"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева

Костадинов: В КС вече има престъпници в тоги
144
"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева
Снимка: БГНЕС

“Възраждане” организира протест в четвъртък пред сградата на Конституционния съд (КС).

„Той е във връзка с грубото и неправомерно погазване на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български граждани и данъкоплатци, които положиха своите подписи, за да имат правото да бъдат питани, дали да се запази българският лев като единна национална валута“, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Протестът ще бъде пред сградата на Конституционния съд, утре в 9 часа, заседанието започва час по-късно и на него очакваме да бъде погазено желанието на над 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев. Подчертавам, че тук става въпрос за допитване, само и единствено за това, кога да бъде въведено еврото. На нас ни беше отказано, дори това елементарно право. Хората, които го направиха, погазвайки Конституцията, в Народното събрание от коалицията ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, сега ще го направят и в Конституционния съд. Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, не само няма да ни спрат, напротив - още повече ще ни мотивират - утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция за това, че демокрацията в България трябва да бъде защитена и запазена на всяка цена от престъпниците в тоги, защото в КС вече има престъпници в тоги, които ще узаконят едно брутално беззаконие”, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му „с постоянните си противозаконни и противоконституционни действия, от престъпната управляваща сглобка се надяват, че ще потушат желанието за борба на стотици хиляди българи и ще заметат под килима настояването им да бъдат питани за съдбата на тяхното бъдеще“.

“Борбата тепърва започва, защото подготвяме с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на “Идентичност и демокрация” една петиция, която ще бъде внесена в Европейския Парламент и, която нашите евродепутати, които бъдат избрани на предстоящите евроизбори, ще имат ангажимента да реализират. Темата за запазването на българската финансова независимост, темата за демокрацията и темата за правото да бъдем питани ще бъде коментирана в Брюксел и Европейския Парламент. Само ще ни мобилизират и ще ни дадат тяга, следващите месеци да обиколим цяла България, да минем през всяко едно населено място на България, да не остане град в България, в който да не говорим с хората. Ще направим хиляди срещи и събрания, във всяко едно населено място, на които ще обясним следното нещо - ако хората искат беззаконието да продължава, могат да изберат ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС. Ако искат, обаче, да спрат това беззаконие - изборът е един и той е “Възраждане”. Призоваваме всички свободни българи, които мислят като нас, утре да дойдат в 9 часа пред сградата на Конституционния съд”, заяви председателят на “Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: левВъзражданеевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
13
 
! Отговори
Крундел преди 3 месеца
хем против еврото и евросъюза хем евродепутати ще издига... що е то?Много ясно - ваксиниран антиваксър от изх0ждане...Пояснение: неправилно е да се наричат к0пейки, защото горките нито к0пейки нито рубли имат, само евракис... нищо, че са без покритие, бягат като дявол от тамян от "валутата на бъдещето"
39
9
 
12
 
! Отговори
До32 преди 3 месеца
Не си от умните а, тоя протест не е за еврото а за референдума, так че няма значение кой го предизвиква, така отмениха всички референдуми, утре ти като искаш за нещо и него ще отменят, чудна демокрация е тая, дето забранява референдума.
38
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И това събитие на Възраждане ще е с мижав интерес.
37
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 26. Какво забъркваш Дания. Тази страна е в периферията на ЕС. България е Геостратегическа държава в централната част на Черно Море. За нас българите съюза ни в НАТО и ЕС е жизнено важен . Да сме защитени от алчността и агресията на Русия за територии и политическо влияние .
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пропуснах да поясня, че военният преврат ще се ръководи от президента и той ще е начело на военният съвет който ще управлява републиката десет години.
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Къв *** бе. Те копейките неможаха паметника си да опазят. А се заканваха, че кръв ще се лее. Подвиха опашки и се скриха.
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека да излезем всички и да покажем,че сме Българи ! Нека доброто победи и да запазим Българския ЛЕВ !Нека бъдем достойни граждани на България! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
33
7
 
7
 
! Отговори
Майора преди 3 месеца
Преди да коментираш Копейкин , виж се дали си идеален и без нарушения-не , ти с парите на партията си купикъща! Що за морален човек си ? А още повече да говориш за престъпници в тоги ? Явно нямаш никакъв опит та да не знаеш , че с приемането ни в ЕС се приема и еврото и няма смисъл от повече коментари! По голям лицемер оттен има ли след като си против ЕС и еврото , а ще се явяваш на избори за Европейски парламент испе стяванията ти са в евро , както и беше срещу ваксините , а всички се ваксинира
32
10
 
17
 
! Отговори
Протестър преди 3 месеца
Пак ще са 50-60 човека. Хората вече се научиха, че Копейкин не дава добри пари на протестиращите.
31
9
 
3
 
! Отговори
До25 преди 3 месеца
Като не се случи тва на копейките ша са случи това на краварите, много ме кефи как краварските роби се бонтуват срещу копейкините роби, хахахаха.
30
11
 
8
 
! Отговори
А сега де... преди 3 месеца
Радев всяка седмица погазва конституцията. Пред президентството му е майката да се събират..
29
13
 
13
 
! Отговори
Възраждане преди 3 месеца
ЕС и НАТО вън от България! Национален референдум за присъединяване на България към Руската Федерация!
28
12
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Копейката да започва да събира подписи за приемане на рублата за национална валута :)))
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сандвичи ще има ли?
26
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук някви олита постоянно говорят къв бил лева и сметките на кого били в евро, а това каво общо има със смяната, това не е просто замяна на валутата а са обвързващи договори с много задължения, то не случайно половината държави в ЕС не са го приели, като Дания, Швеция, Унгария, като е само една смяна що на вземем долара, та да видим кво ще кажат от европата.
25
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Следващото народно събрание ще свика велико народно събрание и това нещо КС ще бъде закрито. България ще стане президентска република, а депутатите ще бъдат 80 на брой. Но ако войната дотогава е свършила нещата може би ще станат и без ВНС. Това означава, че в България ще е станал първият военен преврат през 21-ви век, който ще изчисти от тази територия цялата тази проядена от 6e3pogue и предателство политическа *** и начело на държавата ще бъде военен съвет, който след десет години управление ще положи началото на гражданско общество, такова каквото вече 34 години се опитваме да създадем.
24
5
 
11
 
! Отговори
Емо преди 3 месеца
Копейкин защо не грабне пушката и да заминава в гората. Толкова много шума има за тор.Ще бъде по-полезен при мечките и вълците....
23
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След Брекзит ЕС е забранил всякакви допитвания по важни въпроси в европейските области (защото независими държави де факто вече не съществуват). Живеем в ЕС диктатура от много отдавна. Нищо хубаво няма напред. Няма да е учудващо ако в някакъв момент не заличим и кирилицата, с цел по плътна "интеграция" към "структурите". Абе ЕС фашизъм. Да правят каквото щат. Вече е твърде късно за нас. България отдавна не е суверенна държава и хората добре разбират това.
22
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костя кога най-накрая ще си пирзнаеш,че си ром.
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лозето не иска молитва, а иска мотика!!!