Тошко Йорданов: Върнаха комунистическата Конституция

Асен Василев иска да фалира много от държавните дружества, смята депутатът
Обновена: 20 дек 2023 22:24 | 20 дек 2023 22:03, Красимир Ангелов
59

48 подписа събраха депутатите от ИТН и "Възраждане" за атакуване пред Конституционния съд на промените в Конституцията. Какво ще последва?

"Нормално е при свинщината, която организираха. Почти всички текстове ще атакуваме, по едното вече има тълкувателно решение на КС даже. Но за да удовлетворят комплексите на Христо Иванов, който трябваше да прави нещо по Конституцията. Съобразяват се само със себе си, имат мнозинство, правят каквото си искат. Трябва да помнят, че няма да са вечно на власт, колкото повече засилват махалото в обратната посока, толкова по-силно ще се върне", коментира депутатът от ИТН Тошко Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Той припомни, че преди година от ПП-ДБ а искали да вкарат Делян Пеевски в затвора, а сега "го целуват".

"Върнаха комунистическата Конституция. От 10 човека 6 са от квотата на парламента. Парламентът ще си избира главен прокурор, какъвто си иска. Те ще са децата на комунистите - Христо Иванов, Мирчев възстановиха това, което майките и бащите им са привили", каза още Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът е категоричен, че прокуратурата ще стане политическа бухалка, което и мнозинство да е.

Според него Асен Василев иска да фалира много от държавните дружества в енергетиката: "Част от тях иска да си ги вземе под шапката на министерството и да прави каквото си иска, това е корупционната линия."

Депутатите ще изчакат промените в Конституцията да бъдат обнародвани в Държавен вестник, за да ги атакуват незабавно пред КС.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 4 месеца
Конституционни поправки е редно да се правят с референдум, промените да са в полза на гражданите, а не заради политическа угода. Но пък те и референдумът ще фалшифицират..., та май няма да се оправим никога.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гледах депутатите, когато прави казваха 'да' или 'не'. Дебелият, с походка на мечка, вървящ с наклонена напред глава и махащ широко ръце Пеевски, с неособено интелигентно лице - мрачно,като че ли готов веднага да започне да се кара.Какво свястно е намерил в него А.Доган, с какво Шиши е привлякъл неговото внимание и благосклонност, та да стане председател на ПГ на ДПС, остава загадка. Засега с каквото се е захванал, все го е окепазил. Включително двамата с Милиционера Борисов - новата Конституция
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно беше, че депутатите от мнозинството,немалко от тях с невисоко ниво на виШОто си обраьовсние,включително с неконсумирано такова, ще тръгнат на фронтална битка с конституцията, написвайки нова такава, която обслужва само тях и игнорира правата на техните опоненти до ниво, превръщащо ги във фигуранти. Тази псевдоконституция не обслужва никоя партия, дори самите тях, защото както вървят напред в 'Свещенная война', така бързо могат да изпаднат от управлението и да станат плячка на творението си
40
1
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 месеца
Непротивоконституционствувателтвувайте :)))
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ИТН диария .......нали така си роден ....
38
0
 
8
 
! Отговори
е преди 4 месеца
с тези промени всеки дипломат от всяко едно посолство може да си купи и назначи правителство -въпрос на тънки сметки и малко повече пари ......
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като чуя това име Тошко и веднага тръгвам да кендзам.
36
10
 
4
 
! Отговори
Слави преди 4 месеца
Тошко много си тъпичък.
35
12
 
6
 
! Отговори
ИТН диария преди 4 месеца
Повръща ми се от Славчу и Тошку!
34
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Първата специалност на Тошко е-,, Черни дупки", втортата-Конституциоствувателствуване!
33
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ти като спечелиш избори, върни и мойсеевата, ако искаш!?
32
18
 
11
 
! Отговори
дедо ви преди 4 месеца
абе що му давате думата на тоя ?! тоя е малко човече бито в училище и в къщи за това и не е пораснало , това е пълно със злоба човече мечтаещо за много внимание !
31
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз четох промените и са си абсолютно точни. Само че трябва да продължат и с ограничена мандатност на депутати, кметове и всички с по-висока управленска длъжност. Максимум 2 мандата по 3 години са достатъчни и после забрана за заемане на всякаква държавна длъжност. Хубавото ще е да има и изискване за образование и дори изпит преди кандидатурата, който да включва една обикновена диктовка за 3 клас. Защото съм сигурен, че повечето дори немогат да пишат като хората, включително и индивида Тошко.
30
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
По-зле е от комунистическата.Тази е фашистка.Фашизмът е кървава диктатура,която води до война.Сега всеки с двойно гражданство,който е вербуван от други държави може да стане министър колкото да обяви война на някой и да избяга после на някой остров,а ние тук да загиваме.Съседните ни държави сигурно са в потрес от нашите политици.В никоя друга държава няма такава глynocт с двойно гражданство да са във властта.
29
3
 
21
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
По времето на комунизма се издаваше смъртно наказание за национално предателство. Сега народът, който ги избра, ще изпълни смърното наказание.
28
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Простотиите на Тошко.
27
12
 
22
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Пълно безобразие направи тройнанта коалиция ГЕРБ, ПП и ДПС. Обжалват и съборения паметник. Ако успеят да обжалват успешно, то трябва наново да го монтират и реставрират този паметник, а виновниците трябва да бъдат бесени и убити с камъни. Не съд, а камъни и убити от народа!
26
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя чел ли е някога някаква конституция? Било то комунистическа или посткомунистическа, та е толкова компетентен? Колко е навътре в материята, та ни поучава?
25
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те ни върнаха и 40 години назад.
24
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Омръзна ми да чета мнението на хора,които нищо не разбират от материята,която коментират.Нещо съществено да сте чули от Тошко,освен обиди и ругатни?Държи се като хамалин с изключително беден речник,но с толкова надуто самочувствие,че освен смях,друго не предизвиква.