Борисов разговарял с приятеля си Орбан за Шенген

Унгария ще ни подкрепи
19 дек 2023 14:50, Нели Христова
38
Борисов разговарял с приятеля си Орбан за Шенген
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял с унгарския премиер Виктор Орбан, който го е уверил, че страната му ще ни подкрепи по пътя за Шенген.

"Тази сутрин отново разговарях с моя приятел и колега Виктор Орбан. Информирах го, че вчера Народното събрание окончателно премахна допълнителната такса за пренос на газ. В края на седмицата решението ще бъде публикувано и в Държавен вестник", написа Борисов във фейсбук профила си.

Ето какво още пише лидерът на ГЕРБ:

С унгарския премиер се обединихме около извода, че всички въпроси в двустранните ни отношения са изчистени и Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя й към Шенген.

Партньорството между нашите два народа винаги е било водещ принцип в отношенията между България и Унгария. Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и занапред ще продължим да си сътрудничим в условията на диалог по всички теми от дневния ред на ЕС.

През октомври Народното събрание изненадващо прие такса за вноса и транзита на руския газ през системата на България, която трябва да се поеме от руската "Газпром". Срещу тези планове обаче възрази Унгария, която подаде жалба в Брюксел.

На 16 декември Унгария официално предупреди, че ще наложи вето на присъединяването на България към Шенген, ако тя не отмени таксата върху транзита на руски газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А английската кралица не му ли е приятел на Банкянски крадлив то лу п и самохвалко ?
10
9
 
21
 
! Отговори
Антинатовец преди 4 месеца
Много ми е интересно на какъв език са си общували щото нашия освен Банкянски друг език не знае. Може би с езика на глухонемите. Както и да е Орбан няма позитивно мнение за хора тип дупедавци като Борисов и Орбан да рече утре напуска ЕС и маджарите за нищо не биха го упрекнали защото си гледа интереса на народа.
9
5
 
20
 
! Отговори
aaaa преди 4 месеца
Кога ли и наште меки политици ще излезнат и ще тропнат на масата във ЕС. Или Шенген или вето за Крайна.Сега кат мишки кот им кажат изпълняват.А ги и предопредиха за тези такси де .Но нашти дори сметнаха колко милиарда ще съберат и как ще си ги разделят! Че дори този на снимката дори се хвалеше аз таз връзка е направих сега само пари от нея ще идват!Голем смях как сутрин едно обещават следобяд друго вършат.
8
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Боколан е мното далеч от Орбан
7
6
 
22
 
! Отговори
стига бе преди 4 месеца
Да беше останала таксата, която пак ПП-ДП_ГЕРБ и сие, пък нека си говори Борисов. Бяха много ербап когато я въведоха таксата, правеха се на мъже, каквито всъщност не са. А сега като дръпнаха назад и я отмениха станаха още по-смешни и жалки.
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обрания ще се наведе пред ББ къде ще иде, иначе ще няма гъс, пардон гас.
5
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Орбан е държавник, ако ще да си му приятел Орбан ще действа според интересите на страната която представлява, а не за твоето приятелство!
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
а с приятеля си путин що не разговаря, нали му построи тръба русия-сърбия за 2 млрд лева, че от такси се отказа
3
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Един лидер трябва да е комуникативен и да гради мостове не силози както са тези от Промената, те това им го набиват у Харвард ама нали са с купени дипломи!
2
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ми се вярва Офбан да е повярвал на лъжите на тоя предател.Който утре ще се врътне и ще каже така реши ДПС.
1
7
 
34
 
! Отговори
Шефрет преди 4 месеца
То много приятели има Банската Торба- Тоя,Ердо и кой ли не. Путин му беше също,но вече не е ,защото го е страх да го не бият другите приятели.