Депутатите продължават с второто гласуване на Бюджет за 2024 г.

В понеделник бе приета макрорамката на бюджета
21 дек 2023 08:18, Красимир Ангелов
10
Депутатите продължават с второто гласуване на Бюджет за 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Депутатите продължават с второто гласуване на проекта за държавен бюджет за 2024 г.

В понеделник бе приета макрорамката на бюджета за догодина. Заложените приходи, помощи и дарения в държавния бюджет за 2024 г. са общо 43 406 519 700. От тях данъчните приходи се предвиждат да са общо 38 116 002 000 лв., от тях от корпоративен данък - близо 6 млрд. лв. Предвидените приходи от данък добавена стойност са 18 626 102 000 лева.

В сряда депутатите гласуваха голяма част от бюджетите на министерствата, средствата за култура, образование, здравеопазване, сигурността.   

В дневния ред са предвидени и няколко ратификации, както и второто гласуване на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Очаква се на първо гласуване да бъде гледани измененията в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, Закона за признаване на професионални квалификации, както и в Закона за професионалното образование и обучение, Закона за висшето образование.

В дневния ред са още и три проекта на решения за удължаване срока на действие на три временни комисии: Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване, както и на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и опазването на обществения ред, във връзка със заявения мирен протест срещу ръководството на Българския футболен съюз на 16 ноември 2023 г., и на Временната комисия по повод Споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската държавна енергийна компания „Боташ“, подписано на 3 януари 2023 г. в гр. София

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: парламентБюджет 2023
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
напред към Европа преди 5 месеца
Копейките са стопирани. Време е за работа!
8
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
Не е ли смешно хора избрани с 25% да гласуват нова Конституция? Разбирам да е Велико народно събрание, но тове обикновено и едва сглобенон мнозинство с много скандали.
7
0
 
0
 
! Отговори
Поздравявам... преди 5 месеца
...автора на статията "2024 няма да е съвсем зле", публикувана в "24 часа".
6
0
 
3
 
! Отговори
Финансист преди 5 месеца
Жандармерия с автомати по улиците, пазарите , гарите и моловете. Сигурно търсят партизани. А те са само около 240 и са в Народното събрание. Между впрочем, каква беше избирателнаат активност на последните им избори ? Честита 2024 г. на тези от БНБ.
5
0
 
2
 
! Отговори
очакваме преди 5 месеца
Закона за защита на държавата, България да бъде окупирана от жандармерия и полиция, както през 40те години на 20-ти век.Вечер - звижение с разрешително.
4
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
България празнува Новата 2024 г. За разлика от депутатите, депутатките и жандармерията им. Написано накратко, българите и българките са във ваканция. Не само ученицте и ученичките трябва да са във вакавция. Щом и тези отг НС излизат във ваканции за щяло и не щяло, или пък в почивки по време на работа, аз също ще съм във ваканция или в почивка по време на работа. Честита 2024 г.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЕС върви към разпад, България към криза.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Половината бюджет ще отива за чужденците за банкет.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТОВА Е ПАРТИЙНИЯ ДОМ