Бивши министри: Ветото на Радев за БТР-ите е правилно

Според Каракачанов Украйна ще ги продаде
5 дек 2023 16:15, Петър Бойчев
102
Бивши министри: Ветото на Радев за БТР-ите е правилно
СНИМКА БГНЕС

Бившите военни министри Красимир Каракачанов и Ангел Найденов смятат, че ветото на президента Румен Радев, наложено върху решението на парламента да предостави бетеери от МВР на Украйна, е правилно. Според тях така могат да се чуят повече аргументи в парламента. Мнението си те изразиха в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Красимир Каракачанов Украйна ще продаде бетеерите на друга страна. „Бих ги продал половината, сега цената им е минимум половин милион лева на бройка. С тези пари ще отремонтирам останалите машини, които могат да бъдат използвани за гасене на горски пожари, за охрана на границата. Те са непригодни за съвременни военни действия. Украинците ще препродат бетеерите някъде в Африка”, смята Каракачанов.

Според Ангел Найденов предоставената от страни от ЕС военна помощ (на Украйна), се покрива от фондовете на ЕС. България също прави вноска в тези фондове и част от пакетите, предоставени от България, се заплащат. Страната ни ще получи част от стойността на средствата за тези машини, каза Найденов. По думите му машините не са използвани повече от 40 г. и трудно биха били използвани в този момент.

В отговор Каракачанов каза: „Като не стават за нищо, защо ги даваш на Украйна”. „Никакви милиони няма да се преведат на България”, смята той. Според него от това вето няма да произлезе нищо, защото: „обществото „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, включително и интересите на България, за да решава своите персонални проблеми. „Това е поредният акт на натегателство”, смята Каракачанов.

„Машините са слабо защитени, с ниска маневреност. Украйна има проект за модификация на подобни машини, но се отказаха, защото е нерентабилно съответното модернизиране”, каза Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
11
 
! Отговори
Да си враг на САЩ преди 5 месеца
е опасно. Но да си приятел на САЩ е смъртоносно! - Хенри Кисинджър
35
9
 
6
 
! Отговори
Русофоб преди 5 месеца
Мнението на пропутински лица не е важно.
34
4
 
6
 
! Отговори
до Км преди 5 месеца
Най-страшното е, че ако можеха и нас щяха да изпратят да наториме укро почвата!
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да припомним на другаря Каракачанов че лично той похарчи 280 милиона лева за ремонта на 6 дарака МИГ29 с единия от тях се претрепа майор Терзиев а други 3 от тях са на трупчета от 3 години. Последните 2 се пазят изключително за парада пред президента на 6 май. Само с парите от този калпав ремонт можехме да купим 2 нови Ф16 блок 70 с по 12000 часа летателен ресурс всеки вместо 2 останали самолета с ресурс по 120 часа.
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бивши руски марионетки! А, може би и настоящи?
31
2
 
10
 
! Отговори
Км преди 5 месеца
Ако намерят няколко каруци,забравени в някой обор от Първата световна война,и тях ще дадат.
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи укропитеците имат проект за модернизация на БТР-те, а ние нямаме!? Между другото БТР-те са високо маневрени (съветското-руско въоръжение винаги се е хвалило с високата си маневреност) що се касае за слабата бронезащита - не представлява никакъв проблем тя да бъде усилена.
29
10
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
незнайно що, след като руснаците ги накараха да се изложат като кифладжии заради лавров, звеното деца/унуци на активни борци реши, че е фактор , и спря износа на бронирани машини. на което казионните медии отделят почитаемо внимание, на фона на факта, че лукойл се кани да си обере активите и да остави колосална сума вересия на държавата. после ще се включат в хоровия рев , къде са ефките, къде са страйкърите, къде е на бънди дипломата от уест пойнт...
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До6 Какво тъчеш от 35 години?
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
И сега какво? Рок група "БТР" на "Страйкър" ли ще се преименува? :)
26
9
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
госин билла и найден маин по добре да се не изказват на тема корупция, че ше уморат некой старец от смях
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само да не изпратят погрешка и група БТР, че тогава рок феновете го загазихме.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"бетеери" хахаха това някой гений го е написал. Пише се БТР-и.
23
2
 
13
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
Ако в БТР-ите се натоварят управниците ни от последните 34 години, лично ще отида да бутам един към Украйна. Халал да са му на Зельо и БТР-ите, и управниците.
22
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно готвят се за нови избори. С БТР или без, за Бг е все едно, стари са, да ги дават
21
3
 
16
 
! Отговори
До19 преди 5 месеца
А що трябва изобщо да им даваме нещо, не знам да сме им задължени, нито са в НАТО, нито в ЕС.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 17 само ти разбираш от калъпите cапyн окачени по руските танкове. То заради тия калъпи 6000 танка останаха като ненужна скрап в полетата на Украйна.
19
16
 
2
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
И кво като ги продаде, кто не и даваме помощи в пари да им дадем BTR. Ако не ги искат, да им дадем 50 милиона лева, колкото струват тези БТР да си купят Дронове. Това е също ОК. Ако Турция в момента се опитваше да превземе България за да освободи репресираното Турско малцинство в Родопите и Кърджали, ами бих се радвал и на ПАри от ЕС и на стари БТРи.
18
1
 
8
 
! Отговори
До6 преди 5 месеца
Ми то това си е тъка от 35г бе, ти чак като дойде Радев го видя.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 7 Пич, ти си чул нещо ама не си разбрал. Имаш ли представа какво значи активна защита?