Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на СЕ по правата на човека

България издига за първи път свой кандидат за висша позиция в СЕ
19 яну 2024 15:27, Елка Василева
68
Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на СЕ по правата на човека
Снимка: МВнР

Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека - Меглена Кунева, пред представители на дипломатически мисии в София от държави членки на Съвета на Европа. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

Димитрова подчерта приоритетното внимание, което България отделя на въпросите на правата на човека в международните отношения. Открои ролята на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека за поддържането на високите стандарти на тази международна организация и осигуряването на нейната ефективна дейност. Заместник-министърът изтъкна и безспорните лични качества и изключително богатия професионален опит на българския кандидат, като подчерта увереността на правителството, че Меглена Кунева може да допринесе значително за отстояването на правата на човека в Европа, се посочва в съобщението.

Меглена Кунева представи своите виждания за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на държавите членки на организацията, акредитирани в София.

България издига за първи път свой кандидат за висша позиция в Съвета на Европа, посочиха още от МВнР.

На 11 януари от Съвета на Европа обявиха, че трима кандидати ще се борят за поста на генерален секретар на организацията. Кандидатите за приемник на хърватката Мария Пейчинович-Бурич са настоящият комисар по правосъдието Дидие Рейндерс, бившият президент на Швейцария Ален Берсе и естонецът Индрек Саар - социалдемократ, министър на културата от 2015 до 2019 година, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
До Елена преди 4 месеца
Това е била цената на безкръвния преход. Ако не се бяха спазарили да не им търсят сметка за безобразията и да не пречат на потомците им да заграбят и властта, и парите на България, тогава щеше да се наложи от Запад да спретнат тук нещо като войнствена опозиция, която да вдигне въстание.Това струва доста пари, лее се кръв, а вечните ни освободители това и чакат, за да довтасат тук, яхнали танкове. На Запада му трябваха Балканите и затова не се противопостави на тези условия, хем му излезе евтино
34
0
 
18
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 4 месеца
Тази е 3 години и някалко месеца по-възрастна от съпруга си. В онези времена, да хванеш сина на един от първите хора в държавата, без да си красавица, без да принадлежиш към същия социален кръг и при условие, че си по-възрастна от него, това какво означава? Означава е лицето е голяма хитруша. Но с по-нататъшната си дейност доказа, че прилага хитрини само в своя полза, а не за просперитета на народ и държава.
33
1
 
16
 
! Отговори
Ле преди 4 месеца
29---------------Лелеее! Какви синекурни длъжности има в този ЕС само!? Мегленчето пак се уреди на висока заплата за нищо правене! Бравос! Сега да уредим и останалите калинки и калиничоци!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Куневицо *** красавицо, правеща се на умница. *** ти кога сколаса, та зелето не втаса. Стига с тая политика, че оран идва и треба да впрегнеш воловете да орат. Ралото да теглят, че следващата година от глад ще умрат. Куневицо! Стига сте се жавкали наужким, че то в селото разбраха, че сте сите на компанията сиромах. Фанете се у руки, лизгаря очистете и престанете взаимно да сеебете. За смях на всичко живо Народ и Свет, Все *** на тепиха - Кожите дерат исмрад от КръвУринаСпермаЯйцеклетки хвърчат!
31
2
 
9
 
! Отговори
Елена преди 4 месеца
Всичките наследници на БКП се подреждат един след друг в управлението на България и постовете в ЕС.Завръщат се комунистите с помощта на ГЕРБ и ДПС. Колко хубаво бъдеще за всичките синове и внуци на бившите ни диктатори. Държат капиталите и сега държат и цялата власт.
30
1
 
10
 
! Отговори
Ще ви изловим ! преди 4 месеца
Всички мошеници и подлеци които грабиха и унищожиха тази държава от 1989 година до сега, няма да избегнат съдбата на своите роднини от 1946 година,съдени от Народния съд ! Някои от тях ще успеят да избягатпри своите ментори в чужбина, но по-голямата част ще бъдат хванати в България !Като болшенството от тях ще бъдат изпратени в Колима (до живот) с руски товарни вагони, за да правят компания на чифутина Навални , който е осъден за присвояванияв . . . особенно големи размери
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Па литна Кунева в небесата, па кацна Кунева в планината. Разпери ръце и прегърна на Гоце Резания Пес - домата. Обърна се и докато дапръдне, Гоце и натресе трон между краката. Па плеснаха ръце и се прегърнаха и върху народа български изповърнаха смес от обрезки и парцали, такива яйцеклетки и семе имат с чували!
28
0
 
21
 
! Отговори
Рендету преди 4 месеца
Въртим-Сучим, а В/лечугите от 34 години все от едно и също Гърне ги вадим!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ***...АМА ТЯ КОГО ПРЕДАЛА?
26
1
 
15
 
! Отговори
. преди 4 месеца
Деса,конст.съдия,Меглена,евро комисар,ех...жалка работа.България-страната на неограничените възможности!
25
0
 
21
 
! Отговори
Хаха. Кой следва? преди 4 месеца
Сега на ред за уреждане е Ленчето Поптодорова. Нея сигурно ще я сложат за шеф на службата за борба с кражбите.
24
0
 
21
 
! Отговори
Да не я мислим! преди 4 месеца
Лелеее! Какви синекурни длъжности има в този ЕС само!? Мегленчето пак се уреди на висока заплата за нищо правене! Бравос! Сега да уредим и останалите калинки и калиничоци!
23
0
 
26
 
! Отговори
ъ преди 4 месеца
Нема лабаво. Веднъж началник в ЕС, цял живот началник в ЕС. По-скоро съюзът ще се разппадне, отколкото началниците му да пуснат кокала. И нашата продажна Пръмова е типичен пример.
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая ще ви защити колкото реакторите в Козлодуй ! Наглост !!!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази нагла жена няма право да е на държавна хранилка след като собственоръчно обрече българското земеделие и прозводство и през тях и държавата на стагнация и смърт.
20
0
 
22
 
! Отговори
Хой преди 4 месеца
Кривоустата предателка, още ли е жива?
19
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Браво! Истинска ЕС демократка. 85% гласуваха месец Април за нея и подобните и.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ай писнахте ниОт същото котило е
17
0
 
20
 
! Отговори
aaaa преди 4 месеца
А стига де тази и правата на човека.Абе днес да не 1 април?Таз квото е пипнала го е затрила.
16
0
 
30
 
! Отговори
Ай писнахте ни преди 4 месеца
Още колко възкръстнали от миналото ще ни пробутвате?И откъде изкопахте тая кривата?