Кючюк: Ветото на Австрия за Шенген е несправедливо

Той организира протест във Виена
4 дек 2023 10:12, Нели Христова
28
Кючюк: Ветото на Австрия за Шенген е несправедливо
Снимка: БГНЕС

Ветото на Австрия е несправедливо. България отговаря на критериите от 2011 година и за нас пълноправното членство в Шенген е безалтернативно.

Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк.

Пред NOVA тази сутрин, Кючюк беше категоричен, че приемането на България в Шенген до края на тази година трябва да се постави на всички формати. Един от начините е да се говори публично и да се упражнява демократичен натиск, според Кючюк е на площадите – демонстрация, която той заедно с румънския му колега Влад Ботош и Хелмут Брандщетер от австрийската либерална партия NEOS, ще покажат днес във Виена.

"Отказът за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство предизвиква разочарование и неудовлетвореност сред гражданите, които с право се стремят към същите права като другите държави от ЕС. Демонстрацията цели да покаже желанието ни, както и желанието на гражданите на нашите държави, за пълна интеграция, единство и премахване на дискриминационните бариери, които вярваме, ще срещнат разбиране и в не малка част от австрийското общество. Тук не става въпрос само за Шенгенското пространство, а за признаването, уважението и спазването на принципите на равенство и солидарност в Европейския съюз. Това е колективен глас, изискващ справедливост“, категоричен е Кючюк.

Чрез социалната мрежа Фейсбук евродепутатът призовава всички граждани, които усещат това вето като несправедливо третиране и пречка към пълното европейско обединение, да се присъединят към демонстрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Шофьор преди 4 месеца
На голото живота му и минал на опашката на ПРОКЛЕТИЯ Видин. Браво на Кючук. Оказва се,май само той се осмелява да ни защити. Също,така да иска по-добър живот за нас които на всипречим пък никой не ни вижда! Благодаря Г-н Кючук!
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Австрия ще ни пусне в Шенген, ако вдигнем ръка и кажем "Хайл". Задуха Вятърът на промяната към фашизъм. Българските майммуни започнаха да се обръщат по вятъра. Те гледаха и копираха от Мусолини 1922 и Хитлер 1933 година и правеха копи-пейст.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами с големите вериги за хранителни стоки млрд левове се преливат към чужбина. Малко да им резнат крилцата, транзитни стоки да висят по границите с дни. Не че има много австрийски и нердерляндски бизнес тук но ако има малко да ги понатиснат и готово. Варианти има ама смелост няма
20
0
 
2
 
! Отговори
Ех преди 4 месеца
И за пореден път ни доказват,че сме 10та рука гражданя на ЕС.уж сме отговаряли на изискванията от 10г,ако е така защо нашите управници не ореваха целия ЕС както рсм заради които над Бг бе оказан брутален натиск да се съгласи. Сега защо няма такъв натиск от ЕС върху Австрия и Недерл. Никой не ни брои за нищо и ни подмятат като ***.и само гледат да ни доберат и доунищожат. За съжаление това е цялата истина. Ама си заслужаваме всичко!малко е даже. Нямаме управници които да защитават нац.интерес!
19
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
защо да е несправедливо ердоган нарочно ги гони към българия знае че няма даостанат тук а искат зап европа това му е целта да удари християнството и виждатекакво става по улиците на запад всеки ден убииства на расова основа
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
справеливо ли е турчен да говори от името на българите или е чиста гавра ?
17
1
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Отделен е въпроса, че реално не сме за никъде защото границата ни е врата в полето и всичко си минава свободно както си иска! Престъпници бягат от държавата до 24 часа след пускане срещу парична гаранция, мигранти преминават транзитно със стотиците на ден! Какъв Шенген като нямаме граница?
16
3
 
12
 
! Отговори
gg преди 4 месеца
Изборите в Холандия бяха спечелени от крайно-дясната партия на Герт Вилдерс. Забравете за Шенген.
15
1
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
Ако България искаше да е в Шенген, досега да сме влезли! Но политиците не искат защото така имат една дъвка за джакане. Иначе всяка австрийска фирма в България да са я скъсали от проверки и актове, всеки камион с австрийска стока или каращ стока от Австрия да престоява 20 дни на границата докато го пратят обратно с отказ да премине. Всеки гражданин на Австрия преминаващ през България да се задържа 5 дена (до установяване на самоличността му). Така се водят преговори с европейците!
14
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Кои критерии на Шенген покриваме? Ние не можем дори критериите за демокрация да покрием.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали щяха да на земат ако не тая седмица пък другата кво е тва вето-мето ?
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Факт е че, България не отговаря на стандартите за Шенген Но е факт и че, българите продължават да бягат на Запад.За което разбира се Запада няма вина.Всеки търси доброто.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този протест е оскъден и с изтекъл срок на годност... Ефектът ще е нулев.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 12...Референдума е , всички избягали млади българи е Западна Европа Това е референдума.И нито един избягал в Русия Това е референдума.
9
7
 
8
 
! Отговори
От хората преди 4 месеца
Стига вече. Искам референдум за Шенген. Новоизлюпените политици повтарят като папагали каквото им кажат.
8
2
 
3
 
! Отговори
Q преди 4 месеца
До 5 Ганьььо БалкааннскиАз не съм пък срещал Ганьььо да е Ентилигент )
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ДПС изсече горите Това справедливо ли е
6
2
 
7
 
! Отговори
АВСТРИЯ преди 4 месеца
най-добре знае какво значи югоизточна Европа.
5
3
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 4 месеца
Щом не отговаряме за членството ни в Шенген,то да напуснем ЕС ..така де ,аборигените,тоест ние за тях сме си аборигени щом не ни пускат ,то нека тез аборигени покажат ,че не са аборигени и само да се кланят на тези от Брюксел,когато им изгодно на западняците ,то отговаряме..за НАТО отговаряме,за ЕС отговаряме (да си разпродадът стоките си и ***,давйкини кредити от тяхните западни банки) Протести за излизане от ЕС ,ЩОМ НЯМА Шенген..аз нямам някаква изгода от Шенген,но отношението им към нас
4
5
 
7
 
! Отговори
я...пак преди 4 месеца
Европейците равни с диви балканци! Айде по-сериозно...