Лечева напусна БСП заради войната срещу Радев

Това беше най-тежкото решение от моя житейски път, призна тя
14 дек 2023 12:55, Анисия Иванова
19

Изненадващо, след 22 години Весела Лечева напусна ръководството на БСП. По думите ѝ в последните месеци ръководството на левицата е заложило на авторитарен начин на управление.

"Това беше най-тежкото решение, тъй като 22 години са голяма част от моя житейски път, най-активните ми години, които свързвам с членството и работата ми в партията. През тези години минахме през трудни периоди, успяваме да ги преодоляваме с общи усилия. Винаги сме се водили от това БСП да бъде в лидерски позиции, но идва един момент, в който започваш да губиш вяра, че това е възможно. Напускам заради това ръководство, което се примири с второстепенната роля на БСП в политически живот", разкри Весела Лечева в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ преломният момент за решението ѝ е настъпил тогава, когато са започнали да се изключват членове и симпатизанти, работили дълги години в партията, но са имали различно мнение към ръководството.

"Започнаха да се заклеймяват, отстраняват с неясни причини. Това води до демотивация. Свикнали сме да виждаме БСП пълна с хора, днес те отсъстват. Това показва капсулиране на ръководството. Ръководството работи единствено и само да оцелее. Преломният момент беше и войната срещу президента Радев. Беше ненужна. Президентът Радев е достоен човек", изтъкна Лечева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея разделение по отношение на президента няма, хората имат доверие към личността на Радев, а разделението се поставя от ръководството на БСП.

"Разделение по отношение на това какво решават партийните организации. Нагледахме се през последните избори на подмяна на листи, решения на конференции", посочи гостът.

На всички изминали избори се представят "розови цифри", но истинското състояние е съвсем различно, смята Лечева.

"Искам да остана честна пред себе си по отношение на работата си на тази партия. Няма да поощря никой друг да напусне партията. Това за мен е знаково напускане заради несъгласие с това ръководство. Всички възможни уставни механизми вече използват", обясни тя.

Бившият министър на спорта не затвори категорично вратата към политиката: "Уважавам дълбоко на президента Румен Радев. Какво ще реши в бъдеще време да направи, ще видим. Съжалявам, че не успях да провокирам ръководството на БСП, че не това е мястото".

Лечева коментира и демонтажа на Паметника на Съветската армия.

"Като са тръгнали да го махат, да разрушат и тези сгради, които населяват в момента, в които се помества НС, МС. Това не е ли диващина в 21 век? Историята не може да бъде променена. Колективните решения са разписани в Устава. Местните избори, решения на партийната конференция във Велико Търново - подменя се листата, подменя се решение. Десетки общински листи бяха подменени. Лично се чувствам засегната. Представлявам огромна част от тази партия", изтъкна тя.

Тя определи като сериозно предизвикателство това, че е част от една от най-влиятелните комисии на Международния олимпийски комитет.

"Моята цел присъствието на България да бъде осезаемо", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Досещате ли се?===НЕ!!! Парите категорично няма да са от Москва!!! С абсолютна сигурност отново ще са от ПосолствоТО!!! И пак ще се опитат да зарибяват бавнонемислещи канарчета!!! Като е решила да се маха си е лично нейна работа,защо е плъзнала по медиите да обяснява?! Да не си мисли,че на цяла България само тя е в акъла?! Хората се чудят как да оцеляват в ада,в който живеем,а не като нея с плячкосаните милиони на мъжа ѝ!
15
0
 
3
 
! Отговори
1234 преди 4 месеца
Жената с най големия пърделник *** Нинова разсипа БСП. То не беше натиск то не беше плюене към конкретна личност в редиците на БСП. Единствено одобрявам Нинова за изключването от редиците на БСП лисунгера Божанов.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
явно няма келепир в партийката им в момента ще търси евентуално по переспективно от сегашното сдружение това на резидента.
13
4
 
14
 
! Отговори
Кур Доколенков преди 4 месеца
Голям праз!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БКП датираше до Живков, а БСП до Виденов.Оттам насетне едни костовисти приватизираха и БСП.Факт.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Войната срещу шеф кРадев още не е започнала истински, Лечева!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жените съсипаха и БСП и левицата.
9
5
 
16
 
! Отговори
Въшка преди 4 месеца
Така е като се наяде излиза на челото,питам колко пари и дадоха от партията за лечение на съпруга й,нищо че тя не го базареше,а си живееше живота.има възмездие драга.в отвъдното да не му се молиш да си в рая???парите който даваха за него къде са?.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не може ли всичките от матрията вкупом да напуснат, в посока слънчев и лъчезарен Шеол :)
7
3
 
5
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
И тази партия на Първанов няма да направи нищо, с разпада на БСП ще увеличава процентите си Костадинов затова да изнася речи без клишета и да звучи в стил Първанов защото скоро може да е лидер на първа политическа сила.
6
2
 
7
 
! Отговори
1111 преди 4 месеца
До Нео.....нищо странно , какво ли не правят някои хора за пет лева ;)
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая какъв бAkлук е!!! Не истина! Още при гоше Първанката се намърда като министър на спорта и с мъжа И - оня подлeц измекярин Манолчо вeлeB набързо усетиха далаверaта с българския спортен тотализатор, ако помните в два ПОРЕДНИ тиража се паднаха шест ЕДНАКВИ числа..Е маЗолчо го гръмнаха и с години лежа в мозъчна кома, ама тая не се уплаши от Бога и продължи с шмекеpийте.Не от БСП да се маха, ами от България и от Земята най добре!!!
4
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Ще го преместя в другия крачол щото тая напуснала бсп !
3
6
 
13
 
! Отговори
Public enemies преди 4 месеца
БСП си отива и никой не може да спре този процес, както си отиде СДС и сега техните избиратели гласуват за ГЕРБ и ПП, Възраждане им взема гласовете и все повече от пенсионерите подръжници на БСП си отиват.
2
8
 
12
 
! Отговори
Нео преди 4 месеца
Много странно е Лечева да защитава Радев. Все пак той е гъстак с Черепа, който поръча съпругът на Лечева. Наистина странно.
1
6
 
20
 
! Отговори
Досещате ли се? преди 4 месеца
Ясна е работата. Ще правят нова партия с Радев, а тя ще е секретар на Ц . комитет. Парите ще дойдат от Москва.