Родни евродепутати: Липсата на точна дата за Шенген е проблем

Зависими сме от вътрешната политика на Австрия
21 яну 2024 19:47, Красимир Ангелов
60

Испанското председателство работи много в тази посока - да бъдем приети в Шенген заедно с Румъния. В момента, тъй като през 2024 г. са изборите в Австрия, едва ли белгийското председателство очаква Австрия да смени позицията си във времето, което остава до изборите. Така че едва ли до края на 2024 година можем да очакваме реално развитие с пълното ни приемане в Шенген. Това каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в студиото на "Брюксел 1".

Според евродепутата Петър Витанов икономическата полза от Шенген по въздух и вода не е чак толкова голяма, но: "Тук въпросът отдавна не е бил само икономически, той е и политически. Дали сме сключили правилна сделка? Да, това е стъпка в правилната посока. На нас ни трябваше обвързваща дата по суша, защото сушата създава икономическите проблеми. Денков каза онзи ден, че въпросът е решен. Да отиде да го каже на тираджиите, които висят по 4-5 дни по границата".

"Може би натискът за Шенген трябваше да бъде много по-голям. Румъния оказва доста силен натиск върху Австрия, включително блокира двама нейни офицери в НАТО. Видяхме, че и австрийският бизнес беше доста пресиран в Румъния, но така или иначе ние направихме голяма крачка напред - оттук нататък по-лесно ще бъде пълноправното ни членство и то е въпрос на време. Зависими сме от вътрешнополитическата обстановка в Австрия, ако бяхме изчакали и този път - можеше да се появи друга държава членка, която да ни блокира или нас, или румънците", допълни Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"В Румъния в социалистическите партии има разногласие дали това е наистина добра сделка, да не говорим за техния либерален партньор, който го отчита като нещо негативно. Ако има нещо хубаво - то е, че останахме с Румъния, но липсата на дата е проблематична. Още повече, че аргументите, които могат да се проявят и в тази ситуация", подчерта Витанов.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като гледам какви са ни евро депутатите и разбирам защо още дълго няма да сме в Шенген
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евро парлама най доброто място за плюскане е - ване и шмръкане ! СЛАВА КОКАИНЕ .БГ парламата е само тръмплин към Брюксел !
21
2
 
3
 
! Отговори
за 23 преди 3 месеца
До АнонименМАЙКА БЪЛГАРИЯ? ХАХАХА ЛЕЛЕ КАКЪВ НАФЪРФОРЕН БЪЛГАРСКИ НАЦИСТ.. ТИ ДОРИ НЕ ЗНАЕШ КАКВО ОЗНАЧАВА ИЗРАЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
20
7
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
За какво ви е Шенген имате си Лукойл, Турски поток и Паметник на съветската армия.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти много внимаваи как говориш за маика България да не ти изгори аи пи то ,*** смотан -никои не е анонимен ...
18
2
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
НА ТОЗИ РЕПОРТАЖ СЕ ВИЖДАТ ТРИМА КОМУНИСТИ, ЕДИН ТЛЪСТ, ЕДИН КЛЬОЩАВ И ЕДИН ЖЕНСКИ КОМУНИСТ ИМ СЕ ***. КАКЪВ ШЕНГЕН С ТАЯ МИЗЕРНА ПОСТАНОВКА БЕ?
17
1
 
9
 
! Отговори
marko преди 3 месеца
Колко години вече сте на хранилка, нищо не направихте, май месец смяна
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Веселинъ 7112136860ШАЛОМ, АЛАХ АКБАР! ЕВРЕИ И МУСУЛМАНИ ДА ТЕ НАКАЖАТ!
15
3
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
ИЗГОРЕТЕ ДО ОСНОВИ СЕДАЛИЩЕТО НА "ШАЛОМ" В СОФИЯ И ИСЛЯМСКИЯТ ЦЕНТЪР ДОСАМИ ЦЕНТРАЛНИЯТ ПАЗАР! ТОВА СА ТУРКО-СЕФАРДСКИ АРАБИ ! СЕФАРДИМ ЩЕ РЕЧЕ ИСПАНИЯ! НИЩО ОБЩО С ВЕЛИК АШКЕНАЗКИ ИЗРАЕЛ! ГОРЕТЕ ЖИВИ ЕВРЕИТЕ И ТУРЦИТЕ! НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ! ТЕ НЕ СА ЖИВИ СЪЩЕСТВА !
14
6
 
3
 
! Отговори
за 16 преди 3 месеца
До АнонименСЕЛСКА КОЧИНЯ Е БЪЛГАРИЯ В ТАКАВА Я ПРЕВЪРНАХА КОМУНИСТИТЕ И МУТРИТЕ
13
1
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 3 месеца
А използването на българския морски флот за трафик на кокаин не е проблем според евродепутати близки до партията която закриля собственика на българския морски флот.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичките да си събират парцалките ,просяци нещастни .Как една една искрица достоинство не проявихте ,къв въздух ,ква вода бе нещастници .Австрия е една селска кочиня 2 града и няколко селца и селската кочиня ви даде указания .Клоуни аре бегаите у лево и да не съм ви видял повече
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
леле какви мазни разплути муцуни са тия и как мръсно пускат *** лъжи, БРАВО НА АВСТРИЯ! СЕЧ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ШАРЛАТАНИ!
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След изборите евродупитати от герб няма да има
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КОМУНИСТИТЕ И МУТРИТЕ САЗДАДЕНИ ОТ ТЯХ СА ПРОБЛЕМ ЗА ЕВРОПА, НО В БЪЛГАРИЯ СИ ПРАВЯТ ОГЛУШКИ
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Последни излияния от евродепутатите от БСП, че след евро изборите повече няма :D
7
1
 
12
 
! Отговори
bbb преди 3 месеца
Няма дата за Шенген, няма дата за Еврозоната, целите, за които се създаде сглобката не са постигнати, време е за нови избори!
6
0
 
8
 
! Отговори
Двойника Шиши ли е? преди 3 месеца
Без коментар!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не сме приети в Шенген!! С гласуването не е да сме приети и да чакаме само дата за сухоземен Шенген, а наново ще гласуват цялата процедура и сигурно и друга държава ще ни спъне! И стига глупости- не ни спира Австрия, която е пудел, а неговия немски стопанин! Стига двуличие и не се правете на ударени да си пазите огромните заплати само!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Предатели: Тя пък цветнокжата ___ каквото и да си написал там, е умряла да живее в тази най-бедна страна на света! Хахахахаха...