Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците

"Полицаите, които без причина биеха паднали хора, нямат място в полицията"
Обновена: 20 ное 2023 18:54 | 20 ное 2023 16:50, Красимир Ангелов
330
Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците
Снимка: БГНЕС

"Не мога да приема да бъда премиер, в правителство, което бие хората по улиците, както ставаше преди. Моето отношение към министъра ще зависи от неговото мнение към насилието. Ако вътрешният министър Калин Стоянов не припознае това като насилие, ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемливо да се повтаря всеки път. Няма нов назначен заместник-министър на вътрешните работи“. Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след състоялата се регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието

"Огромният брой полицаи охраняваха протеста по начин, който може да служи за пример, но тези, които използваха палките и биеха без причина паднали хора, нямат място в редиците на полицията“, подчерта премиерът.

Още по темата
"Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", смята премиерът, който коментира темата с протеста на футболните фенове, които на 16 ноември изразиха недоволството си срещу ръководството на Българския футболен съюз.

Министър-председателят посочи, че иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София.

"Не съм чувал от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи", заяви Денков.

Той информира, че днес е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата.

"Всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място в редиците на МВР", заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

Относно това дали съпредседателят на ПП Кирил Петков е оказвал натиск върху Стоянов, чиято оставка поиска през изминалата седмица, по време на изборния процес, премиерът каза: „Кирил Петков никога не е казвал трябва да спечели една партия или друга – не“.

Денков подчерта, че напълно одобрява работата на Калин Стоянов по отношение на Шенген.

"Искам да разделя ясно работата на министъра по отношение на Шенген - справя се отлично. Ако имам проблем, то е в две отношения - недооценката на ситуацията и вторият проблем - не чувам от министъра категорично осъждане на това, което видяхме от страна на полицейските служители като злоупотреба със сила. Искам министъра да излезе и ясно да каже това не може повече да се търпи. Не съм го чул досега, а искам да го чуя", каза премиерът.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами айде де! Подавай оставка! Колко още да те чакаме?
11
3
 
14
 
! Отговори
Дъглас преди 6 месеца
НЕ САМО ПРОКАЗКИ А ДЕЛА ТИЯ СМЕ ГИ ЧУВАЛИ ОТКАКТО СТАНА СЕКРЕТАРКА
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Значи да обобщим. Премиерът, който уж е лидер на кабинета и не е поставено лице, иска да махне министър, ама не може, защото някоя партия си държи на него. Т.е. ДПС и ГЕРБ си командват мъпета Денков както си искат. За какво ни е това правителство? И какъв премиер е Денков, след като няма власт да смени министър??? Пълен смях. Иначе ченченцето Калинчо е пълна Калинка и още в четвъртък вечер ако имаше капка чест щеше да подаде оставка. А той - на кино нашия, толкова е некъдърен.
9
4
 
18
 
! Отговори
Соц. Инженерство преди 6 месеца
Българи идвайте в Бобов дол да видите позор - Ромите богати, а Българите бедни и уплашени, МВР прави Ромите велики!По скоро Сатанизъм!
8
16
 
12
 
! Отговори
Този преди 6 месеца
...в час ли е ? Да ти излезе дрогирана тълпа и полицаите сигурно трябва да излязат с ветрила и да им правят вятър и шиацу-масаж? Като е отворен,що не отиде лично да ги убеди? Тръгне ли тълпата,няма друг начин! Щото стане ли дрогираният, тежко на полицая! И е гнусно да си търсят повод да си пробутат послушни калинки!
7
4
 
12
 
! Отговори
Социален Инженеринг преди 6 месеца
Българи идвайте в Бобов дол да видимите позор - Ромите богати, а Българите бедни и уплашени, МВР прави Ромите велики!
6
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците. Полицаите, които без причина биеха паднали хора, нямат място в полицията." - - - Браво! Думи не на момче, а на мъж.
5
14
 
20
 
! Отговори
реалист преди 6 месеца
Един път и тоя да е прав за нещо
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това вече на нищо не прилича
3
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама ти не си премиер , а марионетка сложена от посолството. Разкарай се защото ще ядеш боя!
2
4
 
31
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Тогава оставка Ислужебните да идват
1
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чудесно, тогава оставка!