Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред

Хората са по-спокойни за бъдещето, отбеляза премиерът
25 дек 2023 10:45, Нели Христова
231
Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред
Снимка: БГНЕС

"Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг", това каза премиерът акад. Николай Денков в коледното си обръщение.

Ето цялото обръщение на премиера:

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
17
 
! Отговори
Дъглас преди 5 месеца
МАХНИ СИ РОЗОВИТЕ ОЧИЛА ДА ВИДИШ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА А НЕ ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ ТО ДРУГО УМНО НЯМА В ГЛАВАТА ТИ ТЯ Е ПЪЛНА С ГЛУПОСТИ ЗА УМНИТЕ НЕЩА СЕ ИСКА ПИПЕ
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма добра новина с тая сглобка. Затъваме.
7
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
"Това фактически е боен робот" - самоходните оръдия "Коалиция-СВ" започнаха да се използват активно в зоната на СВО. Основното предимство на Коалиция-СВ е пълната автоматизация. Самоходното оръдие се подготвя самостоятелно за изстрел - избира вида на снаряда, формира метателен заряд, настройва предпазителя и насочва оръдието към целта. Автоматизацията позволи да се намали екипажът на новото самоходно оръдие до трима души и да се увеличи защитата му. В същото време най-новата модификация на американската самоходна установка M109 се обслужва от четирима души, а южнокорейската K9 Thunder
6
1
 
11
 
! Отговори
2 преди 5 месеца
Има съобщения, че ВС на РФ са напреднали в купянското направление на Харковска област в района на Синковка. На запад и югозапад от Донецк, както и на Запорожкия и Херсонския фронт, руските и украинските войски водят окопни битки. Генералният щаб на Украйна съобщи, че руската армия е увеличила броя на артилерийските удари в Хортицкото направление (Купянск, Лиман и Бахмут) до над 1000 удара на ден.
5
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 5 месеца
ВС на РФ настъпва на фронта при Донецк, Кременная и Купянск. Основните заключения на Американския институт за изследване на войната: ВС на РФ наскоро потвърдиха напредъка в района на Кременная. Видео с геолокация, публикувано на 24 декември, показва, че те са напреднали източно от Терни, разположен на около 4 км от селото(западно от Кременная). ВС на РФ наскоро настъпиха близо до Авдеевка и продължиха позиционните битки на 24 декември. Публикуваното геолокационно видео показва, че те са напреднали източно от Степовое(северно от Авдеевка). Има съобщения, че ВС на РФ са напреднали в купянското н
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Освен това по-рано,на фона на активизирането на западния флот в Близкия изток,вече беше съобщено за началото на мобилизация в Йемен за изпращане в Ивицата Газа.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хусите са обучили 20 хиляди бойци за евентуално участие във войната в Газа-SABA.Бойците могат да отидат в зоната на палестинско-израелския конфликт по всяко време,пише йеменското издание.Хусите са били обучавани от инструктори на Ансар Аллах в северозападен Йемен.След завършване на обучението се проведе тържествен парад на абсолвентите в провинция Хаджа.Първоначално 20000 резервисти трябваше да попълнят мобилизационния ресурс на страната,но те сами потвърдиха готовността си да отидат да се бият в Газа точно сега.Освен това по-рано,на фона на активизирането на западния флот в Близкия изток,вече
2
0
 
22
 
! Отговори
Указания има ли? преди 5 месеца
ПОСОЛСТВОТО даде ли указания - евро , после дигитално евро, после тормоз и следене и данък вългероден отпечатък?
1
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
Към къде гледаш бе, плъшок? Към фашизма подготвян от Сатанистите.