени, допълнително ще бъде запозната и Диана Ковачева, омбудсман на републиката.
(БТА, Иван Лазаров)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Най-големият купувач за целия период от 24 февруари 2022 г. до 13 ноември 2023 г. е Европейският съюз. Общо страните от ЕС са платили на Русия 180 милиарда евро за всички изкопаеми горива, които закупиха през това време. " Та значи да вярваме на Пеевски ,че с петрола който преработва Нефтохим ,сме най-големия спонсор на Русия :)))) Явно бая му "натискат копчето" от едно място започващо с Пос....то ....
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Национални предатели са този и баце !
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Господата Бойко Борисов, Атанас Атанасов и Делян Пеевски са първи труженици в борбата на колективите от район Столичен, срещу заплахата на комунизма и северноазиатския империализъм! Те рамо до рамо отстояват народната повеля да бранят родината от нечистите помисли на северноазиатските империалисти, с помощта на закупеното от братския американски народ оръжие! Заедно с тях ще понасяме трудностите свързани с финансирането на сделките им! Поклон пред светлата им борба!
31
1
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 6 месеца
Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е пагубен, посочи Пеевски. Що така лошо бе Миме?????
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пеевски и партията му, както и другите, подкрепящи разрухата на българската енергетика, защо не се изкажат за САБОТАЖА на ПАВЕЦ "Чаира"?????? Оглушително мълчание за униюожаването на това уникално съоръжение, даващо енергийна свобода на България и абсолютно екологично? Кой е винавоен за огромните повреди? Защо преди години при УЖ НЕРАЗВИТА България е създадено и е работило, а сега го разбиха и НЕ СЕ РАзследва? кАКТО И сВЕРНИТЕ ПОТОЦИ
29
0
 
0
 
! Отговори
Кати преди 6 месеца
Нима ще отречем, че човек няма право на Катарзис?
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Говорител на евромарсианците е Пеещия булдог.Хахахаха егати вица.Баш този е решил да се бори за ценности.Може обаче за ценности по банковата му сметка.Искат от Турция да вкарват като пак ще е руски,а комисионните ще са в нечие джобче.Само където ние всички ще плащаме по-висока цена.Те си се карат по между си,а ние целия народ им плащаме идиотщините...
27
0
 
19
 
! Отговори
Сато преди 6 месеца
Ако го взема прасето лукойл, ще стане като с булгартабак
26
0
 
12
 
! Отговори
Ванга преди 6 месеца
Ке коляме прасето по коледа
25
0
 
15
 
! Отговори
явно преди 6 месеца
пеев иска да гепи Лукойл. Друго пееше като негови те фирми строяха турски поток
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може ли да отговори на въпроса, защо трябва дерогацията да падне.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той Путин разчита единствено и изцяло на парите от Лукойл Бургас. Без тях Русия фалира до дни.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Решението за Лукоил е друго, не дерогация, а национализация. Само тогава може да има някакъв минимален ефект
21
1
 
15
 
! Отговори
ПП ДБ преди 6 месеца
Значи ли че финансираме режима на байдЪнЪ?Защо да подкрепяме католиците като сме православни християни?Защо сме на страната на еврейте който разпънаха Христос на кръста ?Защо ще бутаме паметника на освободителите защото ни управляват турците ли ?Страх ли ви е от Путин?Забравихте ли че издигнахте паметник на окупаторите който ни бомбардираха през 2 световна война именно краварите? Ние ли сме следващата украйна във война ли ще ни вкарвате?ПП дб патерица на Мафията която уж смалиха ?
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Все по-ясно се очертава новата сглобка между Борисов и Пеевски.Явно тия се гласят заедно да управляват.Магнитски в действие!
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лицето на евроатлантизма и борците срещу Путин! Надявам се евроатлантиците да са доволни кой е тяхното лице!
18
1
 
14
 
! Отговори
maca преди 6 месеца
Защо постоянно ни тикате това пра-се пред очите, колкото и да пишете за него няма да го реабилитирате, ей аман.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВИ ПОЛУ-ИДЕОТИ ИЗДИГА БКП ПО РОДНИНСКА ЛИНИЯ...
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво ме интересува режима на Путин, ако бензина скочи ?
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Агента работи за създаване на още хаос и по-мътни води, да мое краде и да не се вижда