Плевнелиев: Радев се вижда като Тръмп, но негова партия ще е грешка

Лицето, санкционирано по Магнитски, не може да бъде говорител на правителството и НС
Обновена: 29 яну 2024 18:21 | 29 яну 2024 18:00, Петър Бойчев
117
Плевнелиев: Радев се вижда като Тръмп, но негова партия ще е грешка
Снимка БГНЕС

Президентът Радев ще допусне грешка, ако в края на мандата си застане зад политически проект, заяви пред БНР Росен Плевнелиев.

"Убеден съм, че президентът Радев ще допусне тази голяма грешка, която не отива на никой президент, но в края на 2026 и началото на 2027 г. ще се бори за промяна в държавата и ще застане зад политически проект", прогнозира Плевнелиев в предаването "12+3". Той припомни, че и предшествениците му Георги Първанов, Желю Желев и Петър Стоянов са направили този опит и той е бил неуспешен.

"От научените уроци разбрах едно, разговарял съм с много президенти, с които съм работил, не му отива на един президент, а и народът няма да го разбере и няма да го подкрепи, да се върне в политическа партия или да се върне във властта. Това ще изпрати много тежко послание към хората, че всъщност президентът е бил във властта като държавен глава, за да подготви своя политически проект", каза Росен Плевнелиев.

"Държавният глава, ако е разбрал Конституцията, е президент на всички и след края на мандата остава президент, това е, което трябва да направи един президент. Той ще направи тази грешка, която не е добре за България. И Желев, и Стоянов, и Първанов, заставяйки след края на мандата зад проекти и подкрепяйки политически партии, не успяха", допълни Плевнелиев.

"За мен Радев прави опит да бъде българския Орбан или Тръмп. За съжаление, не очаквам той да помъдрее, да стане по-благороден, да стане президент на всички българи. Нека погледнем фактите пред очите на народа. Считам като голяма грешка на управляващите, че лицето, санкционирано по Магнитски – Пеевски, по някакъв начин се отъждествява с ролята на говорител на правителството. Съветвал съм Денков и с Мария Габриел да имат истински говорител", коментира активността на Пеевски Росен Плевнелиев.

"Аз не оправдавам действията на този български политик, санкциониран от стратегически партньор на България – САЩ, и съм нещастен от този факт, и не разбирам защо е толкова лоша комуникационната стратегия на правителството, както и на другите политически партии. Така че се оставят този политик, с липса на всякакъв интегритет, да се изживява като говорител на правителството и НС", каза още Плевнелиев.

"Ще се радвам всички управляващи да се под светлината на прожекторите, за всякакви форми на липса на интегритет – корупция, търговия с влияние. И считам, че това важи с пълна сила за всички - Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, като се стигне до президента Румен Радев. Всички те дължат отговор на въпроси - има ли сянка на съмнение за техни действия. Дължат се отговори за това, което се е случило с тези имоти и дали в президентската институция се акумулират пари за бъдещ политически проект", заяви Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това недоразумение Гумен Гадев, което се занимава с вътрешно- политически свади, интриги и борби е най-голямото падение за президентската институция !
105
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 месеца
инж. балкански не може да прежали прогнозата за времето... колко тъжно е вместо банова в ръцете на некадърен осветител да те среща мазен мустакат тюлен и вместо да пожелава приятна вечер да има "ако и утре не си платил тока ше ти спукам гьона"
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Направете си и вие партия, г-н Плевнелиев, за да може да се възползвате от кредита си на доверие с българския избирател! Ние ви обичаме!
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как ли го търпи синоптичката тоя *** всеки ден ?
102
0
 
6
 
! Отговори
Бурно време преди 2 месеца
Това синоптичната прогноза на семейство Банови ли беше ? На тоя плюнчо кой му вярва е ? Той има мозък колкото да пази равновесие като върви
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя да не бе да е от тия сафардските юдейчета, напридошли от африка, през испания по българските земи по време на османското робство??
100
0
 
3
 
! Отговори
лай...мети преди 2 месеца
Как им викаше на такива като тоя Ваня Григорова по интервютата , много мило звучеше .
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой е тоя? Има сини венци! Носи кръгла малка шапчица на главата си! Ко прай тоя не българин в България!
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
помня как баце бойко му биеше чембери на една пресконференция и каза че и куче да беше предложил щели да го изберат за президент. повече не е нужно човек да знае за този индивид
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я сламеният човек Банов се пак се из...каза
96
1
 
8
 
! Отговори
Мишлето преди 2 месеца
Човече объркал си се .... Слаб си за политик . Да беше си развивал бизнеса по строежите . Винаги са ми били смешни хора, които се напъват да правят нещо което не е по силите им и нямат разум да се откажат .
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този провален политик е обсебен от Радев.
94
2
 
16
 
! Отговори
Мадам Банова: преди 2 месеца
Плювню,изми ли чиниите? Простря ли прането? Пусна ли прахосмукачка? Разходи ли кучето? Сготви ли? Купи ли ми тампони и аспирин? Излъска ли плочките в банята? А разрешение поиска ли ми за интервюто...
93
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
ПлювнАлиев, Чехличко мамин..... Тая партия ще вземе повече гласове от колкото ти взе когато стана преЦедент като най-бездарният президент на България. Бегай си във хАмериката при синята птичка (ако не ти е набила шута все още) и не се занимавай с неща от които явно нищичко не разбираш
92
1
 
17
 
! Отговори
Прекалява господинът преди 2 месеца
който и за евнух не става
91
1
 
22
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Това откъде изпълзя?
90
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Грешка си ти.........та природата!!!
89
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Paзkapaй ce...
88
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Такива са времената. Тръмп печели. А спре ли войната, ще има бурен разцвет.
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали този е бил врачка, не знае ли че толкова много негативна енергия към него е много зле и за съжаление го отнасят най-близките. Ама толкова си може, какво да го правиш.