Мехмед Дикме: Пеевски е много деен, буен, на моменти агресивен

Двама лидери са много за една политическа партия, на мнение е той
9 яну 2024 09:17, Нели Христова
45
 Мехмед Дикме: Пеевски е много деен, буен, на моменти агресивен
Снимка: БГНЕС

"Доган сам си взема решенията, той не се съобразява с никой в партията и не се консултира", заяви пред БНР Мехмед Дикме - бивш член на ДПС и бивш министър.

"Когото и да посочи Доган, дори едно магаре да вържат пред конференцията, и него ще го изберат, след като е посочено от Доган. До там стигнаха нещата. В партията изборното начало отдавна вече не съществува", категоричен бе той.

Според него двама лидери са много за една политическа формация. По думите му Доган си остава единственият лидер. "Трудно мога да кажа, че присъствието на председателското място на Делян Пеевски ще създаде доста трудности на самия Доган като едноличен лидер на партията", смята той. И изрази съмнение, доколко Джевдет Чакъров ще може да парира действията на Пеевски.

"Пеевски наистина е много деен, много буен, на моменти агресивен в своите политически действия. Политиката изисква диалог, разум, особено когато работиш с партньори и участваш в коалиция. Диалогичността и комуникацията са от съществено значение", каза Мехмед Дикме в предаването "Преди всички".

За да стане премиер, са му необходими 121 гласа, отбеляза той и добави мнението си, че е малко екстравагантно желанието му.
 
Според него присъствието на Пеевски в партията създава сериозно напрежение, особено в чисто депесарските райони. Бившият член на партията напомни също, че Пеевски и Доган имаха забрана да влизат в Турция, което значи, че едва ли биха били добре приети и от самото турско правителство.

Дикме допусна възможността и самият Пеевски да се откаже от лидерското място. Според него когато той види, че няма да има възможност да упражнява власт, това е логичният изход.

Той е категоричен обаче, че в партията трябва да има демокрация и свобода, а днес такава няма. Всеки, който има различно мнение от това на ръководството, бива санкциониран, посочи Дикме. И заяви категорично, че трябва да се уважава мнението на всеки един. Според него в партиите трябва да се издигат хора с капацитет и потенциал, които да работят за държавата, а не послушници, които да изпълняват волята на лидерите. Има достатъчно такива хора в ДПС, въпросът е, че не им се дава възможност да се развиват, смята бившият министър.

За него политическата ситуация в България е срамна. ДПС в момента участва в управлението, само че не е явно, каза той и добави, че е съвсем нормално да се направи коалиция и да се подпише споразумение, за да може отговорно да управляват заедно.

"Не смятам, че България има необходимост от нови партии. България има необходимост от добри лидери на съществуващите партии, за да изведат страната от кризата", коментира още Мехмед Дикме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Две точки "много деен , буен , на места агресивен" това са антикачества не са качества. Хиперактивността даже мисля че е болестно състояние. Да не говорим за агресията. Но много други са така от сглобката.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още по време на следването ми доста отдавна беше видях какво представляват. Не си спомням да са ги късали по изпити и тогава и сега вечно са с привилегии и вечно получават работни места без заслуга.
19
1
 
12
 
! Отговори
VS преди 4 месеца
Тоя (свинчото) за шеф на ДАНС го предложиха и стана революция! Смятай какво ще стане, ако го предложат за премиер! Народа си мълчи, а б.клуците се пробват с нагли предложения! Ако мине, ако не, махаме предложението.
18
0
 
5
 
! Отговори
Шпек Салам Народен преди 4 месеца
Баш си е на мястото Шиши.Даже и почетен председател да стане ,още повече ще му ходи.На такава партия-такъв началник.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много деен , какво дейно ,поне едно дърво посадил ли е. ДПС какъв полезен коефициент на дейност имат освен да си намират топли държавни местенца
16
2
 
7
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 месеца
Ромите обичат свинско и за това гласуват за Пеевски, гладна кокошка просо сънува...
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ме карайте да изредя цяла плеада от депутати от управляващото мнозинство от ППДБ от Герб и от ДПС които като поведение са ваденчета на вашия "на моменти агресивен" депутат има даже и жени из между тях.
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами сумиста трябва да е агресивен.Иначе какъв сумист е.Поне на килограми може да бъде полезенн.Например, когато Костадинов се барикадира в Народното събрание и не допуща никой...гахаха
13
3
 
7
 
! Отговори
ффф преди 4 месеца
Бх за депесе и ***... малко ли крадохаи и правиха мизерии... нагли и безкрупулни крадци ще си получат заслуженото... 42
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На моменти агресивен ли. Само на моменти ли е агресивен. Той е винаги агресивен. Възможно ли е да не го виждате. Толкова ли ви е страх от него. На моменти бил агресивен. Няма по лошо от това нещо да е на моменти....
11
2
 
11
 
! Отговори
Нормално, преди 4 месеца
нискочелите буци като Беефффски,С8ин4еф,Криптомир и останалата глутница от ГребДПСППЛГДБТИ+ не се отличава с интелект.За сметка на това са нагли,арогантни,самозабравили се, агресивни,отмъстителни,злобни,алчни и безпардонни в крадене,изнудване,лъжи,измами, далавери,манипулации,лицемерие,подлост, ала бала на алангро в СиЦилиевата долина,парапети,пици с кристали,евроGейски ценности,надYУпване пред Посолството,лазене на червени килимчета,Йес-менство,префърцуненост,кичозност и парадиране...
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дикме ли си или дикили,стига си копирал тиквата ,с това магаре,магаретата като теб,Лютви Местан,Осман Октай,Касим дал,бяхте изритани от Ахмед Доган,няма да напиша защо,вие си знаете.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Че ГРОБ да не би да са демократична партия?..И магаре да върже за ,,президент " и не гласуват.И Цецка Цачева да е посочена и нея ще изберат .И ,,простото" от Кърджали да постави за председател на Народното събрание и Вежди , ще го одобрят.
8
6
 
2
 
! Отговори
Напъден ибрикчия е преди 4 месеца
Бичмето - поредната "насилена ханъма", мъжка секретарка!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Законът" Магнитски, с който САЩ изнудват чуждестранни политици има такъв ефект.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тиквата и той е буен у Симитли :)))
5
4
 
7
 
! Отговори
Свиня в кочината преди 4 месеца
Турска е новообрязания! Поредната! Върху турското торище хора не виреят.!.
4
2
 
7
 
! Отговори
руско преди 4 месеца
ЕВАЛА НА ДИКМЕ всичи бивши и сегашнии имат страх от СОКОЛА
3
3
 
4
 
! Отговори
Затова внимавай преди 4 месеца
Дикме, ато беше министър от ДПС нямаше проблем с Пеевски
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кой се вълнува от това?Отдавна никой не се вълнува от Доган.